Hopp til innhold

Norges vei mot EM i 2025 er klar

Det norske landslaget starter ferden med å prøve å bli ett av de 16 lagene som skal kvalifisere seg til EM-sluttspillet i Sveits i 2025.

På veien mot neste års sluttspill møter de: (Landets FIFA-rangering i parentes.)

Nederland (7)
Italia (14)
Norge (16)
Finland (27)

– Det er fint at trekningen er over, jeg har ventet på det. Nå vet vi motstanderne og kan starte planleggingen. Jeg gleder meg, sier landslagssjef Gemma Grainger til TV 2.

NRKs fotball-ekspert Carl-Erik Torp ser positivt på Norges gruppe:

– Finland skal vi slå. Italia er vi ganske like med nivåmessig, der er det absolutt muligheter. Nederland er et par hakk over oss, men i enkeltkamper kan vi hamle opp med dem også.

Norge slo nylig Kroatia overbevisende over to kamper, dermed beholdt de sin posisjon i pulje A, men i pot C. Grainger og resten av landslaget måtte likevel krysse fingrene for en heldig trekning.

Hvor de blant annet kunne trekke lag som Frankrike fra pot A og England fra pot B som begge havnet i samme gruppe sammen med Sverige og Irland.

Glad for at dere slapp den?

– Ja, jeg så den gruppen og den skiller seg ut. Alle grupper ville blitt tøffe, men det er en svært interessant gruppe, sier landslagstreneren.

– Vi skal være veldig glad for at vi ikke havnet i «dødens» gruppe med Frankrike, England og Sverige. Det hadde vært fryktelig. Vi havnet i en gruppe med muligheter, så det er positivt, sier Torp til NRK.

I den kommende kvalifiseringen tar de to beste i hver av gruppene på A-nivået seg direkte til EM-sluttspillet, det vil si åtte lag. Dessuten får både gruppetreeren og gruppefireren på nivå A seedet plass i omspillet om de siste sju EM-plassene.

EM spilles i Sveits i juli 2025. Norge har kvalifisert seg til 21 EM- og VM-sluttspill på rad.

De første kvalifiseringskampene spilles 3.–9. april i år.

nbkBafFt-HQ
Foto: NTB

Siste nytt

  • Ada Hegerberg og Lyon til Champions League-finale – klart for norsk duell

    Lyon gjorde jobben og vant 5-3 over to oppgjør mot Paris Saint-Germain i semifinalen av kvinnenes Champions League. I finalen møter de Barcelona.

    Lyon hadde med seg 3-2 fra det første oppgjøret, og hvittrøyene sikret finaleplass etter 2-1 i kamp to.

    Det gjorde de uten Ada Hegerberg på banen. Landslagsspissen har ikke spilt en kamp siden 9. mars.

    I finalen møter de Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engens Barcelona. Den regjerende Champions League-mesteren ble lørdag finaleklar for fjerde år på rad etter å ha slått Chelsea 2-1 over to kamper.

    Med andre ord er det duket for en finale mellom tungvekterne i klubbfotball for kvinner. I Bilbao 25. mai ønsker Graham Hansen & co. revansje for finaletapene mot samme motstander i 2019 og 2022. (NTB)

    Lyon
    Foto: AP
  • Haaland tilbake i Citys kamptropp – starter på benken mot Nottingham Forest

    Etter to kamper ute med skade er Erling Braut Haaland blant Manchester Citys reserver i kampen mot Nottingham Forest søndag.

    Jærbuen pådro seg en skade mot Real Madrid for elleve dager siden. Fredag ble nordmannen avbildet på City-trening, og søndag er han tilbake i kamptroppen.

    Han starter på benken sammen med landsmann Oscar Bobb. City mangler Phil Foden og Ruben Dias grunnet sykdom.

    Haaland var ikke med i sist helgs FA-cupsemifinale som endte med 1-0-seier over Chelsea. Også mot Brighton torsdag var han ute av troppen.

    City-manager Pep Guardiola opplyste i forkant at jærbuen hadde slitt med et «muskulært problem». (NTB)

    Haaland
    Foto: AP
  • Vålerenga ble ydmyket – supportere stormet banen

    Vålerenga fortsetter å slite i 1. divisjon. Søndag ble de sendt hjem fra Mjøndalen som slakt med 3-5-tap i bagasjen.

    – Vi svikter på veldig mange områder. Det er tungt, sier Vålerenga-trener Geir Bakke til TV 2.

    Etter kampen var Vålerenga-spillerne borte og beklaget seg til frustrerte supportere, mens flere av supporterne var ute på banen.

    – Jeg skjønner at de er frustrerte og forbannet, sier Bakke.

    – Det skulle bare mange. Det er Norges beste supportere som følger oss overalt, lager volum og entusiasme, synger sanger og legger sjala og lønnen sin i dette.

    Dermed står Vålerenga fremdeles med sin ene seier etter fem kamper på nivå to. På de fire andre kampene har det blitt to uavgjort og to tap.

    Hovedstadslagets fem poeng holder til 11.-plass. Det er ett poeng over direkte nedrykk og fem poeng bak direkte opprykk.

    I søndagens kamp tok Mjøndalen tidlig ledelsen da Sivert Øverby skrudde et frispark ute ved sidelinjen helt inn i mål. Vålerenga utlignet ved Petter Strand like etter, men så kom Alie Conteh inn for vertene.

    Spissen fra Sierra Leone sendte Mjøndalen opp i 3-1 med to mål på overtid av den første omgangen. Kvarteret før slutt fullførte Conteh sitt hat trick.

    Fem minutter før slutt satte Keerat Singh inn 5-1. To sene scoringer fra Jones El-Abdellaoui og Christian Borckgrevink pyntet litt på resultatet for Vålerenga.

    NM fotball menn 2024, Union Carl Berner - Vålerenga (0-3)
    Foto: Heiko Junge / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal