Hopp til innhold

Bekmørk avslutning for Norge i siste VM-kamp: – Deilig at sesongen er over

OSLO/BRATISLAVA (NRK): Etter et forsmedelig 4-1-tap for Latvia i siste kamp er VM-eventyret omsider over for de norske ishockeyherrene.

ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA

TAPTE: Det ble ingen stor avslutning for de norske ishockeygutta.

Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Da Norge og Latvia møttes til landenes siste kamp i ishockey-VM tirsdag kveld, var nedrykket allerede unngått.

Til slutt endte de norske herrene seks poeng bak Sveits, som innehar den viktige fjerdeplassen som gir billett til kvartfinalen.

Fasit etter syv spilte kamper ble til slutt seks poeng, 19-33 i målforskjell og en 6. plass i gruppe B for Norge.

– Jeg syns vi gjør et ærlig forsøk i dag, men så kollapser det i tredje periode. Halvparten av skuddene til Latvia er lomper fra blålinja, og vi var ikke effektive nok, sier Patrick Thoresen til NRK etter kampen.

Patrick Thoresen i kamp om pucken

UHELDIG: Patrick Thoresen hadde maks uflaks da han skulle blokkere et skudd. Pucken traff hånda før den gikk i nettet.

Foto: Ronald Zak / AP

– Deilig at sesongen er over

Etter kampslutt er det naturlig nok en viss skuffelse blant de norske spillerne som møter NRK i pressesonen.

Kaptein Jonas Holøs er klar på at effektiviteten må opp mot de beste lagene.

– Jeg syns vi har blitt bedre og bedre fra starten av treningsleiren og frem til slutten av turneringen. I det store og hele synes jeg vi gjør et bra mesterskap, sier kapteinen, og legger til:

– Vi kommer ikke til å kjempe om gull neste år, men vi skal gjøre det vi kan og fortsette å ha troa.

Også Patrick Thoresen er fornøyd med Norges innsats i VM, men peker på presspill i egen sone som et forbedringsområde.

– Vi kunne fort stått her som en b-nasjon, så jeg synes det har vært en ganske så bra turnering. Vi satte oss et høyt mål om å nå semifinale, men det røk etter kampen mot Sveits. Nå er det deilig at sesongen er over, sier han.

Saken fortsetter under bildet

ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA

FORNØYD: Til tross for et tungt tap i siste kamp er landslagssjef Petter Thoresen fornøyd med turneringen i sin helhet.

Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

Landslagssjef Petter Thoresen innrømmer at laget har nok å jobbe med for å tette nivået opp til de beste lagene.

– Både på avslutningene og i pasningsspillet ser vi at mange lag er bedre enn oss. Vi har mer enn nok å jobbe med, sier han og fortsetter:

– Det er viktig at vi får enda flere norske spillere på et høyere nivå enn GET-ligaen. Ser man på det svenske laget har vel ikke de en eneste spiller som spiller i SHL (svensk toppserie journ.anm), nettopp fordi det ikke er bra nok.

Jevn kamp

Dermed hadde ingen av lagene noe å spille for annet, enn tre poeng og egen ære da den siste kampen i gruppespillet gikk av stabelen i Bratislava.

I første periode hadde Latvia flere skudd på mål, men en skarp Henrik Haukeland i Norge-buret sørget for å holde kampen uavgjort. Likevel virket det farligere når de norske spillerne gikk i angrep, og mot slutten av perioden fikk de også uttelling.

I overtallsspill fem mot fire spilte backen Jonas Holøs opp Tobias Lindstrøm, som fra droppsirkelen fyrte av et nydelig skudd forbi Latvias målvakt og i nettet. Dermed stod det 1-0 til Norge da lagene gikk i garderoben etter første periode.

ISHOCKEY-VM 2019 NORGE-LATVIA

GOD KAMP: Henrik Haukland gjorde en solid kamp i det norske buret, til tross for fire baklengs.

Foto: Claudio Bresciani/tt Nyhetsbyrån / NTB scanpix

I midtperioden tok Latvia mer over, og satte inn utlikningen i overtallsspill. Resten av perioden var det Latvia som dominerte – Norge hadde til slutt kun to skudd på mål. Kun en god Haukeland i det norske buret sørget for at lagene gikk til pause med 1-1.

– Vi må holde oss på isen, så har vi en sjanse. Haukeland er het i dag, sa landslagssjef Thoresen til Viasat i forkant av den siste perioden.

I den tredje perioden fortsatte Latvia det gode spillet og tok ledelsen etter syv minutter. Utover i den siste perioden var det etter hvert ingen tvil om hvilket lag som ville det mest. Til slutt måtte Petter Thoresen & co. konstatere et blytungt 4-1-tap som avslutning på mesterskapet.

Siste nytt

  • Bekreftet: Trener Eirik Horneland forlenget kontrakten med Brann

    Fotballklubben Brann er enig med trener Eirik Horneland og resten av hans team om nye avtaler.

    Klubben melder selv om signeringene i sine mediekanaler.

    – Vi er veldig glade for at vi har fått med hele trenerteamet på nye og lengre kontrakter. Det er et unikt fellesskap i trenergruppen, og de fungerer veldig godt sammen, sier sportslig leder i Brann, Per-Ove Ludvigsen.

    – De har komplementære ferdigheter og samarbeider godt både på det menneskelige og det faglige. Det er en ambisiøs gruppe som vi er veldig fornøyd med å ha med oss i de kommende årene, legger han til.

    Hassan El Fakiri (toppspillerutvikler), Helge Haugen (fysisk trener), Dan Riisnes (keepertrener) og Daniel Nordheim Pedersen (analyse) har i likhet med Horneland forlenget avtalen ut 2026.

    – Det er en voldsom trivsel, og det er utrolig kjekt å jobbe med alle som er i Brann. Spillere, støtteapparatet, administrasjonen og styret. I tillegg er det en enorm entusiasme rundt klubben med folk som er lidenskapelig interessert. Den entusiasmen betyr mye, og det er utrolig kjekt å jobbe med her når klubben betyr så mye for så mange, sier Horneland.

    Han har vært i Brann siden 2020, først som assistenttrener for Kåre Ingebrigtsen. Deretter fikk Horneland selv jobben som sjef.

    – Det er dyktige folk i støtteapparatet, og vi har vokst nært hverandre. Det er flinke folk, og vi utfyller hverandre, så det er en fantastisk gjeng å jobbe med, sier Horneland.

    49-åringen har tidligere ledet Rosenborg og Haugesund samt Norges G18-landslag.

    (©NTB)

    Eirik Horneland etter kamp mot Strømsgodset.
    Foto: Oddgeir Øystese / NRK
  • Hafjell og Kvitfjell får nye verdenscuprenn

    Hafjell og Kvitfjell har fått tildelt sju verdenscuprenn i alpint i februar og mars 2025.

    Det ble etter det NRK kjenner til vedtatt i dagens møte i alpinkomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet.

    Kvitfjell skal arrangere fartsøvelsene for kvinner og menn, men i tillegg får Hafjell tildelt de tekniske øvelsene for menn. Verdenscuprennene arrangeres uke 9, 10 og 11 i 2025.

    Henrik Kristoffersen
    Foto: AP
  • Tuchel med England-flørt: – Jeg elsket det

    Bayern München-manager Thomas Tuchel gjør alt annet enn å avvise at en retur til engelsk fotball kan være aktuelt.

    Tuchel forlater Bayern München-jobben etter denne sesongen. Avgjørelsen ligger tilsynelatende fast selv om klubben skulle ende med å vinne finalen i Champions League.

    En mulig retur til engelsk fotball lokker åpenbart.

    – Jeg vil helst ikke svare på det …, men det er ingen hemmelighet at jeg elsket å være i Chelsea. Jeg elsket England, og jeg elsket Premier League, sier den 50 år gamle tyskeren i et intervju med TNT sports.

    Et klarere England-friere skal det godt gjøres å finne. Tuchel tok Chelsea til seier i Champions League i 2022 før han byttet til Bayern München. Også der hadde han en kontrakt som opprinnelig strakte seg to år lenger fram i tid.

    Tuchel fikk beskjed allerede i februar om at tiden hans i Bayern München var over, ett år før kontrakten hans går ut i 2025. De høye herrer i den tyske klubben kunne ikke akseptere at de var helt kjørt av lasset i kampen mot årets tyske seriemesterskap.

    Tuchel sier at den avgjørelsen er endelig, selv om utfallet skulle bli at Bayern slår Real Madrid i semifinalen og tar seg til finale mot Borussia Dortmund i Champions League.

    – Det er veldig usannsynlig at jeg fortsetter i Bayern München. Vi er enige om en avtale, og initiativet om at jeg skulle slutte kom fra klubben, sier Tuchel.

    (©NTB)

    Tuchel
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal