NRK Meny
Normal

Froome: – Veldig usportslig av Nibali

Chris Froomes største utfordrer tok 32 sekunder på sammendraget opp fjellene, mens Nibalis etappeseier irriterte briten.

Men Chris Froome sitter fortsatt i førersetet i kampen om sammenlagtseieren i det 102. Tour de France. For ledelsen på om lag 2.30 til colombianske Nairo Quintana før L'Alpe d'Huez skal vanligvis holde - men de 32 sekundene Quintana tok på briten i dag er med på å skape spenning før den siste «tellende» etappen (søndag sykles det kun om spurtpoeng på Champs-Élysées).

Da Carlos Sastre vant touren i 2008 tok han to minutter på trøya opp det legendariske fjellet.

Dermed vil Quintana få en hard dag på jobb opp fjellene i morgen også.

Froome irritert på vinneren

Vincenzo Nibali var en av sammenlagtfavorittene før årets ritt, men italieneren har istedenfor skuffet stort. I dag kom endelig oppturen - mens Chris Froome slet med kjedet stakk Nibali fra resten av feltet, og startet opphentingen av Pierre Rolland i tet.

I mål var briten meget irritert på italienerens manøver.

– For å være ærlig var det veldig usportslig, kommenterte Froome i et TV 2-sendt intervju.

Her bytter Contador sykkel

Om lag 15 kilometer fra mål var Rolland hentet inn av Nibali, og etter noen kilometer med samkjøring angrep italieneren igjen. Da hadde Rolland ingen mulighet til å følge opp det siste førstekategori-fjellet, og til slutt kunne en av årets store skuffelser endelig juble hemningsløst for en suksess.

Se målgangen til Nibali

Froome med uventet hjelp

Chris Froome kunne imidlertid endt enda flere sekund eller minutt bak Quintana i dag, om det ikke var for Woulter Poels. Hjelperytteren fra Nederland stilte opp for Froome når ingen av de andre Team Sky-kameratene maktet. Geraint Thomas, som har vært så viktig til nå, greide nemlig ikke å henge med.

Og det var først da Poels måtte slippe - fem kilometer fra mål og toppen av La Tousseuire - at Quintana endelig ble kvitt synet av den gule trøya.

Froome svarte flere ganger, men måtte til slutt se colombianeren forsvinne rundt svingene.

PS: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff tok det med ro og kom i mål 29.12 etter Vincenzo Nibali på dagens etappe av Tour de France.

Siste nytt

 • Stake Leangen på andreplass

  Vegard Stake Laengen ble nummer to på fredagens etappe i sykkelrittet Volta a Catalunya. Han måtte se seieren gå til bruddkollega Jarlinson Pantano. Den norske UAE-rytteren var i brudd store deler av dagen. Med rundt 500 meter igjen stakk Pantano og fikk forspranget han trengte på Laengen, som trillet i mål like bak. Verdenstourrittet avsluttes søndag.

  Laengen
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Stoch leder

  Kamil Stoch leder etter første omgang i skiflyvningen i Planica. Robert Johansson hoppet 245 meter og ligger på andreplass, 4,9 poeng bak. Johann André Forfang ligger på tredjeplass. Andre omgang starter ca klokken 1610.

  Robert Johansson
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Solberg til Siofolk

  Silje Solberg ble i dag offisielt presentert som Siofolk-spiller. Den ungarske klubben har også bekreftet at de har ansatt Tor Oddvar Moen som trener. Klubben fortsetter å forsterke for å ta opp kampen mot Gyør i den ungarske ligaen.

  solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Privatlandskamp fotball menn: Norge - Australia
VM kunstløp: Friløp kvinner