NRK Meny
Normal

Nesten-krasj i 100 kilometer i timen

NRKs kommentatorer skvatt til da en sveitsisk alpinkjører holdt på å krasje med en i løypemannskapet under kombinasjonsutforen i Schladming.

Sveitsiske Sandro Viletta fikk seg en skikkelig overraskelse når en tilfeldig person forvillet seg ut i utforløypa under Superkombinasjonen i VM. Kommentatorer: Andreas Toft, Marius Arnesen og Kjetil André Aamodt. Redigering: Jørgen Figenschou

- Dette er er jo livsfarlig

– Hva var det som skjedde der? Det var folk i løypa!, sa NRKs ekspertkommentator Marius Arnesen da den livsfarlige hendelsen oppstod.

Det var helt i starten av sveitseren Sandro Vilettas utforløp under kombinasjonsøvelsen i VM at skandalen var et faktum. Like etter et langt hopp, der utøverens fart ble målt til 99,5 kilometer i timen, passerte Viletta en ukjent mann midt i utforløypa.

Viletta unngikk en kjempekollisjon med kun noen få meters klaring. Østerrikske medier omtaler den feilplasserte kjøreren som løypemannskap.

NRK-ekspert: – Ikke bra i det hele tatt

– Dette er livsfarlig, kommenterte NRKs alpint-kommentator Andreas Toft da TV-bildene viste situasjonen i reprise.

Sandro Viletta

Sveitsiske Sandro Viletta måtte bare glise da han kom i mål.

Foto: Kerstin Joensson / Ap

NRK-ekspert Arnesen var enda hardere. Han mente hendelsen var en komplett skandale for VM-arrangørene i Schladming.

– Det er kjempestygt at det skal skje i en VM-konkurranse. Det er ikke bra i det hele tatt. Her blir det oppvaskmøte etterpå, raste NRKs alpinekspert Marius Arnesen.

– Den personen som kjørte der, er ikke velkommen tilbake i denne bakken, sa Arnesen.

Fortsatte å kjøre

Trolig var det en i løypemannskapet som feilberegnet tidspunktet for når han skulle fikse på VM-løypa.

– Han der var helt på bærtur, sier NRK-kommentator Toft.

Viletta fortsatte å kjøre etter nesten-kollisjonen, og kom seg trygt i mål. Trolig ville sveitseren fått kjøre om igjen dersom han hadde stoppet opp.

– Når man er i gang, så ønsker man ikke å avslutte rennet. Hvis man ikke blir hindret nevneverdig, sier Kjetil André Aamodt.

Viletta kjørte i mål til en foreløpig 16.-plass, 1,79 sekunder bak ledende Romed Baumann fra Østerrike. Aksel Lund Svindal ligger på 2.-plass i konkurransen.

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Houston, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld