Hopp til innhold

Norge suverene i lagkonkurransen

I prøve-VM i Granåsen var det klart for lagkonkurranse for kombinertutøverne lørdag.

Etter hoppet var det norske kombinert-laget nummer tre. I langrennet gikk de ut bak Østerrike og Japan.

Jens Lurås Oftebro og Gyda Westvold Hagen knappen inn på nasjonene foran.

– Det var veldig artig. Og det er veldig artig når man er på lag med så mange flinke utøvere, sier Westvold Hansen til NRK.

Da det var Ida Marie Hagen sin tur på etappe tre, var Japan passé og i løpet av etappen sin passerte, verdenscupvinneren på kvinnesiden, Østerrike.

Hun sendte ut Jørgen Graabak, som var Norges ankermann, med en solid luke ned til konkurrentene. Over 40 sekunder var luka Graabak måtte forsvare.

– De tre foran meg hadde gjort en kjempejobb. Og da ble den en ganske behagelig affære for min del, så det satt jeg pris på. Kunne nyte litt publikum, sier ankermannen til NRK.

Det ble aldri noe problem for trønderen. Luken klarte aldri forfølgerne å tette. Dermed ble det en overlegen seier til de norske laget, som måtte klare seg uten Jarl Magnus Riiber.

Verdenscupvinneren er ute resten av sesongen med en kneskade.

Neste år skal det arrangeres ski-VM i Granåsen.

TM6v1vBSq_o
Foto: NTB

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal