NRK Meny
Normal

Nå drømmer Casper (18) om å bli verdens beste

Etter en kometsesong er tennisspilleren Casper Ruud den beste 18-åringen i verden. Han har et enda større mål.

Casper Ruud

DRØMMER STORT: Casper Ruud har en drøm om å bli nummer én i verden. Første målet på veien dit er å komme inn blant de hundre beste.

Foto: Felipe Dana / AP

Etter en halvannen måneders rundtur i Sør-Amerika og USA, er Casper Ruud tilbake igjen i Norge. Med seg i bagasjen har han over 200 nye rankingpoeng, og en økt stjernestatus.

Med en 130.-plass på verdensrankingen er Ruud rangert som den beste 18-åringen i verden.

– Selv om jeg har brutt litt gjennom nå, kan man ikke stoppe av den grunn. Det ultimate målet er å bli nummer én i verden en dag. Selv om det er langt opp dit, må man gå for drømmen sin, sier Ruud til NRK.no.

Denne helga spiller han Davis Cup på hjemmebane i Stavanger.

I år er delmålet å komme seg blant de hundre beste, noe som gir direkte innpass i de største turneringene, som Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Les også: Casper Ruud kan bli første nordmann i en Grand Slam på 16 år

– Om det skjer om en måned eller syv eller ikke i det hele tatt, har ikke jeg peiling på. Men jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan.

Faren: – Skulle ønske jeg hadde turt det selv

Christian Ruud, Caspers far, er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene. Han var på sitt beste oppe på en 39. plass, og synes det er viktig at sønnen våger å drømme stort.

– Å tørre å ha troen på det er viktig. Jeg skulle ønske at jeg hadde turt det selv, sier Ruud senior.

Casper Ruud sammen med pappa Christian Ruud.

VIKTIG STØTTESPILLER: Far Christian Ruud har fremdeles rekorden for best rangerte norske spiller, men om sønnen fortsetter utviklingen i samme fart som tidligere, kan sønnen bli bedre faren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Casper gir faren en stor del av æren for at han har lyktes så bra som han har gjort. Far Christian har gjennom hele karrieren vært en viktig støttespiller for sønnen.

– Jeg prøver å gjøre så mye riktig som mulig. Jeg har erfaring og kompetanse fra dette nivået som kan hjelpe ham, sier faren, men legger til at det til slutt handler om sønnens egen indre motivasjon.

– Det er han som må ha gløden, og han som må slå de avgjørende ballene.

Merker økt stjernestatus

Etter en rekke gode resultater, har også oppmerksomheten økt rundt 18-åringen. Det fikk nordmannen merke da han igjen kom tilbake til Norge.

– Jeg merket det da jeg kom hjem nå, kontra da jeg kom hjem for ett år siden. Det er en litt annen stemning.

– Hvordan da?

– For eksempel så synes folk det er gøy å komme og se på treninger. Det er små barn som trener i nærheten, som ofte setter seg og ser på. Kompisene mine synes selvfølgelig det er kult. Jeg er mye mer «busy» enn det jeg var før. Men jeg synes bare det er gøy.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal