Hopp til innhold

Norge mistet kjempeforsprang – Sverige tok stafettgullet i junior-VM

Det norske laget så ut til å ha full kontroll på gullet, men endte til slutt opp med sølv på stafetten i junior-VM langrenn.

Mons Melbye, Anniken Sand, Jørgen Nordhagen og Milla Grosberghaugen Andreassen gikk for Norge. Foran siste etappe hadde Andreassen 21 sekunder ned til svenske Evelina Crusell, men det norske talentet fikk det tøft og ble etter hvert passert av konkurrenten på den fem kilometer lange etappen. I mål var Andreassen 13 sekunder bak Crusell.

Italia tok bronsen, 45 sekunder bak vinnerlaget fra Sverige.

Etter seks kilometer lå Norge, Sverige og Sveits i tet, men deretter satte Sand opp farten og stakk fra sine konkurrenter. Da hun vekslet med Nordhagen foran tredje etappe skilte det 14 sekunder ned til svenskene.

Da Nordhagen sendte Andreassen ut på siste etappe, hadde han økt forspranget til 21 sekunder. Nordhagen hadde da det svenske stortalentet Alvar Myhlback bak seg.

Nordhagen vant gull på 20-kilometeren tidligere i mesterskapet, mens Melbye sikret bronsen på 10-kilometeren. Sand tok sølv på 20 kilometer og bronse på 10 kilometer, mens Andreassen ble bronsevinner på sprinten.

(©NTB)

Anniken Sand sikret sølvet på 20kilometeren i juniorVM
Foto: Norges Skiforbund / NTB

Siste nytt

 • Medier: 23 kinesiske svømmere fikk delta i OL tross positive dopingprøver

  23 kinesiske svømmere skal ha fått grønt lys til å konkurrere under OL i Tokyo til tross for at de testet positivt for doping. Konklusjonen var at testene var forurensede.

  Det er skriver blant annet Daily Telegraph, New York Times og ARD.

  De aktuelle svømmerne testet positivt for det forbudte stoffet trimetazidin.

  Prøvene med hjertemedisinen ble avgitt under en treningsleir som ble gjennomført noen måneder før starten av Tokyo-lekene i 2021. Mesterskapet ble som kjent utsatt ett år som følge av covidpandemien.

  Kinesiske antidopingmyndigheter konkluderte innledningsvis med at dopingtestene inneholdt avvikende analytiske funn (AAF), men frikjente senere svømmerne for straff etter at undersøkelser viste at testene var utsatt for såkalt kontaminering.

  De kinesiske svømmerne med 30 medlemmer vant seks medaljer i Tokyo, inkludert tre gull.

  Daily Telegraph skriver at Verdens antidopingbyrå (Wada) og Det internasjonale svømmeforbundet ble varslet om de positive prøvene, men at også de stilte seg bak konklusjonen om at de positive testresultatene var forårsaket av forurensing.

  (NTB)

  Winter Olympics Salt Lake City
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Fiasko for Hamilton – røk rett ut i Kina-kvalifisering

  Den britiske superstjernen Lewis Hamilton får et blytungt utgangspunkt i søndagens Formel 1-løp i Shanghai etter å ha endt tredje sist i lørdagens kvalifisering.

  Mercedes-føreren fikk kjempeproblemer allerede i den første av tre kvalifiseringsrunder og klarte ikke ta seg videre til omgang to. Til slutt hadde han bare to førere bak seg.

  Hamilton forsøkte å sette en rask rundetid på tampen av åpningsomgangen, men gjorde en stor feil og tapte mye tid. Dermed måtte han slukøret sette kursen for paddocken.

  – Er dette årets dårligste kvalifisering for Hamilton? Det må jo være det? Sa Viaplay-ekspert Henning Isdal.

  – Vi ser at Toto Wolff er sur, supplerte kommentator Atle Gulbrandsen med henvisning til Mercedes-teamsjefen.

  Hamilton selv beklaget egen kjøring over teamradioen.

  (NTB)

 • Opprykk til A-VM for paralandslaget

  Fredag kveld sikret Norges paralandslag i hockey opprykk til A-VM etter å ha knust Sverige 3-0.

  Lørdag har Norge mulighet til å sikre gull i B-VM når de møter Tyskland til finale. Kampen spilles i Skien Fritidspark.

Sendeplan

Kl. Program Kanal