Molde-spiller får fortsette

Spilleren som ble frikjent for voldtektsanklagene mandag får heller ingen sanksjoner fra klubben.

Molde FK

Molde-ledelsen har bestemt seg for at den frikjente spilleren fremdeles vil kunne spille for klubben.

Foto: Arne Flatin / NRK

Det opplyser Molde FK selv i en pressemelding tirsdag kveld, hvor de skriver at de tar dommen til etterretning og anser spilleren som aktuell for spill.

– Administrasjonen og styret i klubben har i sin behandling og nøye vurdering av saken lagt vekt på at tingrettens flertall frikjente spilleren. Han vil derfor fortsatt være tilgjengelig for spill i Molde FK, skriver klubben.

– Krevende sak

Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal Tingrett.

– Dette er en alvorlig og krevende sak med flere sider som berører kvinnen, spilleren, Molde FK og andre. Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal Tingrett, og må betale 150 000 kroner i erstatning til kvinnen. Molde FK tar dommen til etterretning, står det i pressemeldingen.

NRK har vært i kontakt med klubben, men de sier at de ikke ønsker å kommentere noe utover innholdet i pressemeldingen.

Suspenderte ikke

Klubben valgte å ikke suspendere fotballspilleren etter at saken ble anmeldt, og har inntil nå avventet utfallet av rettsbehandlingen av saken.

I dommen fra Romsdal tingrett deler retten seg i et flertall og et mindretall i spørsmålet om skyld. Retten slår fast at det er ubestridt at spilleren hadde samleie med kvinnen under et nachspiel hjemme hos ham i mai i fjor. Kvinnen hadde høy promille.

– Det springende punkt er om samleiet skjedde mens kvinnen sov og/eller på grunn av beruselsen var ute av stand til å motsette seg handlingen, eller om hun deltok aktivt i den seksuelle kontakten, slik spilleren har forklart, heter det i dommen.

Etter at dommen forelå opplyste aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, at påtalemyndigheten anker. Dermed går det mot en ny rettsrunde i lagmannsretten.

Siste nytt

 • Sørum og Mol vann i Brasil

  Anders Mol og Christian Sørum vann sandvolleyballturneringa i Brasil med 21-19 og 28-26 i finalen over polske Grzegorz Fijalek og Michal Bryl.

  Det norske paret toppar verdsrankingen i sandvolleyball. Fijalek og Bryl er fjerde-rangerte.

  Mol og Sørum
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Borgli vann i Spania

  Stine Borgli vann sykkelrittet Vuelta a Burgos i Spania samanlagt. Ho vann føre italienske Soraya Paladin og spanske Mavi Garcia. Borgli hadde leiartrøya før avslutningsrittet søndag og forsvarte det med ein 6.-plass.

  VM PÅ SYKKEL INNSBRUCK
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • Avsluttet med tap

  Real Madrid rundet av en svært skuffende sesong med 0–2-tap for Betis på Santiago Bernabéu. Publikum pep og buet mot Zinedine Zidanes lag ved kampslutt. Laget ender på tredjeplass i La Liga. 68 poeng er Real Madrids dårligste fangst på 17 år. (NTB)

  Zinedine Zidane
  Foto: Pierre-philippe Marcou / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal