NRK Meny
Normal

Nordmann er VMs poengkonge

Etter at alle lag har spilt tre kamper i VM, er det norske Patrick Thoresen som har plukket flest poeng.

Video Norge-Frankrike 4-1

Se video: Her gjør Thoresen 4-1 mot Frankrike.

Thoresen, som til daglig spiller i den russiske proffligaen KHL, står med to mål og fire målgivende pasninger. Dermed topper han poenglisten med totalt seks poeng.

Topper foran stjerner

Det er riktignok mange kamper igjen og det skal en godt gjøres om Thoresen har flest poeng når turneringen er ferdigspilt. Likevel blir nordmannens prestasjoner så langt helt klart lagt merke til.

Bak seg på listen har han ingen ringere enn den tsjekkiske legende, Jaromir Jagr, som står fem fem poeng totalt. Tidligere i turneringen var Jagr raus i omtalen av nordmannen:

– Han er en god spiller. Jeg så han ikke så mye i NHL, men nå har jeg fått anledning til å følge han i den russiske ligaen. Han spiller i en veldig god og farlig rekke, sa Jaromir Jagr til NRK.

(artikkelen fortsetter under)

Video Jagr skryter av Patrick Thoresen

Se video: Jagr skryter av Patrick Thoresen

Også mannen som blir omtalt som en av verdens aller beste spillere, russeren Alexander Ovetskjin, ligger bak Thoresen på poengtoppen. Tre mål er det Ovetsjkin har levert så langt for sitt Russland som har vunnet alle sine tre kamper.

Venter på NHL

Thoresen leverte også en meget sterk sesong i den russiske proffligaen KHL og gjorde totalt 57 poeng på 56 kamper.

Det går ikke upåaktet hen, og en retur til NHL er ikke utenkelig for nordmannen som tidligere har spilt for Philadelphia Flyers og Edmonton Oilers i den amerikanske proffligaen.

- Jeg har kontrakt med Salavat Julajev en sesong til, men kan gå dersom jeg får et godt tilbud fra NHL. Akkurat nå venter jeg bare på at det skal komme noe skriftlig fra Philadelphia, og så får vi se hva som står der, sa han til Aftenposten tidligere i vår.

Canada neste

En ting er sikkert; Norge trenger Thoresen i storform også resten av mesterskapet.

Allerede i dag venter den regjerne OL-mesteren Canada på andre siden av isen. Canadierne stiller langt i fra med et like sterkt lag som den gang, men hockeystormakten bør ikke undervurderes.

- Canada vet vi ikke mye om. De har mange unggutter. De stiller likt som Sverige, med mange unge som ikke har mye erfaring. Man så det da de ble kjørt over av Sveits (tapte 4-1), sier Thoresen til NRK.

Norge har hatt et oppløftende VM til nå. Tap for Sverige, sensasjonseier over Tsjekkia og enkel seier mot Frankrike gir et godt håp foran mellomspillet.

Fikk ikke hjelp av Sverige

Men det kunne vært bedre. Sverige tapte i går for Tsjekkia, noe som betyr at både Norge, Tsjekkia og Sverige tar med seg tre poeng til mellomspillet.

Etter all sannsynlighet betyr det Norge minst må ha med seg fire poeng fra mellomspillet for å nå en kvartfinale.

Ved siden av Canada, venter Latvia på søndag og Sveits på tirsdag. Målet for Norges del er uansett en kvartfinale:

- Vi måtte sette oss mål, og det er selvfølgelig kvartfinale nå. Vi har satt oss i en bra posisjon med tanke på at vi drar med oss tre poeng inn i mellomspillet, sier Thoresen til NRK.

Kampen mot Canada ser du direkte i Nett-TV og på NRK2 fra kl 16.15

Si din mening! Kan Norge ta seg til kvartfinale?

Siste nytt

 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud
 • Ny dato for utsatte kamper

  Norges Fotballforbund har berammet de utsatte kampene i Eliteserien. Sandefjord - Ranheim og Tromsø - Strømsgodset spilles 11. april kl. 18.30. Ranheim - Brann og Stabæk - Start spilles 25. april kl. 18.30, mens Mesterfinalen går 26. april.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Strømsgodset
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Fossli vant Kulåssprinten

  Sondre Turvoll Fossli (24) vant Kulåssprinten i Sarpsborg tirsdag kveld. Rennet foregikk i klassisk stil. Aleksander Dyrberg Ek kom på andreplass, foran Emil Iversen. OL-konge og verdenscupvinner Johannes Høsflot Klæbo røk ut i kvartfinalen. Maiken Caspersen Falla vant i kvinneklassen, foran Ingvild Flugstad Østberg og Kristine Stavås Skistad.

  Sondre Turvoll Fossli
  Foto: Morten W. Røkeberg / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal