Hopp til innhold

Norsk futsal-seier igjen

Norge vant også den andre offisielle landskampen i
futsal onsdag kveld. Irland ble slått med samme sifre som tirsdag, 2-1.

Laget i Norges første futsal-landskamp
Foto: Paul Mohan / SPORTSFILE / SPORTSFILE

Vakkert ledermål

Nidaros-spilleren Morten Ravlo ga Norge ledelsen. Hans mål var kampens høydepunkt. Etter et flott veggspill hamret han ballen i mål med et volleyskudd.

Irland utlignet til 1-1, men det norske landslaget ville ikke gi opp i den andre offisielle landskampen. Utligningen kom minuttet før full tid.

15 sekunder før full tid kom det norske seiersmålet. Etter flotte kombinasjoner i angrep, endte ballen opp hos Thomas Sæther. KFUM Oslo-spilleren satte den sikkert i nettet.

Video: Se høydepunktene

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video FUTSAL-NOR-IRL-010410-WS_MXF_Innboks.MP4

- En annen type futsal

- Det er spennende å se at vi kan dominere borte. Vi har veldig god tro på systemet vårt, vi spiller en annen type futsal enn de andre landene, sier landslagssjef Esten O. Sæther til NRK.

Han sier at irene ble fullstendig overrasket i kampen tirsdag, og at taktikken fungerte like godt onsdag.

- Det fungerer med det høye presset vi har i forsvar, moststanderen rekker ikke å etablere og spille gode, lange angrep. Vi har initiativet i 40 minutter, og kommer til en ny klar seier i antall sjanser: 4 stolpeskudd og 2 mål, sier Sæther.

Historisk seier

I historiens første norske futsal-landskamp tirsdag scoret Christoffer Dahl det historiske førstemålet, og Erik Jonvik ble matchvinner. Begge kommer fra årets seriemestre KFUM Oslo.

Kampene i Dublin gjør landslagssjefen optimistisk på futsalens framtid.

Større oppmerksomhet

- Vi har fått en start som gjør at futsal kommer til å bli sett mye mer i Norge framover. Denne starten trenget vi for å få oppmerksomhet og et internasjonalt gjennombrudd, sier Sæther, som også vet hvilke spillertyper han vil se etter.

- Denne måten å spille på krever gode gode enkeltspillere med høy fart, vi kommer til å se etter typer med ekstreme kvaliteter, sier han til NRK.

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal