Hopp til innhold

Neymar hinket av med skade da Richarlison reddet Brasil

Richarlison ble den store helten for Brasil i åpningskampen mot Serbia, men hele Brasil holder pusten for hvor alvorlig skaden til Neymar er.

Etter drøye timen var Tottenham-spissen frempå på en retur og sendte forhåndsfavorittene foran. Men det var Richarlisons andre scoring som skulle stjele overskriftene.

Vinicius Jr. dro seg fri på venstrekanten, og med utsida sendte han inn et innlegg i retning Richarlison. Det innlegget dempet spissen vakkert ned, og på hel volley saksesparket han inn hans andre scoring.

Casemiro var nære å sette inn 3-0 med snaue ti minutter igjen, men langskuddet traff tverrliggeren.

Raphinha hadde også flere store sjanser til å score for Brasil, men svake avslutninger gjorde at Serbia slapp med skrekken.

En strek i regninga for Brasil var at deres store stjerne Neymar hinket av med skade. På benken satt han med drakta over hodet og fikk is på ankelen.

Serbia klarte å holde Brasil unna de største målsjansene i første omgang, men slet med å henge med jo lenger ut i andre omgang kampen gikk.

Det nærmeste de røde var scoring var de på et hjørnespark som Brasil klarte å holde unna.

De gule og blå fra Sør-Amerika er favoritter til å vinne hele turneringen, og leder gruppa si på målforskjell foran Sveits.

Neymars ankel

Siste nytt

 • Ebba Andersson testet positivt for korona

  Det opplyser det svenske Skiforbundet om i en pressemelding. Dermed mister den svenske skistjerna verdenscuprennene på Beitostølen kommende helg.

  Andersson ble kun slått av Frida Karlsson og Tiril Udnes Weng på 20 kilometer klassisk fellesstart på Lillehammer sist søndag.

 • Legendarisk tennistrener gikk bort

  Den høyt anerkjente tennistreneren Nick Bollettieri, som blant andre hadde Maria Sjarapova og Andre Agassi under vingene, har gått bort. Han ble 91 år gammel.

  Det skriver tennisakademiet IMG i en uttalelse mandag. Bollettieri var selv grunnlegger av akademiet tilbake i 1978.

  – Tennissporten ville ikke vært den samme uten Nicks innflytelse. Akademiet hans, som jeg var så heldig å være en del av, har ikke bare vært en startrampe for flere storheter innen tennis. Det har også hatt viktig betydning for utviklingen av andre idretter, skriver Jimmy Arias, som i dag er tennisdirektør i IMG.

  Tidligere verdenstoer Tommy Haas har også kommet med en hyllest til den nå avdøde treneren.

  – Det er så mange minner at jeg ikke vet hvor jeg skal begynne. Takk for all tid, kunnskap, ekspertise og villighet til å dele. Takk for at du har gitt meg muligheten til å følge drømmene mine, skriver tyskeren på Instagram. (NTB)

  FILE PHOTO: Tennis coach Bollettieri laughs during news conference where he was introduced as one of the five new inductees to the International Tennis Hall of Fame in New York
  Foto: Mike Segar / Reuters
 • Fifa åpner disiplinærsak mot Uruguay

  Det internasjonale fotballforbundet Fifa har åpnet en disiplinærsak mot Det uruguyanske fotballforbundet etter gruppespillskampen mot Ghana som sendte Uruguay ut av VM.

  Det opplyser Fifa i en pressemelding.

  Forbundet etterforsker Uruguay for brudd på artikkel 11, 12 og 13 i Fifas disiplinære regelverk. Det omfatter krenkende atferd og brudd på fair play-regler, krenkende behandling av spillere og kampledere og diskriminerende oppførsel.

  Uruguay fikk krass kritikk for oppførselen sin mot den tyske dommeren Daniel Siebert i kjølvannet av den tredje og siste gruppespillskampen mot Ghana.

  Til tross for at de vant kampen 2-0, ble de slått ut i gruppespillet på grunn av Sør-Koreas snuoperasjon mot Portugal. Sør-Korea tok seg videre på bekostning av Uruguay.

  Da kokte det over for flere av dem. Flere av de urugyanske spillerne stormet mot dommeren i raseri. Flere av dem, deriblant Atlético Madrids José Maria Gimenez, måtte holdes igjen mens kamplederen gikk inn spillertunnelen. Veteranen Diego Godin tok tak i drakten hans.

  Edinson Cavani veltet VAR-skjermen i sinne i etterkant. I tillegg til disiplinærsaken mot Det uruguyanske fotballforbundet, åpner Fifa en egen etterforskning mot nevnte Gimenez, Godin og Cavani, i tillegg til målvakten Fernando Muslera.

  FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Ghana v Uruguay
  Foto: ALBERT GEA / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste