Hopp til innhold

Newcastle seiret i storkampen

Anthony Gordon ble matchvinner da Newcastle seiret 1-0 hjemme mot Arsenal på St James' Park. Arsenal gikk med det på sesongens første tap i Premier League.

Kampen stod lenge 0-0, men Gordon dukket opp etter et innlegg og satte inn kveldens eneste scoring etter 64. minutter.

Videodømmingsverktøyet VAR måtte i bruk og sjekket tre forskjellige episoder i oppbygningen til målet.

Først ble det sjekket om ballen var ute av spill, så om Joelinton brukte ulovlige midler i duellen med Gabriel. Til sist ble det sett på mulig offside, og etter flere minutter ble målet godkjent.

– Det er en skam. Det er flaut. Alle i garderoben synes det, sa Arteta til Sky Sports etter kampen.

Bortelaget presset på for utlikning, men klarte aldri å skape de store sjansene.

Dermed endte det 1-0 i en kamp som først og fremst kommer til å bli husket for trøkket på banen og tribunen. Dommer Stuart Attwell delte ut seks gule kort, hvor av fem av dem gikk til Newcastle.

Dette var Newcastles fjerde strake hjemmekamp hvor de både seiret og holdt nullen i Premier League. I tillegg forlenget hjemmelaget sin ubeseirede rekke i ligaen til sju kamper.

Seieren gjør at Newcastle går opp på 6. plass med 20 poeng, mens Arsenal befinner seg på en 3. plass med sine 24 poeng. Begge lag har spilt 11 kamper.

Anthony Gordon kunne juble for sin scoring mot Arsenal.
Foto: Reuters

Siste nytt

  • NFF brukte i fjor over 110 millioner på A-landslagene: – Vi bør satse mer

    Kostnadene til herre- og kvinnelandslaget har økt markant de siste årene. Tross sportslig fiasko ser ikke Norges Fotballforbund på det som et overforbruk.

    Det sier fotballpresident Lise Klaveness og generalsekretær Karl-Petter Løken i en felles uttalelse til VG.

    – Noen vil kanskje tenke at vi bruker mye penger på våre A-landslag. Sammenlignet med andre poster i budsjettet kan det se slik ut, men i forhold til gevinstene måloppnåelse vil gi er det ikke slik at vi bruker for mye på landslag og toppfotball.

    Fredag starter nok et mesterskap for menn uten Norge. 24 år er gått siden et norsk lag var kvalifisert (EM i 2000), mens det senere i sommer avvikles OL for fjerde gang på rad uten et norsk kvinnelag.

    I fjor brukte NFF 51,3 millioner kroner på herrelandslaget. Det var en økning på over 30 prosent målt mot 2019-tallene. På kvinnesiden økte forbruket fra 35,5 til 60,9 millioner kroner. Det hører med til historien at Norge i 2023 spilte VM i New Zealand.

    Neste år skal en ny strategiplan vedtas av NFF. Få av de sportslige målene for A-landslagene i inneværende periode er blitt oppnådd.

    – For oss som er satt til å lede norsk fotball, vil anbefalingen være klar: Vi bør satse mer, ikke mindre, på landslag og toppfotball i årene som kommer, skriver Løken og Klaveness til VG.

    De mener det er nødvendig hvis Norge skal holde tritt og kunne ta steg internasjonalt.

    (NTB)

    vyn0vmyhvEU
    Foto: NTB
  • Florida Panthers strammet grepet – én kamp unna sin første Stanley Cup-tittel

    Florida Panthers kan i helgen avgjøre årets NHL-sluttspill og endelig stå igjen som en finalevinner. Laget slo Edmonton Oilers 4-3 i Canada torsdag.

    Dermed leder Panthers 3-0 sammenlagt. Fire strake nederlag er det eneste som kan stoppe Florida-klubben fra å vinne Stanley Cup for første gang.

    – Vi må omfavne muligheten. Det blir spennende, sa Panthers-spiller Evan Rodrigues til NHL Network etter nok en seier.

    Edmonton Oilers var under press etter å ha tapt begge de to første finalekampene på bortebane, men tross en skarp start foran over 18.000 tilskuere gikk det ikke veien.

    Mot slutten av midtperioden ledet Panthers 4-1. Vertene tente et håp med to reduseringer, og det var full spenning i sluttminuttene. Da satset Oilers alt ved å ta av keeper og spille med en ekstra utespiller.

    Lagene møtes igjen i samme hall lørdag. Da kan Florida Panthers bli historisk, og i så fall blir en Stanley Cup-finale avgjort etter kun fire kamper for første gang siden 1998.

    Panthers tapte finaleserien i 1996 og 2023. Fem ganger er Edmonton Oilers blitt NHL-mester, men den siste tittelen kom i 1990.

    (NTB)

    Hh2S_BKnYU4
    Foto: AP
  • Marerittstart for Hovland i US Open

    Viktor Hovland slet fra start av og er åtte slag over par etter 18 hull i majorturneringen US Open. Nordmannen ligger på delt 142.-plass av 156 spillere.

    Det ble en vond åpning for nordmannen som gikk i gruppe med Max Homa og Bryson DeChambeau og startet på 10. hull på Pinehurst-banen i North Carolina.

    Hovland hadde et svakt slag fra tee på åpningshullet (par 5), men kontrollerte inn til par. Deretter startet problemene for den norske golfstjernen.

    Hovland ble liggende i tjukt gress etter utslaget på det neste hullet. Derfra ble det en lang vei inn til greenen, og han noterte til slutt en dobbeltbogey.

    På hull 12 var nordmannen noen få centimeter fra å sette en putt som ville ha reddet par, men i stedet ble det en bogey.

    Hovland fikk store problemer etter å ha havnet i bunkeren på det 14. Han misset også en bogeyputt fra tre meter og endte dermed på to over på det hullet.

    Det ble en ny bogey på 16. hull, mens den første birdien satt på hull 18. Dermed er Hovland fem slag over par halvveis.

    Det gjør at det kan bli en hard kamp for å klare cuten i turneringen for Hovland.

    På toppen av lista ligger Patrick Cantlay etter å ha gått 1. runde på 65 slag (fem under par). Han deler førsteplassen med nordirske Rory McIlroy. De to er ett slag foran den svenske sensasjonen Ludvig Åberg, som gikk den beste runden av en debutant i US Open på 39 år.

    (NTB)

    7aYAIsrK3W8
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal