NFF reagerer på trussel fra Qatar

Josimar er blitt truet med søksmål av neste års VM-arrangører i Qatar. Norges Fotballforbund forsvarer magasinet og vil ta saken videre i Fifa-systemet.

Det var i helgen at Josimar fikk et brev fra det norske advokatbyrået Simonsen Vogt Wiig på vegne av den lokale VM-komiteen i Qatar. Der ble magasinet bedt om å fjerne en kritisk artikkel fra sine nettsider.

Samtidig kom det varsel om mulige rettslige skritt hvis anmodningen ikke ble fulgt. Josimar står på sitt, og mandag opplyste de selv om søksmålstrusselen i sosiale medier.

NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt har hatt et anstrengt forhold til Josimar, men i dette tilfellet står han på parti med fotballbladet.

– Jeg kan ikke se at Josimar har gjort noe galt her. Jeg har lest saken, og det er en god kritisk journalistisk sak mot Qatar. I mine øyne er det ikke noe kritikkverdig her, sier Bjerketvedt til TV 2.

Han vil raskt ta opp saken gjennom fotballens egne kanaler.

Simonsen Vogt Wiik har ikke ønsket å uttale seg om oppdraget de utfører på vegne av de qatarske VM-arrangørene.

– Jeg har ingen kommentar til den pågående saken, sier advokat Ørjan Salvesen Haukaas til TV 2. (NTB)

Norges Fotballforbund med pressekonferanse
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Djokovic til turnering i Australia

  Novak Djokovic er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney. Det har vært spekulert om tennisstjernen kan dra til Australia som følge av vaksineregler.

  Det har lenge vært uvisst om verdenseneren vil forsvare tittelen sin i Australian Open i januar. Årsaken er at deltakerne må være koronavaksinert. Djokovic har gjentatte ganger avvist å kommentere om han har tatt vaksinen.

  Men tilsynelatende drar Djokovic til Australia før Australian Open starter i Melbourne 17. januar. 34-åringen er tatt ut til Serbias lag i ATP-cupen i Sydney fra 1. til 9. januar.

  For å spille i Sydney uten å være vaksinert må man få innvilget dispensasjon, og vedkommende må være 14 dager i karantene ved ankomst til Australia.

  Samme løsning er mulig i Melbourne, men lokale myndigheter har varslet at slik dispensasjon ikke vil bli gitt der. (NTB)

  ATP Finals
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Erotikkreklame stanset TV-sending

  Reklamen fra en nederlandsk erotikkbutikk på isen under OL-kvalifiseringen for blandede lag i curling gjorde at Japans kringkaster NHK droppet å vise kamper.

  Kringkasteren forklarer til AFP at avgjørelsen ble tatt for å kunne undersøke nærmere om det vil bryte med NHKs retningslinjer å vise logoen til erotikkbutikken.

  Kringkasteren har ikke besluttet om onsdagens kamp mot Finland blir vist på TV. (NTB)

  Chiaki Matsumura
  Foto: HENNING BAGGER / AFP
 • Ny operasjon for Svahn

  Den svenske skistjernen Linn Svahn har gjennomført en ny operasjon i skulderen, opplyser hun selv på Instagram.

  Svahn skadet skulderen for sju måneder siden i et verdenscuprenn i Ulricehamn.

  I september gjennomgikk hun en første operasjon, mens hun i november kunngjorde at hun går glipp av OL i Beijing i februar.

  Den siste operasjonen ble gjennomført fordi bevegeligheten i skulderen ikke hadde blitt like god som ønsket, opplyser landslagslege Jan Wall til SVT.

  Cross-Country Ski World Cup - Ruka
  Foto: Lehtikuva / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal