Russisk langrennsløper dopingutestengt

Den russiske lagrennsløperen Nikolaj Pankratov er utestengt i to år for brudd på dopingreglementet.

Nikolay Pankratov

Nikolay Pankratov etter at han vant 30 km jaktstart Canmore 2008.

Foto: Jeff McIntosh / AP

Han er ikke tatt for å ha brukt ulovlige stoffer, men for å være i besittelse av stoffet Actovegi og med utstyr for å injisere stoffet, bekrefter det russiske skiforbundet tirsdag.

28-åringen ble stoppet av sveitsiske tollere i september og det ble da avslørt at han hadde ting i bagasjen som ikke burde ha vært der.

Les: Russisk langrennsløper tatt med dopingutstyr

Fra kalveblod

Actovegin, som framstilles av kalveblod, er i seg selv ikke forbudt. Intravenøs bruk av stoffet regnes likevel som en forbudt metode, og Pankratov ble dømt på indisier selv om han ikke har avgitt noen positiv prøve.

- Stoffet skal bedre eller øke effekten av bloddoping, og i tillegg skal det ha en effekt som går ut på å lege belastningsskader raskere, sa leder av Det internasjonale skiforbundets medisinske komitee, Inggard Lereim til NRK da saken ble avslørt.

Trente i Norge

Pankratov er ikke på Russlands landslag, men 28-åringen har vært det tidligere. Han har nesten 100 verdenscupstarter og har vært på seierspallen i verdenscuprenn 10 ganger. Han deltok i Vancouver-OL og har to VM-medaljer i stafett.

Pankratov trente i Norge i august og skal ha blitt stoppet på vei inn i Sveits i september.

Saken er enda et tilbakeslag for russisk langrennssport, som har hatt en rekke dopingsaker. FIS har allerede bøtelagt det russiske forbundet for dopingovertredelsene og har truet med ytterligere sanksjoner ved nye saker.

Sportsnyheter

Football, Eliteserien, Molde - Bodø/Glimt

Glimt-sjefens beskjed til Ståle Solbakken: Ola (23) hører hjemme på landslaget

Bodø/Glimt og Ola Solbakken (23) fortsetter å imponere. Glimt-trener Kjetil Knutsen mener formspilleren nå bør få sjansen med flagget på brystet.

Takling

Kristiansund-treneren raser etter takling: – Det går ikke an

Mjøndalen, som ikke hadde vunnet på 13 kamper, måtte vinne mot medaljekandidat Kristiansund for å holde liv i håpet om å unngå nedrykk fra Eliteserien. Men Christian Michelsen mener Mjøndalen-spiller burde fått rødt kort.

Siste nytt

 • Koeman sparket som Barcelona-trener

  Barcelona-ledelsens tålmodighet med Ronald Koeman tok slutt med 0-1-tapet for Rayo Vallecano. Han fikk sparken onsdag kveld.

  Det kunngjorde klubbpresident Joan Laporta da Barcelona-laget kom hjem fra hovedstaden, melder klubben på sitt nettsted.

  Der står det at klubben takker ham for hans arbeid og ønsker ham lykke til videre i karrieren.

  Etter ti serierunder ligger Barcelona helt nede på en niendeplass i La Liga, og det var ingen bombe at klubben valgte å kvitte seg med sin nederlandske trener.

  Ronald Koeman
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • City med cupsmell etter straffekonk

  West Ham vant straffesparkkonkurransen mot City 5-3 i den engelske ligacupen onsdag kveld.

  Kampen hadde endt 0-0 før det måtte avgjøres fra krittmerket.

  Phil Foden bommet for City, mens West Ham scoret på alle sine straffer.

  City har vunnet ligacupen fire ganger på rad, men nå får de altså ikke muligheten til å ta sin femte cuptittel på rad i turneringen.

  Kristoffer Ajer og Brentford er klar for kvartfinale i den engelske ligacupen etter 2-1-seier borte mot Stoke. Han vant den norske duellen mot Leo Østigård.

  Et B-preget Liverpool tok seg videre fra den fjerde runden i den engelske ligacupen da Preston ble slått 2-0 onsdag.

  Samtidig sørgert Lucas Moura for at Tottenham vant 1-0 mot Burnley og er klare for kvartfinale, mens Leicester er det samme etter straffeseier mot Brighton.

  djCD60Ku2FE
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Bayern-flause i den tyske cupen

  Et toppet Bayern München gikk onsdag kveld på en skikkelig smell i andre runde av den tyske cupen.

  Borte mot Borussia Mönchengladbach endte det med et utrolig 0-5-tap på Borussia-Park.

  To mål av Ramy Bensebaini, to mål av Breel Embolo og ett av Kouadio Koné sørget for seieren.

  Bayerns prestasjon vekker oppsikt verden over. Bayern stilte med sitt tilnærmet beste lag, men den tyske serielederen kollapset totalt foran øynene på lamslåtte tilskuere.

  dmvrr2IWgSs
  Foto: INA FASSBENDER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal