Idrettsgallaen: Røiseland og Hovland stod for årets sportsprestasjoner

Publikum mente golferen Viktor Hovland stod for årets mannlige sportsprestasjon, mens skiskytter Marte Olsbu Røiseland fikk prisen for årets kvinnelige sportsprestasjon under Idrettsgallaen 2021.

Golfspiller Viktor Hovland vant prisen under Idrettsgallaen.

Golfspiller Viktor Hovland vant prisen under Idrettsgallaen.

– Jeg vil takke det norske folk. Golf er jo en idrett som er litt fjern for folk flest. Jeg vil også takke mamma og pappa. Jeg hadde ikke vært her hadde det ikke vært for dem, sa Hovland under utdelingen der det ikke var publikum til stede på grunn av smitteverntiltak.

Totalt fem priser ble delt ut på Idrettsgallaen 2021 etter et svært spesielt år både på og utenfor idrettsarenaen.

På grunn av pandemien ble konkurransegrunnlaget for de vanlige prisene vurdert som for usikkert. Man valgte likevel å dele ut prisene for Årets ildsjel, årets forbilde, årets hederspris og årets kvinnelige og mannlige idrettsprestasjon.

Årets idrettsprestasjon, menn: Viktor Hovland

Golfspiller Viktor Hovland vant prisen under Idrettsgallaen.

Golfspiller Viktor Hovland vant prisen under Idrettsgallaen.

Viktor Hovland fikk prisen for årets sportsprestasjon under Idrettsgallaen 2021. Hovland vant over elleve millioner kroner da han tok seieren i Mayakoba Golf Classic i fjor.

Han vant prisen i konkurranse med blant andre Erling Braut Haaland og Karsten Warholm, som var de to andre med nesten like mange stemmer.

Denne prisen ble bestemt av publikum.

– Jeg ble litt overrasket. Det er jo umulig ikke å høre hva de andre utøverne har fått til, så jeg vet at det har vært en hard konkurranse, sa Hovland på telefon fra Hawaii.

Årets idrettsprestasjon, kvinner: Marte Olsbu Røiseland

Marte Olsbu Røiseland vinner prisen for årets sportsprestasjon under Idrettsgallaen.

Marte Olsbu Røiseland vinner prisen for årets sportsprestasjon under Idrettsgallaen.

Røiseland vant avstemningen om årets sportsprestasjon for kvinner etter sine fem VM-gull. Prisen ble delt ut av Karsten Warholm og Øystein Pettersen under den alternative idrettsgallaen, og hun takket via videolink fra Oberhof.

– Dette er utrolig deilig. Først og fremst vil jeg takke alle som har stemt. Så må jeg selvfølgelig takke skiskytterforbundet, lagvenninnene, støtteapparatet med skismørerne som gjør det mulig å prestere på topp, og min personlige trener Roger Grubben, som la en god gullplan i Anterselva. Det blir et OL neste år, og jeg håper vi snekrer sammen en god plan til det også, sa hun.

Årets forbilde: Mats Zuccarello

Abid Raja leverte prisen til en takknemlig Mats Zuccarello

Abid Raja leverte prisen til en takknemlig Mats Zuccarello

Mats Zuccarello fikk prisen for sitt arbeid med stiftelsen Right To Play og sin egen stiftelse. I fjor var det Maren Lundby som fikk denne prisen.

– Årets forbilde er spesielt opptatt av å hjelpe vanskeligstilte barn. Prisvinneren har gitt mange barn et bedre liv, leste kulturminister Abid Raja opp da han overrasket Zuccarello før jul.

– Ekstremt hyggelig å få en slik pris. En pris å sette høyt. Ikke bare til meg, men også til stiftelsen min, sa Zuccarello blant annet.

Årets ildsjel: Finn-Magne Simonsen

Årets ildsjel fikk prisen fra selveste Hans Majestet Kong Harald på slottet.

Årets ildsjel fikk prisen fra selveste Hans Majestet Kong Harald på slottet.

Finn-Magne Simonsen fra Nordland idrettskrets ble både overrasket og rørt da han fikk prisen av kong Harald under en audiens på Slottet.

Simonsen har vært trener for svømming og fotball i en årrekke og får prisen for sin innsats for idrett og frivillighet gjennom 50 år.

– Jeg er ydmyk og stolt, sa han i sin takketale.

Brit Eirin Tungeland fra Os Turnforening ble Årets ildsjel under den forrige Idrettsgallaen.

Finn-Magne Simonsen hadde mange å takke etter at han vant prisen Årets ildsje på Idrettsgallaen.

Finn-Magne Simonsen hadde mange å takke etter at han vant prisen Årets ildsje på Idrettsgallaen.

Årets hederspris: Rune Andersen

Rune Andersen - tidligere spesialrådgiver for Antidoping Norge og fortsatt aktiv dopingjeger - mottok årets hederspris på Idrettsgallaen.

Rune Andersen - tidligere spesialrådgiver for Antidoping Norge og fortsatt aktiv dopingjeger - mottok årets hederspris på Idrettsgallaen.

Dopingjegeren Rune Andersen tildeles prisen for sitt mangeårige arbeid i antidopingarbeidet. Prisen ble delt ut av statsminister Erna Solberg. I fjor var det Suzann Pettersen som fikk denne prisen.

– Juryen mener at årets prisvinner er den enkeltpersonen i verden som har betydd mest for arbeidet mot doping, heter det i juryens begrunnelse, som ble lest opp av statsministeren.

Andersen startet som dopingkontrollør på frivillig basis, før han ble ansatt i idrettsforbundet med ansvar for antidopingarbeide. Han var en av nøkkelpersonene i oppbyggingen av Verdens antidopingbyrå (Wada) og Wada-koden.

– Jeg synes det er veldig flott at antidoping-arbeidet blir verdsatt. Vi kan vel si at antidopingarbeidet nå har kommet på pallen, sa Andersen i sin takketale.

Siste nytt

 • Søkte om totalt 1,3 milliarder

  Idrettsaktører og frivillige organisasjoner søkte om å få dekket drøyt 1,3 milliarder i tapte inntekter gjennom kulturminister Abid Rajas (V) tredje krisepakke.

  Det viser den oppdaterte søkerlisten og nøkkeltall fra Lotteri- og stiftelsestilsynet , som har administrert ordningen. Fristen for å søke utløp 15. januar.

  Totalt kom det inn 6595 søknader. Disse knytter seg til 25.153 ulike arrangementer. I alt har 5891 organisasjoner kommet på banen for å få kompensert tapte inntekter som følge av viruspandemien.

  Den største enkeltsøknaden står Norges Håndballforbund bak. Den lyder på i underkant av 39 millioner kroner og relaterer seg til de økonomiske tapene som følge av at Norge måtte si fra seg sin del av EM-sluttspillet for kvinner før jul. (NTB)

  Pressekonferanse om koronasituasjonen
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Nye kamper i NBA utsatt

  På bare litt over en måned har 16 NBA-kamper blitt utsatt som følge av koronaviruset.

  Kun timer før Memphis Grizzlies skulle møte Portland Trail Blazers hjemme natt til torsdag, ble kampen utsatt som følge av mistanke om smitte. Hvert lag må ha minst åtte spillere tilgjengelige, men det hadde ikke Grizzlies.

  Det var den 16. kampen som nå har blitt flyttet siden sesongen startet 22. desember. 15 av kampene har blitt utsatt siden 10. januar, og den 17. kan fort bli et faktum når Trail Blazers og Grizzlies igjen skal møtes natt til lørdag.

  I tillegg har Washington Wizards slitt voldsomt med smitte. De har måttet utsette fem kamper på rad. (NTB)

  NBA
  Foto: Jeenah Moon / AFP
 • TV 2: Reginiussen til tysk fotball

  Tore Reginiussen er angivelig klar for en klubb på nivå to i tysk fotball. Det skjer en måned etter at nyheten kom om at Rosenborg-karrieren er over.

  Etter det TV 2 erfarer er nemlig Reginiussen på vei til en klubb i 2. Bundesliga. 34-åringen skal være enig med klubben og ventes å signere en kontrakt i løpet av kort tid.

  Hvilken klubb det er snakk om, oppgis ikke.

  Tore Reginiussen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal