Hopp til innhold

Norge tok to EM-gull i undervannsrugby

Både dame- og herrelandslaget ble lørdag europamester i undervannsrugby.

Landslag i undervannsrugby

BEST I EUROPA: Herre- og damelandslaget tok begge EM-gull lørdag.

Foto: Privat

Damelandslaget slo regjerende verdens- og europamester Tyskland 2–0 i finalen. Amanda Barsten scoret begge målene, og da sluttsignalet gikk var det naturligvis enorm jubel i det norske laget.

– Dette føles enormt stort. Spesielt at vi slo Tyskland, som vi tapte VM-finalen mot i 2015. Å få en slik revansj er noe av det nydeligste som finnes, sier landslagsspiller Stine Røsok Dahl.

Herjet med motstanderne

Damelandslaget leverte et tilnærmet prikkfritt mesterskap. Norge tok EM-gull uten å slippe inn et eneste mål. På de fem spilte kampene endte Norges kvinnelandslag med 23–0 i målforskjell.

Like etter kvinnenes triumf fulgte gutta opp med EM-gull nummer to for dagen. Øyvind Nyhus scoret kampens eneste mål, og 1–0 over Danmark i finalen betyr at Norge gjorde rent bord i EM i Helsinki.

Slo tilbake

Dette var første europamesterskap siden 2010, der Norge tapte finalen både på herre- og damesiden. Tyskland ble for sterke i begge klasser, men nå kunne Norge endelig juble for EM-gull.

– Det er utrolig godt. Vi har vunnet mye, men ikke EM. Nå er det bare å komplettere medaljesamlingen, sier spillende landslagssjef Iver Bjørnerem.

Norge er blant de beste nasjonene i verden. Ifølge Idrettsforbundet står Norge med 13 EM- og VM- medaljer på damesiden og elleve på herresiden siden 1987. Nå reiser landslagene hjem med nye medaljer i bagasjen, altså nummer 25 og 26.

Siste nytt

 • Tromsø henger med i gullkampen – slo kriserammet Stabæk 1-0

  Maï Traoré scoret Tromsøs seiersmål og ga Stabæk ytterligere bekymringer i Eliteserien fotball. TIL vant 1-0 på kunstgresset.

  Han scoret etter elegant å ha rundet keeper Isak Pettersson fem minutter inn i andreomgangen.

  Like før misbrukte Sturla Ottesen en stor sjanse for Stabæk. Han blåste ballen over fra fin posisjon.

  Traoré-målet gjør at TIL henger seg fast i medaljekampen. Han ble byttet ut etter 70 minutter og står med tre seriescoringer denne sesongen. Han er i klubben på utlån fra Viking.

  Begge lag hadde fine sjanser etter 0-1-målet. Blant annet bommet Mushaga Bakenga regelrett på ballen etter et fint innlegg. Stabæk var godt med også i andreomgangen, men målene sitter hardt inne for dem. Stabæk er oppe i bare 19 scoringer på 22 ligakamper.

  Tung rekke

  Det ser ikke bra ut for Stabæk i motsatt ende av tabellen. Bob Bradley har pådratt seg to tap siden han erstattet Lars Bohinen som trener. Stabæk er oppe i 13 kamper på rad uten seier med ti tap og tre uavgjort. (NTB)

  Eliteserien fotball 2023: Stabæk - Tromsø
  Foto: Frederik Ringnes / NTB
 • Skeid rykket ned fra 1. divisjon

  Skeid gikk på sitt tiende strake tap i 1. divisjon etter 0-2 borte mot Mjøndalen lørdag. Klubben må ta turen ned til nivå tre i norsk fotball.

  Etter lørdagens kamp ligger Skeid 16 poeng bak Åsane på kvalifiseringsplassen når fem runder gjenstår. De har dermed ingen mulighet til å redde plassen i 1. divisjon.

  Vi må helt tilbake til 4. juni for å finne Oslo-lagets siste seier. Da ble det 2-0 hjemme over Bryne, og siden den tid er det blitt 13 tap på 14 kamper.

  Skeid fikk en fryktelig start på kampen da Mathias Bringaker stusset Mjøndalen i ledelsen etter 23 minutter. To minutter etter pause satte Bringaker inn sitt andre mål for dagen og fastsatte både resultater og Skeid-nedrykket.

  I august trakk Gard Holme seg som Skeid-trener og ble erstattet av Arne Erlandsen, som fikk i oppdrag å berge plassen på det nest øverste nivået av norsk fotball.

  Så langt har det endt med seks tap på seks kamper for 63-åringen.

  Skeid rykket opp til 1. divisjon foran forrige sesong og berget i fjor plassen med et nødskrik etter de måtte ut i playoffkamper mot Arendal.

  (NTB)

  6M2FaiGQz5k
  Foto: NTB
 • Østigård med første Serie A-scoring

  Leo Skiri Østigård åpnet målkontoen i Serie A da Napoli vant 4-0 borte mot Lecce lørdag ettermiddag.

  Dermed klatret Napoli opp på 3.-plass med 14 poeng på sju kamper. Inter og Milan ligget ett poeng foran, men med én kamp mindre spilt.

  Det var nordmannen som scoret kampens første mål da Piotr Zielinski slo et frispark mot bakerste stolpe, hvor Østigård steg til værs og stanget gjestene i ledelsen etter et kvarters spill.

  Det var Østigårds første mål i den italienske eliteserien. Han har også scoret ett mål i Champions League for blåtrøyene.

  Scoringen ble også første omgangs eneste, før Victor Osimhen doblet gjestenes ledelse, seks minutter etter hvilen. På tampen av kampen fastsatte Gianluca Gaetano og Matteo Politano resultatet for Napoli.

  (NTB)

  zw8ekksJibs
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Hovland med hole-in-one - bilder med tillatelse fra Viaplay 01:16
Neste