Hopp til innhold

Norsk futsal-seier igjen

Norge vant også den andre offisielle landskampen i
futsal onsdag kveld. Irland ble slått med samme sifre som tirsdag, 2-1.

Laget i Norges første futsal-landskamp
Foto: Paul Mohan / SPORTSFILE / SPORTSFILE

Vakkert ledermål

Nidaros-spilleren Morten Ravlo ga Norge ledelsen. Hans mål var kampens høydepunkt. Etter et flott veggspill hamret han ballen i mål med et volleyskudd.

Irland utlignet til 1-1, men det norske landslaget ville ikke gi opp i den andre offisielle landskampen. Utligningen kom minuttet før full tid.

15 sekunder før full tid kom det norske seiersmålet. Etter flotte kombinasjoner i angrep, endte ballen opp hos Thomas Sæther. KFUM Oslo-spilleren satte den sikkert i nettet.

Video: Se høydepunktene

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video FUTSAL-NOR-IRL-010410-WS_MXF_Innboks.MP4

- En annen type futsal

- Det er spennende å se at vi kan dominere borte. Vi har veldig god tro på systemet vårt, vi spiller en annen type futsal enn de andre landene, sier landslagssjef Esten O. Sæther til NRK.

Han sier at irene ble fullstendig overrasket i kampen tirsdag, og at taktikken fungerte like godt onsdag.

- Det fungerer med det høye presset vi har i forsvar, moststanderen rekker ikke å etablere og spille gode, lange angrep. Vi har initiativet i 40 minutter, og kommer til en ny klar seier i antall sjanser: 4 stolpeskudd og 2 mål, sier Sæther.

Historisk seier

I historiens første norske futsal-landskamp tirsdag scoret Christoffer Dahl det historiske førstemålet, og Erik Jonvik ble matchvinner. Begge kommer fra årets seriemestre KFUM Oslo.

Kampene i Dublin gjør landslagssjefen optimistisk på futsalens framtid.

Større oppmerksomhet

- Vi har fått en start som gjør at futsal kommer til å bli sett mye mer i Norge framover. Denne starten trenget vi for å få oppmerksomhet og et internasjonalt gjennombrudd, sier Sæther, som også vet hvilke spillertyper han vil se etter.

- Denne måten å spille på krever gode gode enkeltspillere med høy fart, vi kommer til å se etter typer med ekstreme kvaliteter, sier han til NRK.

Sportsnyheter

Ronaldo benk

Ronaldo slaktes av egen trener etter disse bildene

Cristiano Ronaldo har blitt byttet ut i alle tre VM-kampene til Portugal. Bilder fra benken får Portugals trener til å se rødt.

Siste nytt

 • IOC utsetter valget av vertsby for vinter-OL 2030

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har bestemt seg for å utsette tildelingen av vinter-OL i 2030. Årsaken er klimaendringene.

  IOC uttalte tirsdag at vertskommisjonen trenger mer tid for å vurdere situasjonen. Det vil derfor ikke bli valgt noen OL-vert for vinterlekene i 2030 under den planlagte IOC-kongressen i 2023.

  I en pressemelding fra IOC het det at kommisjonens rapport til IOC-styret hadde ført til en bredere diskusjon rundt klimaendringer og bærekraftige vinteridrett og framtidige muligheter og utfordringer.

  – Etter anbefalingen fra kommisjonen har IOC-styret bestemt å gi kommisjonen mere tid for å se nærmere på disse faktorene for å gi muligheten til å ta de best mulige avgjørelsene om framtidige tildelinger.

  Ifølge IOC har tre interesserte byer fått beskjed om utsettelsen. Det skal være Salt Lake City, Sapporo og Vancouver. Alle byene har tidligere hatt vinter-OL.

  Vinter-OL i 2026 skal gå i italienske Milano/Cortina d'Ampezzo. (NTB)

  Switzerland International Olympic Committee
  Foto: Denis Balibouse / AP
 • Klæbo må stå over verdenscuphelgen på Beitostølen

  Johannes Høsflot Klæbo sliter fremdeles med en forkjølelse og står nå over verdenscuphelgen på Beitostølen.

  Det kommer frem av en pressemelding sendt ut tirsdag ettermiddag.

  Klæbo sto over både 10 og 20-kilometeren på Lillehammer forrige uke, henholdsvis på fredag og søndag. Han gikk imidlertid sprinten på lørdag, hvor han vant.

  – Nå må jeg bli frisk. Jeg reiser fra Trondheim til Davos når forkjølelsen har gitt seg. Det er klart at dette er kjedelig. Jeg skulle så gjerne ha vært i god form samt gått renn på Beitostølen. Dessverre er ikke situasjonen slik. Akkurat nå vet jeg ikke når ferden går videre til nye høydedøgn, sier Klæbo i pressemeldingen.

  Langrennsløperen har de siste dagene oppholdt seg på Skeikampen, men drar nå hjem igjen til Trondheim på onsdag.

  Klæbo sier at han fremdeles planlegger å gå verdenscuphelgen i Davos (17. og 18. desember), og deretter gå Tour de Ski, som starter 31. desember.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Heiko Junge / NTB
 • Eto'o legger seg flat etter å ha sparket til mann

  Den kamerunske fotballprofilen Samuel Etoö ble i etterkant av kampen mellom Brasil og Sør-Korea mandag kveld filmet på vei ut fra stadion.

  Der var det flere personer som gikk tett oppi den tidligere Barcelona-spilleren, og etter hvert tente Eto'o til mot en mann. Flere personer kom til og skilte de fra hverandre, men Eto'o kom seg fri og sparket mannen, slik at han falt i bakken.

  Tirsdag ettermiddag kom beklagelsen fra Eto'o.

  – Jeg ønsker å beklage for at jeg mistet besinnelsen, og reagerte på en måte som ikke samsvarer med min personlighet. Jeg beklager til offenligheten for denne uheldige hendelsen, skriver Eto'o på Twitter.

  Der skriver han også at personen han sparket trolig var en fotballfan fra Algerie. I mars kvalifiserte Kamerun seg til VM på bekostning av Algerie, etter en scoring på overtid i andre ekstraomgang. Fotballforbundet i Algerie sendte inn en klage til Fifa på grunn av dømmingen i kampen.

  Eto'o, som nå er Kameruns fotballpresident, forteller at han siden kampen i mars har blitt møtt med mange fornæmelser og anklager fra algeriske supportere.

  Samuel Eto'o
  Foto: Ivan Sekretarev / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste