NRK Meny
Normal

Froome: – Veldig usportslig av Nibali

Chris Froomes største utfordrer tok 32 sekunder på sammendraget opp fjellene, mens Nibalis etappeseier irriterte briten.

Men Chris Froome sitter fortsatt i førersetet i kampen om sammenlagtseieren i det 102. Tour de France. For ledelsen på om lag 2.30 til colombianske Nairo Quintana før L'Alpe d'Huez skal vanligvis holde - men de 32 sekundene Quintana tok på briten i dag er med på å skape spenning før den siste «tellende» etappen (søndag sykles det kun om spurtpoeng på Champs-Élysées).

Da Carlos Sastre vant touren i 2008 tok han to minutter på trøya opp det legendariske fjellet.

Dermed vil Quintana få en hard dag på jobb opp fjellene i morgen også.

Froome irritert på vinneren

Vincenzo Nibali var en av sammenlagtfavorittene før årets ritt, men italieneren har istedenfor skuffet stort. I dag kom endelig oppturen - mens Chris Froome slet med kjedet stakk Nibali fra resten av feltet, og startet opphentingen av Pierre Rolland i tet.

I mål var briten meget irritert på italienerens manøver.

– For å være ærlig var det veldig usportslig, kommenterte Froome i et TV 2-sendt intervju.

Her bytter Contador sykkel

Om lag 15 kilometer fra mål var Rolland hentet inn av Nibali, og etter noen kilometer med samkjøring angrep italieneren igjen. Da hadde Rolland ingen mulighet til å følge opp det siste førstekategori-fjellet, og til slutt kunne en av årets store skuffelser endelig juble hemningsløst for en suksess.

Se målgangen til Nibali

Froome med uventet hjelp

Chris Froome kunne imidlertid endt enda flere sekund eller minutt bak Quintana i dag, om det ikke var for Woulter Poels. Hjelperytteren fra Nederland stilte opp for Froome når ingen av de andre Team Sky-kameratene maktet. Geraint Thomas, som har vært så viktig til nå, greide nemlig ikke å henge med.

Og det var først da Poels måtte slippe - fem kilometer fra mål og toppen av La Tousseuire - at Quintana endelig ble kvitt synet av den gule trøya.

Froome svarte flere ganger, men måtte til slutt se colombianeren forsvinne rundt svingene.

PS: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff tok det med ro og kom i mål 29.12 etter Vincenzo Nibali på dagens etappe av Tour de France.

Siste nytt

 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Real Madrid-tungt «årets lag»

  Årets lag ble ikke overraskende svært Real Madrid-tungt. Forrige sesongs mesterligavinnere var representert med seks spillere: Gianluigi Buffon - Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo - Luka Modric, Toni Kroos, Andres Iniesta - Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Neymar.

  Britain The Best FIFA Awards
  Foto: Alastair Grant / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal