NRK Meny
Normal

Nå drømmer Casper (18) om å bli verdens beste

Etter en kometsesong er tennisspilleren Casper Ruud den beste 18-åringen i verden. Han har et enda større mål.

Casper Ruud

DRØMMER STORT: Casper Ruud har en drøm om å bli nummer én i verden. Første målet på veien dit er å komme inn blant de hundre beste.

Foto: Felipe Dana / AP

Etter en halvannen måneders rundtur i Sør-Amerika og USA, er Casper Ruud tilbake igjen i Norge. Med seg i bagasjen har han over 200 nye rankingpoeng, og en økt stjernestatus.

Med en 130.-plass på verdensrankingen er Ruud rangert som den beste 18-åringen i verden.

– Selv om jeg har brutt litt gjennom nå, kan man ikke stoppe av den grunn. Det ultimate målet er å bli nummer én i verden en dag. Selv om det er langt opp dit, må man gå for drømmen sin, sier Ruud til NRK.no.

Denne helga spiller han Davis Cup på hjemmebane i Stavanger.

I år er delmålet å komme seg blant de hundre beste, noe som gir direkte innpass i de største turneringene, som Australian Open, French Open, Wimbledon og US Open.

Les også: Casper Ruud kan bli første nordmann i en Grand Slam på 16 år

– Om det skjer om en måned eller syv eller ikke i det hele tatt, har ikke jeg peiling på. Men jeg skal i hvert fall prøve så godt jeg kan.

Faren: – Skulle ønske jeg hadde turt det selv

Christian Ruud, Caspers far, er den høyest rangerte norske tennisspilleren gjennom tidene. Han var på sitt beste oppe på en 39. plass, og synes det er viktig at sønnen våger å drømme stort.

– Å tørre å ha troen på det er viktig. Jeg skulle ønske at jeg hadde turt det selv, sier Ruud senior.

Casper Ruud sammen med pappa Christian Ruud.

VIKTIG STØTTESPILLER: Far Christian Ruud har fremdeles rekorden for best rangerte norske spiller, men om sønnen fortsetter utviklingen i samme fart som tidligere, kan sønnen bli bedre faren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Casper gir faren en stor del av æren for at han har lyktes så bra som han har gjort. Far Christian har gjennom hele karrieren vært en viktig støttespiller for sønnen.

– Jeg prøver å gjøre så mye riktig som mulig. Jeg har erfaring og kompetanse fra dette nivået som kan hjelpe ham, sier faren, men legger til at det til slutt handler om sønnens egen indre motivasjon.

– Det er han som må ha gløden, og han som må slå de avgjørende ballene.

Merker økt stjernestatus

Etter en rekke gode resultater, har også oppmerksomheten økt rundt 18-åringen. Det fikk nordmannen merke da han igjen kom tilbake til Norge.

– Jeg merket det da jeg kom hjem nå, kontra da jeg kom hjem for ett år siden. Det er en litt annen stemning.

– Hvordan da?

– For eksempel så synes folk det er gøy å komme og se på treninger. Det er små barn som trener i nærheten, som ofte setter seg og ser på. Kompisene mine synes selvfølgelig det er kult. Jeg er mye mer «busy» enn det jeg var før. Men jeg synes bare det er gøy.

Siste nytt

 • Klepp snudde og vant

  Tre mål på de siste 22 minuttene sørget for at Klepp avanserer fra NM-kvartfinalen.

  Karina Sævik gav hjemmelaget Kolbotn ledelsen til pause, før Tameka Butt utlignet midtveis i den andre omgangen. Susanne Vistnes og Elisabeth Terland scoret hver sin kamp i løpet av de siste fire minuttene, og dermed er rogalendingene klare for semifinale.

  Stor satsing på kvinnefotball
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Beckham får UEFA-utmerkelse

  I mai blir den tidligere fotballspilleren David Beckham tildelt UEFA-presidentens utmerkelse som belønning for hans innsats for fotballen både på og utenfor banen. UEFAs president Aleksander Ceferin sier 43-åringen har vært en global ambassadør for fotballen, og at han har markedsført spillet og alle dets verdier i alle hjørner av verden.

  David Beckham
  Foto: RHONA WISE / AFP
 • Mol og Sørum tjente inn rekord

  Sandvolleyballparet Anders Mol og Christian Sørum har tjent inn mer på fire turneringer enn noen andre i historien. Det melder det internasjonale volleyballforbundet. Duoen har hanket inn 2.6 millioner kroner. Den forrige rekorden, på 2.1 millioner i 1993/94, holdt Kiraly og Steffes fra USA.

  Christian Sørum og Anders Mol.
  Foto: Margret Helland

Sendeplan

Kl. Program Kanal