NRK Meny
Normal

Nervøs Hirscher frykter «hele» Norge

SÖLDEN/OSLO (NRK) Det er ni år siden forrige norske seier i Sölden, men nå er bakken duket for Henrik Kristoffersen (22), ifølge lagkameratene.

Hirscher

NY DUELL: Henrik Kristoffersen måtte se seg slått av Marcel Hirscher i kampen om glasskula forrige sesong.

Foto: Johansen, Erik / NTB scanpix

– Mange norske storslalåmkjørere har i utgangspunktet vært gode i utfor og super-G. Denne bakken passer slalåmkjørerne vel så bra, og nå har vi Henrik som er konge i slalåm. Han har mye bedre sjanser i Sölden enn det vi hadde, sier Aksel Lund Svindal til NRK.

 • Se verdenscupåpningen i Sölden på NRK1 og her fra klokken 09.45.

33-åringen vant i Sölden noen måneder etter å ha tatt VM-gull i samme disiplin i 2007.

Jansrud

KLAR: Kjetil Jansrud.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Veteranen har ikke rukket å kvitte seg med skadeplagene til sesongåpningen, men han er likevel på plass i Østerrike sammen med lagkameratene.

Her stiller ti (!) norske til start (se faktaboks), men samtlige peker på Henrik Kristoffersen.

– Det bør ikke være noen åpenbare grunner til at vi ikke skal gjøre det bra her. Det tror jeg det blir slutt på når du ser Henrik kjøre som han gjør nå, sier Kjetil Jansrud til NRK.

Selv er Kristoffersen ordknapp når det kommer til sine egne sjanser.

– Det kan vel stemme, det. Vi får se, smiler 22-åringen.

Ramser opp utfordrerne

Fjorårets supersesong endte til slutt med seks verdenscupseire i slalåm og fire pallplasseringer i storslalåm, men Kristoffersen måtte se seg slått av suverene Marcel Hirscher, som tok sin femte strake sammenlagtseier.

Men nå kan østerrikeren få enda tøffere kamp mot verdens beste alpinlag.

På spørsmål om hvem som blir hans største utfordrer, svarer Hirscher:

– Det er så mange. Særlig nordmennene. Henrik, Kjetil, Aksel, men også Alexis (Pinturault). Det er de fem store favorittene, sier Hirscher, som naturligvis inkluderer seg selv.

Verdenseneren hevder han alltid er nervøs før sesongåpningen på hjemmebane.

– Jeg er aldri klar for Sölden. Du har jo ingen anelse om du har forberedt deg riktig, sier Hirscher til NRK.

Uenig med NRK-ekspert

Sölden-traseen er utfordrende med både bratte og flate partier, men der NRK-ekspert Marius Arnesen tror flata blir mest avgjørende, peker Kristoffersen på henget.

– Det er den bratta som krever mye, det er der folk taper mest tid. Det gjelder å gi gass ned. Jeg har kjørt fort på den flata før, og den har betydning, men 99 prosent (av utøverne) taper minst tid der, sier Kristoffersen.

Han er nordmannen som har vært nærmest seier siden Svindal-triumfen, men 22-åringen har fortsatt til gode å klatre opp på pallen i Sölden.

 • Se sesongåpningen på NRK1 eller her fra klokken 09.45.

Siste nytt

 • Zlatan: – Sverige er betre utan meg

  – Sverige er favoritt i VM, fordi dei er betre utan Zlatan, seier Zlatan Ibrahimovic til den meksikanske journalisten John E. Rojas – truleg med eit glimt i auga, skriv Aftonbladet.

  Etter spekulasjonar den siste tida melde det svenske fotballforbundet i går at Zlatan ikkje er aktuell i den svenske VM-troppen.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Overtar som tysk landslagssjef

  Martina Voss-Tecklenburg blir ny landslagssjef for Tysklands kvinnelandslag i fotball. 50-åringen har fått kontrakt til 2021. Voss-Tecklenburg har hatt stor suksess med det sveitsiske landslaget og er i ferd med å føre det til VM-sluttspill. Den jobben skal hun fullføre før hun i høst overtar Tyskland.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag