NRK Meny
Normal

Nicki Bille Nielsen solgt: – Dette er en ny start for meg

Rosenborg og den franske klubben Évian FC er blitt enige om en overgang for Nicki Bille Nielsen (26), melder klubbene på sine hjemmesider.

Nicki Bille Nielsen

KLAR FOR FRANSK KLUBB: – Jeg er veldig fornøyd. Dette er en stor mulighet for meg. Jeg diskuterte med Daniel Wass og annen danske, og vi er enige om at Evian og jeg er som skapt for hverandre, sier Nicki Bille Nielsen.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Nicki Bille Nielsen

Nicki Bille Nielsen er klar for fransk fotball

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Den omstridte spissen Nicki Bille Nielsen har skrevet under kontrakt med den franske klubben og den trer i kraft umiddelbart.

Det skriver Rosenborg på sine hjemmesider mandag kveld.

Den danske spissen har skrevet under en treårsavtale, skriver den franske klubben på sine hjemmesider.

Han sier selv til Evians hjemmesider at han gleder seg til å spille for sin nye klubb.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en stor mulighet for meg. Jeg diskuterte med Daniel Wass og andre dansker som har spilt der, og vi er enige om at Evian og jeg er som skapt for hverandre, sier 26-åringen.

Daniel Wass er for øvrig fetteren til Bille Nielsen. Dansken har vært i hardt vær etter blant annet en hendelse med dansk politi i påsken og er glad for å komme til en ny klubb.

– Dette er en ny start for meg. Jeg tror dette er det perfekte stedet å spille fotball og nyte familielivet. Jeg vil gi alt på banen for mine lagkamerater og klubben. Jeg er virkelig spent på å begynne, sier Bille Nielsen.

Underskrevet i dag

Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug, sier til NRK at dette er en naturlig del av et overgangsvindu.

– I Rosenborg så kjøper og selger vi spillere hele tiden, så da Évian FC tok kontakt og sa de var interessert ble det salg. Nicki Bille har skrevet under på kontrakten i dag, sier Moe Dyrhaug.

Moe Dyrhaug ønsker ikke å kommentere overgangssummen, og det er heller ikke klart om Rosenborg skal få inn en erstatter for Nicki Bille Nielsen.

– Det er altfor tidig å si noe om erstatter men vi jobber jevnt med å utvikle laget, og kjøper som sagt spillere vi som alle andre klubber, sier Moe Dyrhaug.

Évian kom på 14. plass i franske Ligue 1 i fjorårets sesong.

Laster Twitter-innhold

Turbulent

Bille spilte sin første kamp for Rosenborg 17. mars i 2013, borte mot Odd.

Etter den tiden har Bille Nielsen spilt 50 obligatoriske kamper for Rosenborg og scoret til sammen 24 mål.

Det har stormet rundt dansken opptil flere ganger.

Senest i påken i år, da han ble arrestert i København. Han skal angivelig ha bitt en politimann, og Nicki Bille ble tiltalt av dansk politi for hendelsen sist uke.

Siste nytt

 • Nordstad Moen ute i åtte uker

  Sondre Nordstad Moen har fått en stressreaksjon i høyre lårbein, og er vil ikke kunne løpe på åtte uker, skriver Norges Friidrettsforbund i ei pressemelding. Nordstad Moen måtte bryte maratonløpet under EM i Berlin på grunn av skaden.

  Friidrett, Diamond League, Bislett Games 2018, Bislett Stadion
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sveitsisk seier i Toppidrettsveka

  Roman Furger fra Sveits vant herrenes fellesstart med skibytte under Toppidrettsveka. Furger vant foran Alex Harvey og Simen Hegstad Krüger. Dette var det første av i alt fire renn under Toppidrettsveka i Orkdal, Aure og Trondheim.

 • Nederlandsk seier i Arctic Race

  Årets nederlandske mester, Mathieu van der Poel, fra Corendon – Circus-laget vant den første etappe av Arctic Race. Team Joker – Icopal-rytter Markus Hoelgaard ble beste nordmann på fjerdeplass.

  Mathieu van der Poel
  Foto: Luc Claessen / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Fellesstart
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka: Fellesstart
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: Kveldsmagasin
Europaligaen: Rosenborg - Cork
NM-veka: NM-kveld