NRK Meny
Normal

Nærmer seg OL i 2014

Den mektige skipresidenten mener det er 99 prosent sikkert at Anette sagen og de andre jentene deltar i OL i Russland om fire år.

Skihopper Anette Sagen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

President i det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco Kasper, sier til NRK at det nå er 99 prosent sikkert at skihopp for kvinner står på programmet i OL i 2014.

Lang kamp

Dermed ser det ut til at en mange års kamp kan gå mot slutten for Anette Sagen. Norges beste kvinnelige skihopper har i lang tid kjempet mot FIS og den internasjonale olympiske komite (IOK), som har nektet kvinnene å delta i store mesterskap.

- Hvis jeg skal vedde er det 99% sikkert at de får delta, men det er ikke min avgjørelse, sier Kasper.

Sagen har vunnet kampen mot FIS, men det er IOK som skal ta den endelige avgjørelsen. Signalene fra Kasper er uansett av stor betydning.

- Vi har sendt en anmodning til IOK, og skal selvfølgelig kjempe for det. Vi vil ikke ha noen kjønnsdiskriminering, sier han.

I sommer kom avgjørelsen om at det ikke ble hopping i vinterens OL i Vancouver etter at høyesterett i den canadiske provinsen British Columbia avslo kravet fra en gruppe kvinnelige skihopper.

Men neste gang OL arrangeres kan kanskje kampen være vunnet for den standhaftige skihopperen.

- På høy tid

I fjor kunne Sagen og co innkassere den første seieren da skihopp for kvinnene sto på programmet under ski-VM i Liberec og nå står etter all sannsynlighet også OL for tur.

På høy tid mener Anette Sagen.

- Det føles jo bra. Det er bedre sent enn aldri, men jeg synes dette var på tide. Hvis det ikke skjer nå, tror jeg aldri at det blir, sier Sagen.

Anette Sagen hadde i utgangspunktet sett frem mot VM i 2011. Etter dagens gladmelding ser hun mot OL i 2014.

- Jeg kan ikke garantere noe, men mest sannsynlig er jeg nok der, sier hun.

Siste nytt

 • Uavgjort i Leicester

  Leicester utlikna ti minutt før slutt og spela 1-1 mot West Bromwich i Premier League i kveld. Nacer Chadli gav WBA leiinga midt i andre omgang, og det var Riyad Mahrez som utlikna for heimelaget.

  Leicester er dermed framleis på tredje siste plass i ligaen.

  Riyad Mahrez
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters
 • Bakelants ute av intensiven

  Den belgiske sykkelprofilen Jan Bakelants, som brakk to ryggvirvler og sju ribbein i en stygg velt nylig, er på bedringens vei.

  Mandag ble 31-åringen flyttet ut av intensivavdelingen, tre dager etter at han gjennomgikk en ryggoperasjon.

  Han fikk skadene da han veltet stygt i en utforkjøring under Giro di Lombardia nylig.

  Jan Bakelants
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Malmö blei svensk meister

  Med 3-1 borte over Norrköping forsvarte Malmö FF seriegullet frå i fjor og sikra årets svenske meisterskap tre rundar før slutt.

  David Moberg Karlsen gav heimelaget tidleg leiing. Men Carlos Strandberg, Lasse Nielsen og Anders Christiansen scora for Malmö i andre omgang.

  Malmö-jubel
  Foto: Björn Lindgren/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal