Molde-treneren etter kollapsen: – Stolt av at vi gir det et skikkelig forsøk

MOLDE (NRK): Molde gikk respektløst til verks, og leverte en meget god førsteomgang mot Arsenal i torsdagens Europaliga-kamp. Molde-trener Erling Moe er stolt av forsøket, men mener laget var unøyaktig.

Moldes Henry Wingo (tv) og Arsenals Reiss Nelson

GOD FØRSTEOMGANG: Moldes Henry Wingo prøvde å stoppe Arsenals Reiss Nelson.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

– Det jeg er stolt av er at vi går utpå og gir det et skikkelig forsøk. Dessverre er vi ikke gode nok i dag til at vi klarer det, sa Molde-trener Erling Moe, etter tapet mot Arsenal.

Molde imponerte i førsteomgang og var farlig frempå opptil flere ganger mot fotballgiganten Arsenal.

Nærmest av alle var Moldes forsvarsspiller Sheriff Sinyan, som ikke klarte å skli ballen i nettet, halvannen meter fra mållinjen. Selv om Molde var nære scoring, så var lagene like langt etter første omgang.

– Kunne klart mer

Etter kampen var Moe helt klar på at Molde er helt avhengig av å score på de sjansene de har i møte med storlag som Arsenal.

– Når du møter et lag som Arsenal, så er man avhengig av å score på de store sjansene vi har. Det blir ikke mange av dem. Det gjør noe med dynamikken, og det var helt klart et nøkkelpunkt i kampen, sier Moe.

Moldespillere

YPPET: Molde var farlig frempå flere ganger.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Moe er imidlertid klar på at Molde kunne fått med seg noe fra møtet med Arsenal.

– Vi kunne klart mer. Jeg synes vi er unøyaktig. Vi roter bort enkle pasninger, og vi får litt mye dem løpende mot vårt mål, så vi må løpe etter.

Utskjelt spiller scoret

For etter en god førsteomgang, tok det kun fem minutter av den andre omgangen før Arsenals utskjelte kantspiller, Nicolas Pépé scoret etter en fin avslutning fra innenfor 16-meteren.

Og fem minutter etter den første scoringen, fikk Reiss Nelson en enkelt jobb med å løpe inn Arsenals andre scoring for kvelden.

Molde klarte på sin side å kjempe seg tilbake i kampen og det var tydelig at de jaktet redusering. Men ti minutter før slutt satt Arsenal-spiller Folarin Balogun, spikeren i kista. Det med sin første berøring på ballen etter å ha blitt byttet inn sekunder tidligere.

Henry Wingo og Andreas Linde ser Reiss Nelson bredside inn Arsenals andre scoring.

BREDSIDEN: Reiss Nelson kunne enkelt bredside inn Arsenals andre scoring for kvelden.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / Svein Ove Ekornesvåg

Molde har fortsatt mulighet

Med 0–3 seier over Molde, sikret Arsenal videre avansement i Europaligaen. Molde kjemper fortsatt om videre spill i turneringen.

Molde har igjen to kamper i gruppespillet, begge mot antatt svakere motstandere. Neste uke møter de irske Dundalk i Molde, før det kan bli et meget spennende og avgjørende oppgjør borte mot Rapid Wien.

Lagene møttes for kun få uker siden, den gang på Arsenals hjemmebane. Da tapte Molde 4–1 etter å ha tatt ledelsen etter scoring av Martin Ellingsen.

Siste nytt

 • Førte laget til historisk Superbowl

  Quarterbacklegenden Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-26-seier over Green Bay Packers og er klar for Superbowl om to uker.

  Det blir 43-årige Bradys 10. finale i NFL-sluttspillet, men alle de tidligere har vært med New England Patriots, som han førte til seks titler. I sin første sesong som Bucs-spiller gjorde han laget til det aller første som får spille Superbowl på sin egen arena.

  – Hvem ville trodd at vi kunne greie dette? Men vi gjorde det, sa Brady etter kampnen.

  Motstander i Superbowl i Tampa 7. februar blir tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Om Brady vinner, vil han alene ha flere NFL-titler enn noen av ligaens klubber.

  Tom Brady
  Foto: Matt Ludtke / AP
 • Atletico stormer videre

  Atlético Madrid vendte til 3-1-seier mot Valencia og har sju poengs luke til byrival Real på tabelltoppen i spansk fotball.

  Uros Racic ga gjestene ledelsen, men João Felix utlignet før pause. I 2. omgang sørget Luis Suárez og Angel Correa for seier.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP
 • Juventus nærmere teten

  Juventus slo tilbake etter tapet for Inter i forrige runde og vant enkelt 2-0 over Bologna i Serie A søndag.

  Arthur og Weston McKennie scoret målene.

  De ni siste årenes seriemester har ikke vært like dominerende som vanlig i italiensk fotball. Med seier over Bologna klatret Juve iallfall fra en skuffende 7.-plass til 5.-plass og meldte seg for alvor på kampen om ligagullet igjen.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Fabio Ferrari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal