Hopp til innhold

Nordmann er VMs poengkonge

Etter at alle lag har spilt tre kamper i VM, er det norske Patrick Thoresen som har plukket flest poeng.

Video Norge-Frankrike 4-1

Se video: Her gjør Thoresen 4-1 mot Frankrike.

Thoresen, som til daglig spiller i den russiske proffligaen KHL, står med to mål og fire målgivende pasninger. Dermed topper han poenglisten med totalt seks poeng.

Topper foran stjerner

Det er riktignok mange kamper igjen og det skal en godt gjøres om Thoresen har flest poeng når turneringen er ferdigspilt. Likevel blir nordmannens prestasjoner så langt helt klart lagt merke til.

Bak seg på listen har han ingen ringere enn den tsjekkiske legende, Jaromir Jagr, som står fem fem poeng totalt. Tidligere i turneringen var Jagr raus i omtalen av nordmannen:

– Han er en god spiller. Jeg så han ikke så mye i NHL, men nå har jeg fått anledning til å følge han i den russiske ligaen. Han spiller i en veldig god og farlig rekke, sa Jaromir Jagr til NRK.

(artikkelen fortsetter under)

Video Jagr skryter av Patrick Thoresen

Se video: Jagr skryter av Patrick Thoresen

Også mannen som blir omtalt som en av verdens aller beste spillere, russeren Alexander Ovetskjin, ligger bak Thoresen på poengtoppen. Tre mål er det Ovetsjkin har levert så langt for sitt Russland som har vunnet alle sine tre kamper.

Venter på NHL

Thoresen leverte også en meget sterk sesong i den russiske proffligaen KHL og gjorde totalt 57 poeng på 56 kamper.

Det går ikke upåaktet hen, og en retur til NHL er ikke utenkelig for nordmannen som tidligere har spilt for Philadelphia Flyers og Edmonton Oilers i den amerikanske proffligaen.

- Jeg har kontrakt med Salavat Julajev en sesong til, men kan gå dersom jeg får et godt tilbud fra NHL. Akkurat nå venter jeg bare på at det skal komme noe skriftlig fra Philadelphia, og så får vi se hva som står der, sa han til Aftenposten tidligere i vår.

Canada neste

En ting er sikkert; Norge trenger Thoresen i storform også resten av mesterskapet.

Allerede i dag venter den regjerne OL-mesteren Canada på andre siden av isen. Canadierne stiller langt i fra med et like sterkt lag som den gang, men hockeystormakten bør ikke undervurderes.

- Canada vet vi ikke mye om. De har mange unggutter. De stiller likt som Sverige, med mange unge som ikke har mye erfaring. Man så det da de ble kjørt over av Sveits (tapte 4-1), sier Thoresen til NRK.

Norge har hatt et oppløftende VM til nå. Tap for Sverige, sensasjonseier over Tsjekkia og enkel seier mot Frankrike gir et godt håp foran mellomspillet.

Fikk ikke hjelp av Sverige

Men det kunne vært bedre. Sverige tapte i går for Tsjekkia, noe som betyr at både Norge, Tsjekkia og Sverige tar med seg tre poeng til mellomspillet.

Etter all sannsynlighet betyr det Norge minst må ha med seg fire poeng fra mellomspillet for å nå en kvartfinale.

Ved siden av Canada, venter Latvia på søndag og Sveits på tirsdag. Målet for Norges del er uansett en kvartfinale:

- Vi måtte sette oss mål, og det er selvfølgelig kvartfinale nå. Vi har satt oss i en bra posisjon med tanke på at vi drar med oss tre poeng inn i mellomspillet, sier Thoresen til NRK.

Kampen mot Canada ser du direkte i Nett-TV og på NRK2 fra kl 16.15

Si din mening! Kan Norge ta seg til kvartfinale?

Siste nytt

  • Team Braathen avviser Hirscher-rykter: – Blir ikke noe samarbeid

    Michael Pircher er Lucas Braathens nye trener og var sjef for Marcel Hirscher i seks år. Han er likevel klar på at det ikke vil bli noe samarbeid dem imellom.

    I mars ble det klart at Braathen gjør comeback som alpinist etter en sesong på sidelinjen, men for Brasil. Hokksund-gutten har derfor måttet sette sammen sitt helt eget team, hvor Pircher er ansatt som trener.

    48-åringen ble hentet fra Det østerrikske skiforbundet, hvor han blant annet hadde treneransvaret for skilegenden Hirscher fra 2013 til han la opp i 2019.

    Østerrikeren sjokkerte hele alpinverden da han annonserte comeback for Nederland tidligere i uken. Det har også skapt spekulasjoner om han og Braathen ville danne et samarbeid.

    – Det er ikke en sak for oss. Vi kommer garantert til å være i de samme skistedene, og noe vil dukke opp, men det blir ikke noe samarbeid, sa Pircher til Tiroler Zeitung, ifølge Blick.

    Trenerveteranen er tydelig på at fokuset hans nå ligger på Braathen, som skal jakte VM-gull i Saalbach til vinteren.

    – Om dagen planlegger vi opplegget, alt er fortsatt i de tidlige stadiene. Vi har nettopp funnet hverandre, sa Pircher. (NTB)

    Lucas Braathen
    Foto: BARBARA GINDL / AFP
  • Formel 1-stjerne ferdig i Haas etter sesongen

    Den tyske Formel 1-stjernen Nico Hülkenberg kjører sin siste sesong for Haas. Det bekreftet laget fredag formiddag.

    «Haas og Nico Hülkenberg vil skille lag ved avslutningen av 2024-sesongen» heter det i meldingen på X.

    Tyskeren er inne i sin andre sesong for Haas. Tidligere har han kjørt for lag som Williams, Sauber, Renault og Aston Martin.

    36-åringen har tatt en pole position, men har fortsatt til gode å vinne et Formel 1-løp. Totalt har han tatt 534 poeng på 211 løp i karrieren.

    Så langt denne sesongen står han imidlertid bare med fire poeng på fem løpshelger. Hans beste resultat i år er en 9.-plass fra Australias Grand Prix. (NTB)

    Japan F1 GP Auto Racing
    Foto: Hiro Komae / AP
  • Rashford ut mot netthetsen: – Nok er nok

    Manchester United-angriperen Marcus Rashford (26) har sett seg lei av behandlingen han får i sosiale medier.

    I et svar på en støttemelding på X skriver Rashford at «mobbingen har pågått i månedsvis».

    – Nok er nok, avslutter han med.

    Responsen kom etter at en X-bruker med United-sympatier gikk ut mot hetsen av Rashford og omtalte den som motbydelig og ondsinnet.

    26-åringen scoret hele 30 mål forrige sesong, men siden har det gått trått. Rashford står denne sesongen med kun åtte scoringer på 40 klubbkamper. (NTB)

    Rashford jubel united
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal