Hopp til innhold

Multitalentet Nordhagen med ellevill soloseier

Jørgen Nordhagen har allerede bestemt seg for å legge opp som skiløper. Onsdag utklasset han konkurrentene på 20-kilometeren i fri teknikk i junior-VM.

Det ble en seier av de sjeldne i løypene i slovenske Planica. Allerede etter 7 kilometer bestemte Nordhagen seg for å stikke, og ingen maktet å holde følge med den 19-årige Tranby-gutten på veien mot VM-gull.

Han opparbeidet seg raskt en ledelse på over halvminuttet, og etter halvgått løp var avstanden ned til de nærmeste konkurrentene på nesten et minutt.

– Jeg tror ikke jeg har sett noe slikt på dette punktet i en 20 kilometer tidligere. Han har fullstendig ødelagt forfølgergruppen, utbrøt FIS' TV-kommentator.

Nordhagen fortsatte å øke føringen på rundene som fulgte, og det var aldri tvil om hvem som skulle stikke av med gullet. Nordmannen vant til slutt med hele 2 minutter og 11 sekunder til Italias sølvvinner Aksel Artusi. Hans landsmann Davide Ghio tok bronsemedaljen.

– Det her er noe av det verste jeg har sett! Må da være det råeste som noensinne er prestert i et junior-VM. Tar jo igjen «hele» feltet med én runde, skrev Petter Skinstad på X.

Filip Skari, sønn av tidligere OL- og VM-vinner Bente Skari, var med i medaljekampen underveis, men falt av noe mot slutten av løpet og ble nummer fire.

Etter VM skal Nordhagen bytte idrett. Han har skrevet kontrakt med sykkellaget Visma-Lease a Bike, og resten av sesongen skal han sykle for utviklingslaget der.

– Jeg føler jeg har lagt en god innsats mot de målene jeg har satt meg på ski. Nå skal jeg gå junior-VM, og etter det er jeg syklist, sa han til TV 2 nylig.

(©NTB)

Jørgen Nordhagen under 15 km fri teknikk for menn under norgesmesterskapet på ski på Gjøvik
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Forbannet Hovland midt i fiaskorunde: – Så jævlig dårlig du er

  Viktor Hovland hadde en mildt sagt tung dag på jobb under majorturneringen The Masters fredag kveld norsk tid. Allerede på det første hullet kom en forsmak på det som var i vente, da han gikk av med en såkalt bogey. Det vil si at han brukte ett slag «for mye». På hull to ble vondt til betydelig verre, og etter banens fem første hull, lå han hele sju slag over par.

  – Den verste starten i manns minne, kommenterte Discovery-ekspert Per Haugsrud.

  – Et sjokk for systemet, supplerte kollega Henrik Bjørnstad.

  Hovland var avhengig av å pynte på scoren for å kvalifisere seg til turneringens to siste dager, men da han vartet opp med nok et skjevt utslag i sterk vind på den allerede fryktinngytende golfbanen Augusta, rant det over for 26-åringen.

  – Det er så sjukt. Det er så sjukt, ropte han i fortvilelse, før han utbrøt:

  – Så jævlig dårlig du er i golf!

  Discovery-ekspert Marius Thorp fikk med seg utbruddet:

  – Det er en reaksjon på at han ikke får til det han vil. Han vet nok godt at han ikke er jævlig dårlig i golf, sa han under kanalens studiosending.

  Avslutningen ble også et mareritt for mannen som skrev norsk idrettshistorie så sent som i august, og en dobbeltbogey på hull 15 fjernet alt håp om at han skulle klare cuten.

  Hovland hadde ikke misset en cut siden Scottish Open sommeren 2022, men nå går altså Masters-helgen uten nordmannen. Bare topp 50 får være med lørdag og søndag, og fredagens fiaskorunde sendte Hovland ned på en delt 71.-plass (runden pågår fortsatt).

  I tillegg til tidlig hjemreise, betyr resultatet ny verstenotering i en profesjonell turnering. Den forrige var en runde på 80 slag under Porsche European Open tilbake i 2018. Fasiten fredag er 81 slag, ni over par.

  Trioen i tet ligger på seks slag under par.

  Viktor Hovland, The Masters
  Foto: JAMIE SQUIRE / AFP
 • Strand Larsen-mål ikke nok for Celta Vigo

  Jørgen Strand Larsen notert seg med én scoring da Celta Vigo tapte 1-2 borte mot Real Betis i La Liga fredag kveld.

  Haldenserens scoring kom imidlertid ett minutt på overtid, og da ble det fryktelig kort tid for gjestene å snu kampen.

  Scoringen kom da nordmannen styrte inn en rakett fra Franco Cervi. Nettkjenningen var Strand LArsens 11. i ligaen denne sesongen.

  Fra før hadde Juan Miranda sendt vertene i ledelsen etter 53 minutter, før Nabil Fekir doblet en halvtime senere.

  Celta ligger på 17.-plass på La Liga-tabellen og har virkelig kniven på strupen for å unngå nedrykk. Det skiller bare tre poeng ned til Cádiz på nedrykksplass.

  Betis ligger på sin side helt oppe på 7.-plass og er for virkelig med i kampen om europaspill neste sesong. (NTB)

  Strand Larsen
  Foto: Reuters
 • Delte serien i jakt på VM-plass

  Håvard Sandstad Eidsmo (Freidig) og Eirik Langedal Breivik (NTNUI) delte seieren i sprintløpet i Halden O-meeting, den første viktige konkurransen på norsk jord i orienteringssesongen.

  Dermed har de festet grepet om to av de åtte ledige plassene til verdenscupåpningen i Sveits og Italia, konkurranser hvor det er viktig å prestere for å få en plass i troppen til VM i Skottland i sommer.

  I kvinneklassen tok Andrine Benjaminsen (Lillomarka) en klar seier.

  Håvard Sandstad Eidsmo og Eirik Langedal Breivik
  Foto: Ivar Haugen / NOF

Sendeplan

Kl. Program Kanal