Nervøs Hirscher frykter «hele» Norge

SÖLDEN/OSLO (NRK) Det er ni år siden forrige norske seier i Sölden, men nå er bakken duket for Henrik Kristoffersen (22), ifølge lagkameratene.

Hirscher

NY DUELL: Henrik Kristoffersen måtte se seg slått av Marcel Hirscher i kampen om glasskula forrige sesong.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Mange norske storslalåmkjørere har i utgangspunktet vært gode i utfor og super-G. Denne bakken passer slalåmkjørerne vel så bra, og nå har vi Henrik som er konge i slalåm. Han har mye bedre sjanser i Sölden enn det vi hadde, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

 • Se verdenscupåpningen i Sölden på NRK1 og her fra klokken 09.45.

33-åringen vant i Sölden noen måneder etter å ha tatt VM-gull i samme disiplin i 2007.

Jansrud

KLAR: Kjetil Jansrud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Veteranen har ikke rukket å kvitte seg med skadeplagene til sesongåpningen, men han er likevel på plass i Østerrike sammen med lagkameratene.

Her stiller ti (!) norske til start (se faktaboks), men samtlige peker på Henrik Kristoffersen.

– Det bør ikke være noen åpenbare grunner til at vi ikke skal gjøre det bra her. Det tror jeg det blir slutt på når du ser Henrik kjøre som han gjør nå, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Selv er Kristoffersen ordknapp når det kommer til sine egne sjanser.

– Det kan vel stemme, det. Vi får se, smiler 22-åringen.

Ramser opp utfordrerne

Fjorårets supersesong endte til slutt med seks verdenscupseire i slalåm og fire pallplasseringer i storslalåm, men Kristoffersen måtte se seg slått av suverene Marcel Hirscher, som tok sin femte strake sammenlagtseier.

Men nå kan østerrikeren få enda tøffere kamp mot verdens beste alpinlag.

På spørsmål om hvem som blir hans største utfordrer, svarer Hirscher:

– Det er så mange. Særlig nordmennene. Henrik, Kjetil, Aksel, men også Alexis (Pinturault). Det er de fem store favorittene, sier Hirscher, som naturligvis inkluderer seg selv.

Verdenseneren hevder han alltid er nervøs før sesongåpningen på hjemmebane.

– Jeg er aldri klar for Sölden. Du har jo ingen anelse om du har forberedt deg riktig, sier Hirscher til NRK.

Uenig med NRK-ekspert

Sölden-traseen er utfordrende med både bratte og flate partier, men der NRK-ekspert Marius Arnesen tror flata blir mest avgjørende, peker Kristoffersen på henget.

– Det er den bratta som krever mye, det er der folk taper mest tid. Det gjelder å gi gass ned. Jeg har kjørt fort på den flata før, og den har betydning, men 99 prosent (av utøverne) taper minst tid der, sier Kristoffersen.

Han er nordmannen som har vært nærmest seier siden Svindal-triumfen, men 22-åringen har fortsatt til gode å klatre opp på pallen i Sölden.

 • Se sesongåpningen på NRK1 eller her fra klokken 09.45.

Siste nytt

 • Kaptein Johansen vrakes

  Slik TV 2 erfarte tidligere i kveld, setter Lars Lagerbäck landslagskaptein Stefan Johansen på benken til oppgjøret mot Sverige. Dette er de utvalgte: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Mohamed Elyounoussi, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Bjørn Maars Johnsen. Dermed vrakes Johansen og Tarik Elyounoussi fra Spania-oppgjøret.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Disse starter for Sverige

  Aftonbladet melder at disse elleve starter for Sverige på Ullevaal: Robin Olsen - Emil Krafth, Filip Helander, Andreas Granqvist, Ludwig Augustinsson - Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Kristoffer Olsson, Viktor Claesson - Marcus Berg, Robin Quaison.

  Det svenske fotballandslaget trener
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Kun én tviler på EM-sluttspill

  Eliteseriens trenere er stort sett enige om at Norge tar seg til et EM-sluttspill, enten via kvalifiseringen eller nasjonsligaen. Elleve trenere ble spurt om Norge går til sluttspillet, men en som ikke var like sikker var Strømsgodsets Bjørn Petter Ingebretsen: – Jeg tviler på det. Da blir jeg positivt overrasket hvis vi klarer det, sier Ingebretsen. I kveld møter landslaget Sverige på Ullevaal, og det er en nøkkelkamp sier de fleste trenerne. – Vi må starte med en trepoenger her i dag. Det er vi avhengige av, sier Sarpsborg 08s trener Geir Bakke.

  A-landslag fotball menn 2018 Nations Leauge Bulgaria-Norge
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal