Hopp til innhold

Mot utsolgte tribuner i Vålerengas skjebnekamp mot Stabæk

Det begynner å bli trangt om tribuneplassene tre dager før Vålerenga møter Stabæk hjemme på Intility Arena. Kampen kan bli avgjørende for om det blir nedrykk.

Med bare tre kamper igjen av årets eliteseriesesong møter Vålerenga, som ligger på direkte nedrykksplass, kvalikplasserte Stabæk.

Vålerenga skriver på sine hjemmesider at det nå kun er 700 billetter igjen på supportertribunen Østblokka, og at langsidene fylles opp.

«Det er enorm interesse rundt oppgjøret», skriver klubben.

Kampen kan bli klubbens viktigste kamp på 20 år når hovedstadsklubben nå kjemper desperat for å unngå nedrykk. (NTB)

Rosenborgs supportere på tribunen under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Rosenborg på Intility Arena.
Foto: NTB

Siste nytt

 • «Krevende» værmelding stopper kombinertløperne – helgens NM-renn avlyst

  Fredagens og lørdagens NM-konkurranser i kombinert på Lillehammer og Beitostølen er avlyst som følge av svært dårlige værutsikter.

  Norges Skiforbunds arrangementssjef Terje Lund bekrefter beslutningen om å avlyse til NTB onsdag kveld.

  – På grunn av usikkerhet med værmeldingen i Lillehammer, avlyser vi allerede nå. Det er meldt nedbør og vind som gjør det svært krevende å få avviklet hoppdelen fredag. Dermed blir også lørdagens langrennsdel på Beitostølen avlyst, sier han.

  Kombinertløperne skulle etter planen ha gjort unna hoppdelen av NM-konkurransene for menn og kvinner i Lysgårdsbakken fredag ettermiddag. Da er det meldt mer enn 20 millimeter med nedbør i mjøsbyen.

  I tillegg er det også ventet til dels sterk vind i OL-anlegget.

  – Veldig synd, men ikke noe å gjøre med. Været styrer vi ikke. Håper vi kan flytte rennene til november og sesongstarten til høsten, sier kombinertsjef Ivar Stuan til NTB.

  Dermed får den hjemlige kombinerteliten en uventet ekstra frihelg.

  Med til historien hører det at tre av de største profilene i norsk kombinert uansett ikke ville vært på startstreken denne helgen. Gyda Westvold Hansen, Jarl Magnus Riiber og Jørgen Graabak sliter alle hver på sin kant.

  – Gyda responderer ikke normalt på trening for tiden og anbefales kun rolig trening i en periode fremover. Jørgen ble syk etter sist verdenscuphelg. Han er i lett trening, men det er for tidlig å trene hardt eller konkurrere på nåværende tidspunkt, sier kombinertlandslagets lege Anders Storhaug Heen.

  Riiber står over NM på grunn av utfordringer med sin skulder. Han har slitt med den også tidligere i vinter, og det er planlagt en operasjon etter sesongslutt. (NTB)

  Ina Marie Hagen
  Foto: AFP
 • Kolstad i trøbbel etter å ha fått bank i Mesterligaen

  Kolstad tok imot kroatiske RK Zagreb til gruppespillskamp i Mesterligaen i Trondheim Spektrum onsdag kveld.

  Det endte med tap 35-24 for Kolstad. Bortelaget tok tidlig overtaket og ledet hele 11-5 bare 17. minutter ut i kampen.

  Kolstad slet med å få en rytme i spillet. I tillegg var de ineffektiv, og slet med å hindre RK Zagrebs avslutninger fra å gå i mål.

  Lars Eggen Rismark kom inn i målet de siste minuttene av omgangen og rakk tre redninger på seks skudd.

  Det var like mange som Torbjørn Bergerud hadde på 17 skudd.

  Tapet kan vise seg å være kostbart for trønderne, da RK Zagreb nå ligger på den viktige 6. plass, som er den siste av åtte plasser som sikrer kvalifisering til cupspillet.

  Kolstad må ta seg til cupspillet for at Norge skal være garantert en mesterligaplass neste sesong, ellers må man igjen håpe på et wildcard slik klubben ble tildelt denne sesongen.

  Kolstad befinner seg på 7. plass, med tre poeng opp til RK Zagreb med to kamper igjen å spille.

  Kolstad må dermed vinne begge sine gjenstående kamper i gruppespillet for å ha en sjanse til å avansere i håndballens gjeveste klubbturnering. Samtidig må RK Zagreb tape sine kamper.

  KS Vive Kelce på bortebane og RK Pelister på hjemmebane er de to kampene som står igjen av dette gruppespillet for Kolstad.

  Kolstad-trener Christian Berge.
  Foto: AP
 • RBK fikk bank av Vålerenga – tapt tre av seks treningskamper

  Rosenborg har også i år en tøff sesongoppkjøring. Onsdag ble det 1-4-nederlag for Vålerenga etter en fæl første omgang.

  Samtlige mål i treningskampen i spanske Marbella kom i de første 45 minuttene, og VIF scoret tre av dem det siste kvarteret før pause.

  Rosenborg har kun vunnet ett av seks oppgjør i oppladningen til åpningen i Eliteserien 1. april. Laget har tapt halvparten av dem og sluppet inn ni mål.

  Allerede i åpningsminuttene tok Vålerenga ledelsen ved Daniel Håkans, mens Petter Strand la på 2-0 med hodet. RBK-reduseringen kom da Markus Henriksen avsluttet ved bakerste stolpe, men like etter glapp det igjen defensivt.

  Nysigneringen Mees Rijks trillet inn 3-1 etter at keeper Rasmus Sandberg forærte Vålerenga ballen, og rett før hvilen gjorde Strand sitt andre mål for dagen. Dommeren mente at ballen var over streken i en kaotisk situasjon.

  Vålerenga rykket i fjor ned til 1. divisjon. Onsdag stilte blåtrøyene med to prøvespillere fra start. (NTB)

  Markus Henriksen
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal