Hopp til innhold

Mot rekordstor norsk tropp i friidretts-EM

Foreløpig er det bare Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm som er kvalifisert fra Norge, men de får selskap av mange flere i årets EM i friidrett i Roma.

– Vi har ikke tatt ut noen ennå. Det er sånn sett bare Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm som har friplass som regjerende europamestere. Men det er vel rundt 20 stykker som har tatt kravet, og så er det ganske mange som ligger inne på ranking, sier sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund til NTB.

I siste EM i München i 2022 hadde Norge med 46 deltakere. Rekorden på 51 utøvere stammer fra EM i Amsterdam i 2016.

Slokvik har store forhåpninger om at Norge stiller et tilsvarende antall utøvere som for åtte år siden. Norsk friidrett er i vinden, og det er flere medaljekandidater enn på mange år.

– Vi regner med at det blir en like stor tropp i år. Jeg tipper at det i hvert fall blir 50 norske utøvere med, og så får vi se hva det endelige antallet blir.

Siste frist for å kvalifisere seg er 26. mai.

Det er blant annet også kvalifiseringsmuligheter i Stockholm onsdag og i Trond Mohn Games i Bergen 22. mai. Det samme gjelder i NM i halvmaraton på Birkeland 25. mai.

Årets EM i Roma arrangeres på Stadio Olimpico 7.-12. juni.

(NTB)

Oslo 20231017. 
Sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik under pressekonferansen der ...
Foto: NTB

Siste nytt

 • Jon-Hermann Hegg ble europamester

  Skytteren Jon-Hermann Hegg var fullstendig overlegen i finalen i 50 meter rifle tirsdag. Etter en jevn kvalifisering, så klinka Hegg til med flere gode tiere i skyteduellene i finalen, og til slutt var han 1,2 poeng fremfor sølvmedaljøren fra Ukraina, Serhiy Kulish. Bronsen gikk til Patrik Jany fra Slovakia.

  Hegg måtte greie seg med en 8,1 på siste skudd, men det var likevel mer enn nok til å sikre EM-gullet, til jubel fra skytehallen i Kroatiske Osijek.

  – Det var gøy, og veldig varmt, sier Hegg til NRK.

  I skytehallen var det omtrent 30 varmegrader da finalen gikk av stabelen tirsdag.

  Gullet er Heggs andre EM-gull i karrieren, og hans fjerde EM-medalje i denne øvelsen på fem år.

  – Det var ikke så gøy på slutten kanskje. Det ble mer og mer press, og det siste skuddet var veldig dårlig. Men det holdt, sier europamesteren.

  Henrik Larsen, som også er på skytterlandslaget, endte på 7.-plass i finalen.

  Tidligere på dagen tok det norske laget et suverent EM- med 1772 poeng for lag. På laget skøyt Hegg, Larsen og Ole Martin Halvorsen. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  hegg-medalje
  Foto: Vidar Fossmo-Lindstad
 • Hegg og Larsen til EM-finalen

  Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen kvalifiserte seg begge til finalen på 50 meter match under EM i skyting. Hegg var best med sine 594 poeng.

  OL-øvelsen 50 meter match inneholder 20 skudd knestående, liggende og stående.

  Hegg var litt bak etter knestående med 197 og 199 på liggende, men han avsluttet med to flotte stående serier på 99 poeng.

  Ole Martin Halvorsen og Henrik Larsen hadde begge 199 på både knestående og liggende var i delt ledelse etter de fire første seriene.

  På de to siste stående seriene ble det problemer for begge.

  Larsen fikk 97 og 95 poeng og endte på femteplass av de seks som tok seg til finalen med 590 poeng. Halvorsen fikk to ganger 95 og totalt 588 poeng som holdt til 13.-plass. (NTB)

  Norge vant derimot et suverent EM-gull med 1772 poeng for lag. De tre nordmennene var sju poeng foran Frankrike og ni poeng foran Østerrike på de nærmeste plassene.

  UR2BEr1k5j8
  Foto: NTB
 • Sønstevold legger opp som fotballspiller: – Ekstremt stolt

  31 år gamle Anja Sønstevold gir seg med toppfotball. Hun har spilt i Italia de siste sesongene.

  Sønstevold skriver selv om avgjørelsen på Instagram.

  – Jeg er ekstremt stolt og utrolig takknemlig for karrieren min, skriver hun.

  Sønstevold fikk 31 landskamper for Norge. Den siste kom mot Filippinene i VM i fjor. Hun står med til sammen 68 aldersbestemte landskamper.

  Hun startet karrieren i Grei før hun gikk til Kolbotn. Deretter var det seks sesonger i LSK Kvinner før turen gikk utenlands til Fleury 91, Inter og Roma.(NTB)

  Em i fotball for kvinner 2022
  Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal