Norsk seier i historiens første GP3

Tidenes første GP3-race ble vunnet av ingen ringere enn 19 år gamle Pål Varhaug fra Ålgård!

Pål Varhaug

Pål Varhaug er Norges nye motorsport-fenomen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Ålgård-gutten startet i andreposisjon, men tok raskt over ledelsen. Under de tørre forholdene i Spania kjørte unggutten glimrende og ledet nærmest fra start til mål.

– I morgen starter jeg i åttende posisjon på grunn av seieren i dag. Det kan bli spennende, sier Varhaug til sin egen hjemmeside.

GP3 er et helt nytt mesterskap i år, kun to hakk under Formel 1, og mesterskapet har samlet tretti av de aller største racingtalentene i verden.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Pål Varhaug i bilen

Pål Varhaug har ikke like store ressurser som flere av konkurrentene, men ledet likevel løpet fra start til mål.

Foto: Alastair Staley/LAT

Med dagens seier skriver den unge nordmannen historie. Dette var tidenes første GP3-race gjennom tidene, og kan regnes som et av tidenes beste resultat av en norsk motorsportutøver.

– Denne seieren blir garantert lagt merke til, sier Varhaug.

Pål Varhaug med bil

Pål Varhaug.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Hva synes du om Varhaugs prestasjon? Si din mening!

Siste nytt

 • Mjelde fronter nytt initiativ

  Landslagskaptein og Chelsea-spiller Maren Mjelde fronter et initiativ for å samle inn 250.000 kroner til evakuerte spillere fra Afghanistan.

  – Jeg tenker på disse kvinnene og alle som har blitt igjen i Afghanistan, sier Mjelde, ifølge Skysports.

  Initiativet kommer fra fotballspillernes globale organisasjon FIFPro, og har som mål å hjelpe 75 kvinnelige spillere som ble evakuert fra Afghanistan etter at Taliban tok makten i midten av august. Det er utbredt frykt for at Taliban vil reagere mot alle kvinnelige idrettsutøvere i Afghanistan. Flere ble evakuert til Australia.

  Women's Super League - West Ham United v Chelsea. Maren Mjelde.
  Foto: John Sibley / Reuters
 • Shaw og Maguire ikke på trening

  Verken Luke Shaw eller Harry Maguire var med på Manchester Uniteds siste trening før mesterligakampen mot Villarreal onsdag. Det melder Manchester Evening News. På en pressekonferanse bekreftet manager Ole Gunnar Solskjær langt på vei at Maguire ikke spiller onsdagens kamp.

  – Jeg gir Luke en viss mulighet til å bli involvert onsdag, men Harry er mer eller mindre uaktuell. Med ham er det snakk om leggen. Det kan ta opp til noen uker (å bli frisk).

  – Dette gjør at vi må foreta noen endringer, la Solskjær til.

  Harry Maguire og Luke Shaw.
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Tidligere Liverpool-spiller er død

  Liverpools tidligere storscorer Roger Hunt er død. Han ble 83 år gammel. På Liverpools hjemmesider står det at Hunt er den spilleren som har scoret nest flest mål i klubbens historie med 285 fulltreffere på 492 kamper. Kun Ian Rush har flere.

  Banner med Roger Hunt.
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal