NRK Meny
Normal

Norge må spille OL-kvalik i februar: – Ikke ideelt

LONDON (NRK): Når Norge spiller kvalifisering for OL-plass i februar/mars er det fire måneder siden forrige Toppserie-kamp.

Pellerud

NY OL-SJANSE: Trener Even Pellerud (f.v.), kaptein Trine Rønning og det norske landslaget får en ny sjanse til å kvalifisere seg til OL i februar.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norge

PÅ VEI HJEM: Det norske landslaget mellomlandet i London.

Foto: Håvard Hagen

– Vi har ofte sett at de som er i sesong har en fordel, både på herre- og damesida. Men vi skal klare å mobilisere såpass bra at forskjellen ikke blir så stor når vi skal spille om OL, sier Trine Rønning til NRK på flyplassen i London - på vei hjem fra Canada.

Den norske landslagskapteinen synes i likhet med de andre fotballjentene at play off-plassen til OL er et bra plaster på såret, dagen etter det sure VM-tapet mot England.

– Muligheten til å kvalifisere til OL betyr veldig mye. Nyheten er veldig gledelig nå som gårsdagen var så skuffende, innrømmer Rønning.

For det norske laget reiste til VM i Canada med mål om å kvalifisere seg til neste sommers Brasil-OL - et mål som ville vært innfridd med seier over England i åttedelsfinalen.

– Fotball en helårsidrett

Even Pellerud

FORNØYD: Landslagssjef Even Pellerud gleder seg over muligheten til fortsatt å komme seg til Brasil-OL.

Foto: Håvard Hagen

Men etter at Nederland tapte for Japan i natt er muligheten fortsatt åpen.

– Jeg er fornøyd med den. Vi så fram til resultatet med forventning, og jeg merket både på spillerne og støtteapparatet at her ser man muligheter, sier landslagssjef Even Pellerud fornøyd til NRK

Mellom 29. februar og 9. mars vil Norge, Sverige, Nederland og Sveits spille om hvem som får den siste billetten til Brasil - utenfor norsk sesong, om lag fire måneder etter at Toppseriens siste runde (7. november).

– Det er sikkert ikke det ideelle for norske spillere og lag. Men fotball har blitt «helårs», kommenterer landslagssjefen.

Sveits og Nederland i sesong

Svenskene har som i Norge vinterfri, men både Sveits og Nederland opererer med vintersesong. Den norske landslagstreneren tar imidlertid ikke det så tungt.

– Vi får ikke gjort så mye med det. Men som vanlig har vi landskamper og samlinger gjennom vinteren. Da spiller vi også Algarve cup, så laget skal være i bra form, sier Pellerud.

– Men hvordan ser du på muligheten for å nå OL nå?

– Det blir en tøff kamp, men mulig å få til.

PS: Storbritannia (England) ble ikke enige om å stille felles lag til OL.

Siste nytt

 • Kristoffersen et stykke bak

  Fabian Wilkens Solheim leder NM-storslalåmet før andreomgang. Storfavoritt Henrik Kristoffersen fikk det ikke helt til å stemme og er nede på en femteplass etter førsteomgangen. Marcus Monsen er nummer to.

  henrik
  Foto: Pontus Lundahl / NTB scanpix
 • Frisk Asker legger inn protest

  Frisk Asker trodde de hadde forlenget NM-semifinaleserien mot Storhamar med overtidsscoring, men dommerne annullerte målet. Nå legger Frisk inn protest.

  Det bekrefter den tapende semifinalisten på sin hjemmeside natt til lørdag.

  frisk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • To overtidsmål redda Portugal

  Portugal låg lenge under mot Egypt etter eit mål av Mohamed Salah. Men på overtid scora Cristiano Ronaldo ikkje berre ein, men to gonger, og Portugal vann 2-1.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM alpint: Storslalåm kvinner
NM alpint: Storslalåm menn
Vinterstudio
V-cupfinale hopp: Skiflyging, laghopp
Sportslørdag: V-cupfinale hopp
V-cupfinale kombinert: Hopp
NM alpint: Paraalpint storslalåm 2. omgang
Sportslørdag: V-cupfinaler, kombinert og skiskyting
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, kvinner
V-cupfinale skiskyting: Jaktstart menn
NM alpint: Storslalåm 2. omgang, menn