Norge skandinavisk mester

De norske håndballjentene vant Åpent skandinavisk mesterskap i Danmark lørdag etter seier 33-32 over Ungarn i finalen.

Else Marthe Sørlie Lybekk
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Det er tredje gang på fem dager de norske håndballjentene møter Ungarn, og det var et langt bedre lag de møtte enn i Larvik tirsdag og onsdag, da Norge vant stort begge dager.

Norges landslagstrener, Marit Breivik, mener det likevel er mye som ikke stemmer.

-Vi får ikke opp frekvensen og aggresiviteten. Om det skyldes at vi begynner å sette oss på flyet eller om vi ikke greier å mobilisere får vi finne ut av, sier Breivik til NRKsport.

- Vi får i alle fall en påminnelse om at uten instensitet er det fort gjort å gjøre det dårlig.

Nett-TV: Mellomfornøyd landslagssjef

Forsvarskjempen Tonje Larsen er klar for sitt tredje OL og tok også ansvar i angrep.

- Jeg skyter litt i dag, heldigvis blir det noen mål, men jeg har stått bedre i forsvar, sier hun til NRK.

Tett avslutning

Ved pause i lørdagens kamp ledet de norske jentene 15-13 etter å ha ligget under med ett mål midtveis i omgangen. Ungarn startet klart best i annen omgang, og scoret fire mål på like mange minutter. Da det var ti minutter igjen var stillingen 27-27, og det ble en tett og spennende avslutning, der Norge til slutt klarte å hale seieren i land.

Norsk toppscorer ble Else-Marthe Sørlie Lybekk med åtte mål.

Gro Hammerseng, som ble norsk toppscorer med seks mål i fredagens semifinale mot Sverige, sto over finalen. Hun har kun spilt annenhver kamp i de fire oppkjøringskampene mot OL, og sto også over den andre kampen mot Ungarn i Larvik.

Landslagskapteinen spares før det braker løs i OL i Beijing.

Katja Nyberg som har slitt med en ryggskade, var igjen på banen, men spilte stort sett bare i forsvar i lørdagens kamp.

- Det går stadig framover med Katja, sa Marit Breivik, som har stor tro på at Nyberg er helt bra igjen til OL.

Fornøyd

Landslagstreneren var fornøyd med at jentene klarte å hente hjem seieren i en så tett kamp.

- Det er gledelig at vi klarer å fullføre på en skikkelig måte når vi ligger litt bak, slik vi gjorde i dag, sa hun til NTB.

Breivik er også godt fornøyd med resultatet av de fire oppkjøringskampene.

- Det er selvfølgelig ting å jobbe med, slik det alltid er 14 dager før et mesterskap. Det som gleder meg mest er at jentene er friske og har god helse. Dette ser bra ut, sa en optimistisk landslagstrener, som aldri har klart å lede sine jenter til olympisk gull. Om alt klaffer, kan det skje i Kina.

Nå skal jentene hjem og lade opp hver for seg før de reiser til Kina. Første kamp i OL er mot vertslandet lørdag 9. august.

(NTB, NRK)

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal