Froome: – Veldig usportslig av Nibali

Chris Froomes største utfordrer tok 32 sekunder på sammendraget opp fjellene, mens Nibalis etappeseier irriterte briten.

Men Chris Froome sitter fortsatt i førersetet i kampen om sammenlagtseieren i det 102. Tour de France. For ledelsen på om lag 2.30 til colombianske Nairo Quintana før L'Alpe d'Huez skal vanligvis holde - men de 32 sekundene Quintana tok på briten i dag er med på å skape spenning før den siste «tellende» etappen (søndag sykles det kun om spurtpoeng på Champs-Élysées).

Da Carlos Sastre vant touren i 2008 tok han to minutter på trøya opp det legendariske fjellet.

Dermed vil Quintana få en hard dag på jobb opp fjellene i morgen også.

Froome irritert på vinneren

Vincenzo Nibali var en av sammenlagtfavorittene før årets ritt, men italieneren har istedenfor skuffet stort. I dag kom endelig oppturen - mens Chris Froome slet med kjedet stakk Nibali fra resten av feltet, og startet opphentingen av Pierre Rolland i tet.

I mål var briten meget irritert på italienerens manøver.

– For å være ærlig var det veldig usportslig, kommenterte Froome i et TV 2-sendt intervju.

Her bytter Contador sykkel

Om lag 15 kilometer fra mål var Rolland hentet inn av Nibali, og etter noen kilometer med samkjøring angrep italieneren igjen. Da hadde Rolland ingen mulighet til å følge opp det siste førstekategori-fjellet, og til slutt kunne en av årets store skuffelser endelig juble hemningsløst for en suksess.

Se målgangen til Nibali

Froome med uventet hjelp

Chris Froome kunne imidlertid endt enda flere sekund eller minutt bak Quintana i dag, om det ikke var for Woulter Poels. Hjelperytteren fra Nederland stilte opp for Froome når ingen av de andre Team Sky-kameratene maktet. Geraint Thomas, som har vært så viktig til nå, greide nemlig ikke å henge med.

Og det var først da Poels måtte slippe - fem kilometer fra mål og toppen av La Tousseuire - at Quintana endelig ble kvitt synet av den gule trøya.

Froome svarte flere ganger, men måtte til slutt se colombianeren forsvinne rundt svingene.

PS: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff tok det med ro og kom i mål 29.12 etter Vincenzo Nibali på dagens etappe av Tour de France.

Siste nytt

 • Ruud videre til semifinale

  Casper Ruud slo Brayden Schnur i kvartfinalen i challengerturneringen i Calgary natt til lørdag, med sifrene 4-6, 6-3, 6–4. Ruud er 5.-seedet i turneringen. Toppseedet er australske Jordan Thompson, som også er en mulig semifinalemotstander.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP
 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Emilie Christensen scora 6 mål for Larvik.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: med oppdateringer fra internasjonal fotball
Toppserien: Trondheims-Ørn - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset