Hopp til innhold

Noriaki Kasai (51) leverte i kvalifiseringen – klar for karrierens 570. verdenscupstart

Den japanske hopplegenden Noriaki Kasai (51) kom seg velberget gjennom kvalifiseringen og er klar for lørdagens verdenscuprenn på hjemmebane i Sapporo.

I snødrevet i storbakken i Sapporo landet Kasai på 106 meter i kvalifiseringen. Det holdt med relativt god margin til å få hoppe rennet for den evigunge hjemmeyndlingen.

Lørdagens renn blir Kasais 570. i karrieren i verdenscupen. Han debuterte så tidlig som i desember i 1988. Også det var i Sapporo. Dermed har han hoppet på toppnivå i hele fem tiår.

Kasais foreløpig siste start i verdenscupen var nettopp i Sapporo 2. februar 2020. Nå er han altså tilbake etter mer enn fire års fravær.

Japaneren har 42 VM-renn og 21 OL-renn på merittlista. Tre olympiske medaljer og åtte medaljer fra ulike verdensmesterskap har det blitt.

VM-gullet fra skiflygings-VM i 1992 henger høyest.

Kasai kvalifiserte seg for helgens renn i Sapporo gjennom solid hopping på hjemmebane i kontinentalcupen i forrige måned.

51-åringen har vært tydelig på at målet hans er OL i Milano og Cortina i 2026.

Han står bokført med 17 verdenscupseirer individuelt. Den hittil siste kom i 2015. Det er ni år siden.

(NTB)

Kasai
Foto: Geir Olsen / NTB

Sportsnyheter

Amalie Iuel rystet seg selv i comebacket: – Sjukt å se hva kvinnekroppen er kapabel til

Nesten to år er gått siden sist Amalie Iuel løp konkurranse. Lørdag ettermiddag var hun tilbake på friidrettsbanen med seier.

Siste nytt

 • Ødegaard scoret i Arsenal-seier

  Arsenal vant til slutt 2-0 mot Wolverhampton etter scoringer fra Leandro Trossard og Ødegaard.

  Belgiske Trossard sendte Arsenal i ledelsen like før pause, mens Ødegaard dukket opp på overtid og satte spikeren i kista.

  Dermed klatrer Arsenal opp på toppen av tabellen i Premier League, men de har en kamp mer spilt enn rivalene Liverpool og Manchester City,

  Premier League - Arsenal v Brentford, Martin Ødegaard
  Foto: David Klein / Reuters
 • Norge vant B-VM i paraishockey

  Norges landslag i paraishockey vant B-VM på hjemmebane og rykket opp etter 4-3-seier over Tyskland i siste kamp.

  Morten Varnes scoret vinnermålet i forlegning, og trener Ole Eskild Dahlstrøm kunne dermed juble for VM-opprykk på hjemmebane.

  Ole Eskild Dahlstrøm
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
 • Lyon med råsterk snuoperasjon uten Hegerberg

  Ada Hegerberg var ikke i troppen, og det så blytungt ut for Lyon da de lå under 0–2 mot PSG i mesterliga-semifinalen lørdag kveld.

  Så snudde Hegerbergs lagvenninner kampen, og i løpet av seks magiske minutter fra det 80. il 86. minutt ble 0–2 til 3–2 i Lyon.

  Hegerbergs lag leder dermed 3–2 før returkampen i Paris om en uke.

Sendeplan

Kl. Program Kanal