Hopp til innhold

Nå drømmer Casper (18) om å bli verdens beste

Etter en kometsesong er tennisspilleren Casper Ruud den beste 18-åringen i verden. Han har et enda større mål.

Casper Ruud

DRØMMER STORT: Casper Ruud har en drøm om å bli nummer én i verden. Første målet på veien dit er å komme inn blant de hundre beste.

Foto: Felipe Dana / AP

Etter en halvannen måneders rundtur i Sør-Amerika og USA, er Casper Ruud tilbake igjen i Norge. Med seg i bagasjen har han over 200 nye rankingpoeng, og en økt stjernestatus.

Med en 130.-plass på verdensrankingen er Ruud rangert som den beste 18-åringen i verden.

– Selv om jeg har brutt litt gjennom nå, kan man ikke stoppe av den grunn. Det ultimate målet er å bli nummer én i verden en dag. Selv om det er langt opp dit, må man gå for drømmen sin, sier Ruud til NRK.no.

Denne helga spiller han Davis Cup på hjemmebane i Stavanger.

I år er delmålet å komme seg blant de hundre beste, noe som gir direkte innpass i de største turneringene, som Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Les også: Casper Ruud kan bli første nordmann i en Grand Slam på 16 år

– Om det skjer om en måned eller syv eller ikke i det hele tatt, har ikke jeg peiling på. Men jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan.

Faren: – Skulle ønske jeg hadde turt det selv

Christian Ruud, Caspers far, er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene. Han var på sitt beste oppe på en 39. plass, og synes det er viktig at sønnen våger å drømme stort.

– Å tørre å ha troen på det er viktig. Jeg skulle ønske at jeg hadde turt det selv, sier Ruud senior.

Casper Ruud sammen med pappa Christian Ruud.

VIKTIG STØTTESPILLER: Far Christian Ruud har fremdeles rekorden for best rangerte norske spiller, men om sønnen fortsetter utviklingen i samme fart som tidligere, kan sønnen bli bedre faren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Casper gir faren en stor del av æren for at han har lyktes så bra som han har gjort. Far Christian har gjennom hele karrieren vært en viktig støttespiller for sønnen.

– Jeg prøver å gjøre så mye riktig som mulig. Jeg har erfaring og kompetanse fra dette nivået som kan hjelpe ham, sier faren, men legger til at det til slutt handler om sønnens egen indre motivasjon.

– Det er han som må ha gløden, og han som må slå de avgjørende ballene.

Merker økt stjernestatus

Etter en rekke gode resultater, har også oppmerksomheten økt rundt 18-åringen. Det fikk nordmannen merke da han igjen kom tilbake til Norge.

– Jeg merket det da jeg kom hjem nå, kontra da jeg kom hjem for ett år siden. Det er en litt annen stemning.

– Hvordan da?

– For eksempel så synes folk det er gøy å komme og se på treninger. Det er små barn som trener i nærheten, som ofte setter seg og ser på. Kompisene mine synes selvfølgelig det er kult. Jeg er mye mer «busy» enn det jeg var før. Men jeg synes bare det er gøy.

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB
  • Milliardforlik i saken med overgrepsdømt turnlege

    Amerikanske myndigheter har inngått et forlik på nærmere 140 millioner dollar med ofrene for den overgrepsdømte turnlegen Larry Nassar.

    Justisdepartementet betaler i forliket et beløp tilsvarende rundt 1,5 milliarder norske kroner i forbindelse med krav fra 139 personer. Disse har beskyldt FBI for grov feilhåndtering av overgrepsbeskyldningene mot legen i 2015 og 2016. Justisdepartementet har vedgått svikt.

    Inkludert det siste forliket er det satt av rundt 1 milliard dollar av ulike instanser for å gi kompensasjon til flere hundre utøvere som Nassar
    skal ha foregrepet seg på under dekke av å behandle dem for idrettsskader.

    – Forliket vil ikke gjøre opp for den skaden som Nassar gjorde, men vi håper at det skal gi ofrene for ugjerningene hans noe av den viktige støtten de trenger for å fortsette legingen, sier fungerende visejustisminister Benjamin Mizer.

    I 2017 erkjente Nassar straffskyld for å ha misbrukt ti jenter. Den tidligere landslagslegen soner en fengselsstraff på inntil 175 år. (NTB)

    mn1xUzO0GqM
    Foto: Reuters
  • Roma-spiller friskmeldt etter kollaps

    Evan Ndicka har fått lov til å gjenoppta fotballaktiviteten etter at han tidligere i april kollapset i Romas kamp mot Udinese.

    Ndicka ble liggende på gresset etter 71 minutter i kampen 14. april og holdt seg til brystet. Senere på kvelden opplyste Roma at forsvarsspilleren følte seg bedre og at han skulle gjennom flere tester. De har nå blitt gjennomført, og han er igjen klarert for aktivitet, opplyser klubben på sine nettsider. (NTB)

    qYj-Mb-Adu4
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal