NRK Meny
Normal

Nærmer seg OL i 2014

Den mektige skipresidenten mener det er 99 prosent sikkert at Anette sagen og de andre jentene deltar i OL i Russland om fire år.

Skihopper Anette Sagen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

President i det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco Kasper, sier til NRK at det nå er 99 prosent sikkert at skihopp for kvinner står på programmet i OL i 2014.

Lang kamp

Dermed ser det ut til at en mange års kamp kan gå mot slutten for Anette Sagen. Norges beste kvinnelige skihopper har i lang tid kjempet mot FIS og den internasjonale olympiske komite (IOK), som har nektet kvinnene å delta i store mesterskap.

- Hvis jeg skal vedde er det 99% sikkert at de får delta, men det er ikke min avgjørelse, sier Kasper.

Sagen har vunnet kampen mot FIS, men det er IOK som skal ta den endelige avgjørelsen. Signalene fra Kasper er uansett av stor betydning.

- Vi har sendt en anmodning til IOK, og skal selvfølgelig kjempe for det. Vi vil ikke ha noen kjønnsdiskriminering, sier han.

I sommer kom avgjørelsen om at det ikke ble hopping i vinterens OL i Vancouver etter at høyesterett i den canadiske provinsen British Columbia avslo kravet fra en gruppe kvinnelige skihopper.

Men neste gang OL arrangeres kan kanskje kampen være vunnet for den standhaftige skihopperen.

- På høy tid

I fjor kunne Sagen og co innkassere den første seieren da skihopp for kvinnene sto på programmet under ski-VM i Liberec og nå står etter all sannsynlighet også OL for tur.

På høy tid mener Anette Sagen.

- Det føles jo bra. Det er bedre sent enn aldri, men jeg synes dette var på tide. Hvis det ikke skjer nå, tror jeg aldri at det blir, sier Sagen.

Anette Sagen hadde i utgangspunktet sett frem mot VM i 2011. Etter dagens gladmelding ser hun mot OL i 2014.

- Jeg kan ikke garantere noe, men mest sannsynlig er jeg nok der, sier hun.

Siste nytt

 • – Russere leverer tilbake bronse

  Ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS leverer de russiske curlingspillerne Alexander Krushelnitsky og Anastasia Bryzgalova tilbake OL-bronsen i mixed curling, etter en positiv dopingprøve. Det kan bety at det norske curlingparet får bronse likevel.

  Bronse
  Foto: Martin Bureau / AFP
 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal