Hopp til innhold

Norges ishockeykvinner vant etter straffer – styrer mot plass i elite-VM

Norge kan for første gang siden 1997 år bli å se i elite-VM i ishockey for kvinner. Etter straffeseier over Nederland er opprykkshåpet tent før siste runde.

Norge spiller for øyeblikket VM 1. divisjon i Østerrike og kjemper om opprykk sammen med flere andre lag.

Seieren over Nederland kom i en tett affære i Klagenfurt. Etter tre målløse perioder måtte lagene ut i forlengning og etter hvert straffer. Der ble Emilie Kruse og Mathea Fischer avgjørende for Norge med sine scoringer.

Med fredagens triumf ligger Norge to poeng bak Frankrike på tabelltopp etter fire kamper. Ungarn er to poeng bak Norge med én kamp mindre spilt, og dermed kan ungarerne klatre forbi med seier over Østerrike senere fredag.

Ungarn og Frankrike skal imidlertid møte hverandre i siste runde, og dessuten har Norge slått begge lag tidligere i turneringen.

Dermed trenger Norge å slå bunnlaget Sør-Korea etter ordinær tid for å sikre opprykket til elite-VM. Om lag ender likt på poeng, blir kampene innbyrdes tellende for å skille dem.

De to beste etter fem runder rykker opp til elite-VM i Tsjekkia neste år. (NTB)

André Lysenstøen, landslagstrener ishockey kvinner
Foto: NTB

Siste nytt

 • NFF: Rosenborg - Lillestrøm spilles for tomme tribuner

  Kampen mellom Rosenborg og Lillestrøm skal fullføres, men det skjer foran tomme tribuner på Lerkendal. Det bekrefter NFF i en pressemelding.

  Kampen ble avbrutt og etter hvert utsatt etter en rekke avbrytelser med kasting av baller, fiskekaker og røyk. Det var en VAR-protest fra begge lags supportere og en rekke supporterledere har krevd at teknologien avskaffes.

  – Jeg og vi bruker mye tid på å møte og lytte til norske supportere på ulike nivåer. Dette er en god del av jobben, synes jeg. Vi er brennende opptatt av at det skal være stor ytringsfrihet i norsk og internasjonal fotball, sier Lise Klaveness i en pressemelding.

  De bekrefter også at VAR kommer til å bli et tema på Fotballtinget neste år. Det foregår 1. og 2. mars.

  Kjernen på Lerkendal

  Rosenborgs kamp mot Lillestrøm må spilles for tomme tribuner

  Videodømming blir også tema på neste års forbundsting, bekrefter Norges Fotballforbund.

 • Snittalderen på håndballjentene er over 32 år

  De norske håndballjentene kommer til OL med lassevis av erfaring. Rutinen og alderen på mange i troppen er en fordel, mener ekspert.

  Hvis man ser alderen på de 14 spillerne i OL-troppen, er snittet på 32,6 år. Kun to spillere er under 30 år.

  – Det er bra hvis man bruker det fornuftig. Det er ingen automatikk at mye erfaring skal hjelpe folk. Det kommer an på hvordan du bruker erfaringen du har, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NTB.

  Hans lag møtte pressen i OL-landsbyen dagen før kveldens åpningskamp mot Sverige. Det har vært stor kontinuitet i Hergeirssons uttatte gjennom årene.

  – Sulten er stor i denne gjengen. Det er ingen her som ikke er ekstremt motivert og dedikert. Det er det som er interessant. Det er ofte snakk om alder, og at unge bør slippe til når man når en viss alder, forteller islendingen.

  Sommer OL i Paris 2024
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Odd-spiller Faniel Tewelde klar for belgiske Lommel – selges for rekordsum

  Odd selger det 17 år gamle stortalentet Faniel Tewelde til den belgiske klubben Lommel.

  Overgangen blir bekreftet av Odd i egne mediekanaler.

  Nettavisen erfarte søndag kveld at Odd hadde akseptert et bud fra Lommel, med en totalramme i overkant av 30 millioner kroner. Det vil i så fall være ny klubbrekord.

  Tewelde presenterte seg skikkelig for det norske fotballpublikummet mot slutten av 2023-sesongen, med fem scoringer for Odd. Denne sesongen står unggutten med tre scoringer på 14 kamper.

  Lommel befinner seg på nest øverste nivå i Belgia og eies av City Football Group. Selskapet eier også blant andre storklubben Manchester City.

  (NTB)

  Eliteserien i fotball 2024: Strømsgodset - Odd (1-1)
  Foto: Trond R. Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal