NRK Meny
Normal

Nå er Messi kongen igjen

– Vi begynner å se historiens beste utgave av Messi, sier Petter Veland.

SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal against Rayo Vallecano during their Spanish first division soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona

NOK ET MÅL: Lionel Messi feirer ett av målene i kampen mot Rayo Vallecano søndag.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Før jul var det Cristiano Ronaldo som var kongen i La Liga med sine 25 mål på 14 kamper. Etter jul har Lionel Messi svart på tiltale, med 15 mål på 10 kamper for argentineren.

– Han er igjen der hvor han tar pusten fra oss i hver kamp han spiller, sier Petter Veland, ekspert på spansk fotball og La Liga.

Sesongen 2013/14 ble en skuffende sesong for Messi, når vi vet hva han egentlig er god for. Den sesongen endte med 28 mål på 31 kamper. Med en svak påfølgende høst, har Barcelona-spilleren nå vist hvem som er sjefen de siste ukene.

30 mål

Søndag scoret den lille teknikeren tre mål i kampen mot Rayo Vallecano som Barcelona til slutt vant 6-1 og tok over tabelltoppen.

Nå står både Ronaldo og Messi med 30 mål i La Liga etter at 26 runder er spilt.

– Dette blir et nytt kapitel i den mest omtalte duellen i fotballhistorien. Selv om de er verdens beste fotballspillere, kan ting snu fort. I perioder kan den ene være veldig mye bedre enn den andre.

Etter jul har Ronaldo kun fem mål på ni kamper.

Tweet fra profilen 'Leo Messi', som er er en supporterprofil:

Laster Twitter-innhold

Trekker fram Suarez

Argentineren har etter jul et scoringssnitt på 1,5 mål per kamp, som selv for Messi må sies å være meget bra.

I sin kanskje beste periode i Barcelona, fra februar til mai 2012, scoret Messi 27 mål på 15 kamper. Et snitt på 1,8 mål per kamp.

– Han hadde en eksepsjonelt bra periode på vårsesongen 2012, men nå er han tilbake på det nivået. Vi begynner å se historiens beste utgave av Mess, sier Veland.

La Liga-eksperten mener Luis Suarez skal ha litt av æren for at teknikeren bøtter inn med mål om dagen.

– Samarbeidet fungerer bra. Suarez sørger for at Messi får litt ekstra rom, og dermed bedre forutsetninger for å score flere mål. Den jobben han har gjort for Messi er meget god.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Roerne har fått båtene til VM

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami torsdag. – Endelig skal vi få sitte i riktig båt, sier Olaf Tufte til NRK.

    Landslagets assistent Johan Lidberg har kjørt 160 mil for å hente båtene som på grunn av orkanen Irma landet i Housten, Texas i stedet for Miami.

    Nesten én uke forsinket kom Norges VM-båter til Miami.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld