NRK Meny
Normal

NM blir vanskeligere for Bøkko

Håvard Bøkko vant samtlige distanser under NM på skøyter i fjor. I år vil han få problemer med å gjenta den bedriften.

Håvard Bøkko
Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Ove Eriksen kommenterer
Foto: NRK

Håvard Bøkko kan få problemer med å gjenta bragden fra i fjor. Da vant skøyte-esset fra Hol samtlige distanser i NM Enkeldistanser.

Men Hol IL kan likevel ta samtlige distanseseire for klubbkameraten Christoffer Fagerli Rukke ser ut til å være den hardeste motstanderen på de 3 korteste distansene. NM går i Vikingskipet fredag, lørdag og søndag.

500m og 1000m

I fjor delte Bøkko og Rukke seieren på 500m (36.66). Men Rukke har kommet langt bedre i gang denne sesongen sammenlignet med i fjor.

Rukke må finne seg i å ha favorittstemplet på 500. Dag Erik Kleven ser også bedre ut foran denne sesongen og kan henvise Bøkko til 3. plass på distansen.

Det kan bli Rukke og Kleven som representerer Norge i verdenscupen.

Rukke blir farligere for Bøkko også på 1000m i dette NM. Skal han slå Bøkko må han ha nesten ett sekunds ledelse ved passering 600m.

Da kan han ha mulighet til å stå imot Bøkkos sterke avslutning. Mikael Flygind-Larsen ligger an til en plass på pallen nok en gang. Rukke, Flygind-Larsen og Kleven kan bli verdenscuplaget på 1000m. Norge har 2 plasser i verdenscupen på 500m og 4 på 1000m. Ingen i A gruppa.

1500m

Håvard Bøkko er klar favoritt og Christoffer Fagerli Rukke kan sikre HOL dobbeltseier som i fjor. Flygind Larsen (tilbake i landslaget) tar nok en pallplassering igjen.

Sverre Haugli, Henrik Christiansen og Eskil Ervik kjemper om de neste plassene.

Det gjør også de to 17-åringeneKjetil Stiansen og Sverre Lunde Pedersen. Jeg tror Bøkko, Rukke og Flygind-Larsen blir våre 3 i A gruppa i Berlin (første verdenscup). Norge har 5 plasser i verdenscupen – 3 plasser i A gruppa.

5000m og 10000m

Bøkko er i en egen klasse. Jeg tror 4 løpere kjemper om andreplassen – Tore Solli, Sverre Haugli, Henrik Christiansen og Øystein Grødum.

De 2 første står utenfor landslaget og det bli kamp på kniven om 4 av 5 verdenscup-plasser. Eskil Ervik var på sitt beste en av verdens ypperste løpere på distansen.

Han må komme med i verdenscupen dersom han skal få nok konkurranse i kroppen til å gjøre jobben på Norges OL-lag i Vancouver. Det går mot en spennende fredagskveld i Vikingskipet. Norge har 5 plasser i verdenscupen – 4 plasser i A gruppa.

Siste nytt

 • Frigitt RBK-spiller til Ranheim

  Magnus Stamnestrø, som nylig ble frigitt av Rosenborg skal forsette karrieren i Ranheim. 26-åringen har vært i RBK siden 2015, men har ikke spilt en seriekamp for klubben siden 2016.

  Magnus Stamnestrø
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix
 • Fram Larvik slipper straff

  Norges Fotballforbund har ingen hjemmel til å straffe Fram Larvik etter at lagets 2. divisjonskamp mot Nybergsund ble avbrutt på grunn av for få spillere. Ifølge NFF er det ikke ulovlig å stille med kun åtte spillere på kamp – slik Fram Larvik gjorde.

  Petter-belsvik
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Risikerer bøter etter banestorming

  Fire medlemmer av aktivistgruppa Pussy Riot risikerer bøter på inntil 1400 kr eller 160 t samfunnstjeneste etter at de stormet banen under VM-finalen. De kan også bli nektet tilgang til sportsarrangementer i tre neste årene, ifølge Interfax.

  Pussy Riot
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag