NRK Meny
Normal

Nærmer seg OL i 2014

Den mektige skipresidenten mener det er 99 prosent sikkert at Anette sagen og de andre jentene deltar i OL i Russland om fire år.

Skihopper Anette Sagen
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

President i det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian Franco Kasper, sier til NRK at det nå er 99 prosent sikkert at skihopp for kvinner står på programmet i OL i 2014.

Lang kamp

Dermed ser det ut til at en mange års kamp kan gå mot slutten for Anette Sagen. Norges beste kvinnelige skihopper har i lang tid kjempet mot FIS og den internasjonale olympiske komite (IOK), som har nektet kvinnene å delta i store mesterskap.

- Hvis jeg skal vedde er det 99% sikkert at de får delta, men det er ikke min avgjørelse, sier Kasper.

Sagen har vunnet kampen mot FIS, men det er IOK som skal ta den endelige avgjørelsen. Signalene fra Kasper er uansett av stor betydning.

- Vi har sendt en anmodning til IOK, og skal selvfølgelig kjempe for det. Vi vil ikke ha noen kjønnsdiskriminering, sier han.

I sommer kom avgjørelsen om at det ikke ble hopping i vinterens OL i Vancouver etter at høyesterett i den canadiske provinsen British Columbia avslo kravet fra en gruppe kvinnelige skihopper.

Men neste gang OL arrangeres kan kanskje kampen være vunnet for den standhaftige skihopperen.

- På høy tid

I fjor kunne Sagen og co innkassere den første seieren da skihopp for kvinnene sto på programmet under ski-VM i Liberec og nå står etter all sannsynlighet også OL for tur.

På høy tid mener Anette Sagen.

- Det føles jo bra. Det er bedre sent enn aldri, men jeg synes dette var på tide. Hvis det ikke skjer nå, tror jeg aldri at det blir, sier Sagen.

Anette Sagen hadde i utgangspunktet sett frem mot VM i 2011. Etter dagens gladmelding ser hun mot OL i 2014.

- Jeg kan ikke garantere noe, men mest sannsynlig er jeg nok der, sier hun.

Siste nytt

 • Ruud utslått i Wimbledon-kvalik

  Casper Ruud er utslått av Wimbledon-turneringen i tennis. Franske Antoine Hoang ble for sterk i 1. kvalifiseringsrunde mandag. Kampen i London endte med Ruud-tap 4-6, 5-7, melder NTB.

  Casper Ruud
  Foto: Ole Andreas Bø / NRK
 • Johaugs trener inn på landslaget

  Therese Johaugs private trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, blir en del av landslagstrenerteamet som en ressurs på video og teknikk. – Jeg tror det blir veldig bra. Det er en jeg kjenner godt og har et godt forhold til, sier Johaug til NTB.

  Pressetreff med Therese Johaug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Fikk medaljene tilbake

  Tidligere snøbrettkjører Andreas Ygre Wiig ble frastjålet medaljer tidligere i juni. Nå melder Oslo Politidistrikt på Facebook at medaljene har kommet til rette igjen. Politiet skriver at de «trolig ble egenhendig returnert av den angrede synderen».

  Mesternes mester, sesong 9
  Foto: Rubicon TV / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Odd - Brann
Fotball-VM: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018: VM-studio
Fotball-VM: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Spania - Marokko
FIFA Fotball-VM 2018: Iran - Portugal
FIFA Fotball-VM 2018 Iran - Portugal og Spania - Marokko og eliteserien Odd-Brann 2.omgang