Froome: – Veldig usportslig av Nibali

Chris Froomes største utfordrer tok 32 sekunder på sammendraget opp fjellene, mens Nibalis etappeseier irriterte briten.

Men Chris Froome sitter fortsatt i førersetet i kampen om sammenlagtseieren i det 102. Tour de France. For ledelsen på om lag 2.30 til colombianske Nairo Quintana før L'Alpe d'Huez skal vanligvis holde - men de 32 sekundene Quintana tok på briten i dag er med på å skape spenning før den siste «tellende» etappen (søndag sykles det kun om spurtpoeng på Champs-Élysées).

Da Carlos Sastre vant touren i 2008 tok han to minutter på trøya opp det legendariske fjellet.

Dermed vil Quintana få en hard dag på jobb opp fjellene i morgen også.

Froome irritert på vinneren

Vincenzo Nibali var en av sammenlagtfavorittene før årets ritt, men italieneren har istedenfor skuffet stort. I dag kom endelig oppturen - mens Chris Froome slet med kjedet stakk Nibali fra resten av feltet, og startet opphentingen av Pierre Rolland i tet.

I mål var briten meget irritert på italienerens manøver.

– For å være ærlig var det veldig usportslig, kommenterte Froome i et TV 2-sendt intervju.

Her bytter Contador sykkel

Om lag 15 kilometer fra mål var Rolland hentet inn av Nibali, og etter noen kilometer med samkjøring angrep italieneren igjen. Da hadde Rolland ingen mulighet til å følge opp det siste førstekategori-fjellet, og til slutt kunne en av årets store skuffelser endelig juble hemningsløst for en suksess.

Se målgangen til Nibali

Froome med uventet hjelp

Chris Froome kunne imidlertid endt enda flere sekund eller minutt bak Quintana i dag, om det ikke var for Woulter Poels. Hjelperytteren fra Nederland stilte opp for Froome når ingen av de andre Team Sky-kameratene maktet. Geraint Thomas, som har vært så viktig til nå, greide nemlig ikke å henge med.

Og det var først da Poels måtte slippe - fem kilometer fra mål og toppen av La Tousseuire - at Quintana endelig ble kvitt synet av den gule trøya.

Froome svarte flere ganger, men måtte til slutt se colombianeren forsvinne rundt svingene.

PS: Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff tok det med ro og kom i mål 29.12 etter Vincenzo Nibali på dagens etappe av Tour de France.

Siste nytt

 • Mesterliga-finalen flyttes

  Mesterliga-finalen mellom Manchester City og Chelsea flyttes fra Istanbul til Porto, bekrefter Uefa i en pressemelding. Britiske myndigheter besluttet i forrige uke å «rødliste» Tyrkia på grunn av koronasituasjonen i landet. Avgjørelsen gjorde det nesten umulig for engelske fotballsupportere å reise til Istanbul. Finalen skal nå spilles på Estádio do Dragão, og 6000 supportere fra hvert lag slipper inn på arenaen, opplyser Uefa.

  Guardiola
  Foto: SHAUN BOTTERILL / AFP
 • Ullvang hundredeler unna OL-billett

  Lars Magne Ullvang ble nummer tre i A-finalen på K1 1000 meter i OL-kvalifiseringen i Szeged. Padleren leverte en sterk sluttspurt, men det holdt akkurat ikke til å ta seg forbi franske Guillaume Burger, som ble nummer to og sikret OL-billett. Artuur Peters ledet hele veien og vant, mens Burger kom i mål 62 hundredeler bak belgieren, skriver NTB. Ullvang var igjen 28 hundredeler bak Burger, og dermed ble det ikke OL-billett i denne omgang.

  Ullvang
  Foto: Ester Ayerdi / NTB
 • Viking-talent på lån til Mjøndalen

  Viking-spiller Sebastian Sebulonsen (21) har skrevet ny kontrakt med klubben og lånes ut til Mjøndalen. Avtalen strekker seg ut juli, men oppholdet kan forlenges, opplyser Viking på sine nettsider.

  Sebastian Sebulonsen
  Foto: Christoffer Andersen / Christoffer Andersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal