Hopp til innhold

Nå er det Østigård-feber i Coventry: – De tar litt av

Coventry-supporterne har for lengst fått et kjærlighetsforhold til norske Leo Østigård (21). En av dem har nå gått så langt at han har tatovert Norge-stopperens navn på brystkassa.

Østigård

COVENTRY-HELT: Leo Østigård storspiller i den blå drakten.

Foto: John Potts/ProSports/Shutterstock / Shutterstock editorial

– Det var noen norske Coventry-supportere som sendte det til meg. Det var en artig ting, jeg var ikke helt sikker på at han kom til å gjøre det, sier Østigård til NRK og humrer godt.

Han har nettopp sett bildet av Connor Whelan, en britisk Coventry-supporter som lørdag tatoverte navnet hans på brystkassa.

Det kom i stand etter at Whelan hadde lovet å forevige Østigårds navn på kroppen om nordmannen scoret mot Rotherham nylig, noe han gjorde.

Laster Twitter-innhold

– Trykket ham til sine hjerter

Det sier samtidig noe om at den norske 21-åringen på kort tid blitt en stor supporterfavoritt i Championship-klubben.

Han er for lengst blitt bankers på laget og levert så gode prestasjoner at det flommer over av meldinger på sosiale medier fra supportere som trygler ham om å bli værende.

Utlånet fra Premier League-klubben Brighton avsluttes som kjent etter sesongen.

Jorg Nannestad, leder for Coventrys skandinaviske supporterklubb, beskriver Østigårds status hos Coventry-fansen som høy.

– Det folk sier nå er «signer ham, få ham til å bli med videre». Fansen har trykket ham til sine hjerter, sier Nannestad til NRK.

Jorg Nannestad

Jorg Nannestad fullroser landsmann Østigård for prestasjonene denne sesongen.

Foto: NRK / Egil Sande

– Hvilke egenskaper er det han har som gjør at han blir så populær?

– Holdningene, han har en utrolig innstilling til kampene, du ser det lyser i øynene at han vil gjøre det bra, og i tillegg presterer han godt og gjør sjelden feil. Han er en utrolig offensiv trussel på dødballer og har en vanvittig spenst, sier Nannestad.

Supporterlederen mener det har vært tydelig de siste kampene at motstanderne er veldig klar over ham og prøver å markere ham vekk.

– Men han kommer seg som regel løs. Nå har han scoret et par mål også, men han kunne hatt mange, hadde han vært litt heldigere, sier Nannestad.

Leo Østigård

Leo Østigård er blitt en del av Norges A-landslag.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

Nordmannens målfeiringer har for lengst blitt velkjente i fotballens verden.

Både i Coventry og forrige sesong i St. Pauli valgte 21-åringen å såkalt «flykicke» hjørneflagget etter scoringer.

- Alltid likt å ha et bånd til fansen

Nå har Coventrys offiselle twitterkonto lansert emneknaggen #OstigardKickingThings.

Laster Twitter-innhold

Østigård setter stor pris på støtten fra supporterne og klubben.

– Det er først og fremst hyggelig, og jeg har alltid likt å få et bånd til fansen. Det skal så lite til å legge inn litt for supporterne, det har jeg alltid prøvd å gjøre. Da jeg fikk den scoringen i en så viktig kamp sist, da tar dem litt av i England, sier Østigård til NRK.

Han scoret sitt tredje mål i Coventry-trøya da klubben vant 1-0 mot Rotherham i et bunnoppgjør i mesterskapsserien torsdag.

Når det gjenstår fem kamper av sesongen ligger klubben hans på trygg plass, men det er langt fra sikkert at de berger plassen.

Østigård og Haaland

Østigård og Erling Braut Haaland på forrige landslagssamling.

Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN

– Ikke lett å forlate sånne klubber

Uansett hva som skjer med Coventry er det usikkert hvor den norske landslagsspillerens klubbfremtid ligger.

– Det er vanskelig å si. Jeg var litt i den samme situasjonen i fjor, da jeg var i St. Pauli. Jeg fikk et veldig godt forhold til fansen der også, og det er ikke lett å forlate sånne klubber. Man får et veldig bånd som gjør at man får lyst til å være der videre, sier han.

Østigård forteller at han etter sommeren, når han etter planen skal møte opp i Brighton igjen, skal han ta en prat med klubben og se hvordan situasjonen er.

– Det viktigste for meg er å spille kamper, slår han fast.

21-åringen har vært en del av de siste landslagstroppene, men venter fortsatt på debuten.

Han har uansett ikke koblet på landslagssjef Ståle Solbakken i stor grad når det gjelder veien videre i karrieren.

– Jeg hadde en liten samtale med han på landslagssamlingen sist, det var ikke så mye mer enn det. Jeg føler jeg har kontroll på det selv, men selvfølgelig må man høre på hva folk har å si. Det viktigste er at jeg er fornøyd og finner det riktige. I år har jeg spilt mange kamper på et høyt nivå og det er det jeg går etter igjen til neste år, sier midtstopperen.

Coventry spiller mot Barnsley søndag 16.00. Det er ventet at Østigård starter kampen.

Siste nytt

  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB
  • Skaslien og Nedregotten tapte nervepirrende VM-semifinale

    Curlingparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten kom til kort i VM-semifinalen fredag, etter en semifinale hvor det bølget frem og tilbake og ikke ble avgjort før siste stein.

    I kampen mot Estland fikk Norge et tidlig overtak og ledet 4-2 etter fire omganger. Estland slo tilbake og tok tre poeng i den femte omgangen, men Norge fikk igjen overtaket etter å ha tatt to poeng i den sjette omgangen.

    Med ledelse 6-5 hadde Norge en viss kontroll før de siste to omgangene, men to poeng til Estland sørget for full spenning inn i den siste ordinære omgangen.

    Norge trengte der ett poeng for å skaffe en ekstraomgang og to poeng for å vinne, hvor Norge hadde den siste steinen.

    Estland fikk plassert sin siste stein midt i boet og da klarte ikke det norske paret å svare. Dermed ble det ett estisk poeng og 8-6 til Estland totalt.

    Skaslien og Nedregotten tok sølv i VM tilbake i 2021. Sølv ble det også i OL i 2022. Lørdag blir det VM-bronsefinale mot Sveits.

    Nedregotten Skaslien
    Foto: ELOISA LOPEZ / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal