Molde-spiller får fortsette

Spilleren som ble frikjent for voldtektsanklagene mandag får heller ingen sanksjoner fra klubben.

Molde FK

Molde-ledelsen har bestemt seg for at den frikjente spilleren fremdeles vil kunne spille for klubben.

Foto: Arne Flatin / NRK

Det opplyser Molde FK selv i en pressemelding tirsdag kveld, hvor de skriver at de tar dommen til etterretning og anser spilleren som aktuell for spill.

– Administrasjonen og styret i klubben har i sin behandling og nøye vurdering av saken lagt vekt på at tingrettens flertall frikjente spilleren. Han vil derfor fortsatt være tilgjengelig for spill i Molde FK, skriver klubben.

– Krevende sak

Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal Tingrett.

– Dette er en alvorlig og krevende sak med flere sider som berører kvinnen, spilleren, Molde FK og andre. Spilleren ble mandag frikjent i Romsdal Tingrett, og må betale 150 000 kroner i erstatning til kvinnen. Molde FK tar dommen til etterretning, står det i pressemeldingen.

NRK har vært i kontakt med klubben, men de sier at de ikke ønsker å kommentere noe utover innholdet i pressemeldingen.

Suspenderte ikke

Klubben valgte å ikke suspendere fotballspilleren etter at saken ble anmeldt, og har inntil nå avventet utfallet av rettsbehandlingen av saken.

I dommen fra Romsdal tingrett deler retten seg i et flertall og et mindretall i spørsmålet om skyld. Retten slår fast at det er ubestridt at spilleren hadde samleie med kvinnen under et nachspiel hjemme hos ham i mai i fjor. Kvinnen hadde høy promille.

– Det springende punkt er om samleiet skjedde mens kvinnen sov og/eller på grunn av beruselsen var ute av stand til å motsette seg handlingen, eller om hun deltok aktivt i den seksuelle kontakten, slik spilleren har forklart, heter det i dommen.

Etter at dommen forelå opplyste aktor i saken, statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim, at påtalemyndigheten anker. Dermed går det mot en ny rettsrunde i lagmannsretten.

Siste nytt

 • Ustjugov vraket til lagsprinten

  Russland stiller med Gleb Retivykh og Alexandr Bolsjunov i søndagens VM-lagsprint. Dermed er Sergej Ustjugov vraket. Emil Iversen og Johannes Høsflot Klæbo er som ventet tatt ut på det norske laget.

  NORDIC-SKI-WORLD-MEN-CROSS-COUNTRY
  Foto: BARBARA GINDL / AFP
 • Jarstein-bom då Hertha tapte

  Javi Martinez og ei feilvurdering i feltet av Rune Almenning Jarstein etter ein corner gav Bayern München 1-0 over Hertha Berlin i Bundesliga. Bayern har dermed vunne 10 av dei 11 siste kampane og er på sida av Dortmund i tabelltoppen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: ANDREAS GEBERT / Reuters
 • King skåret og bommet på straffe

  Kampen mellom Bournemouth og Wolverhampton endte 1–1. Joshua King trillet inn 1–0 på straffespark etter et snaut kvarter. Etter 83 minutter utlignet Raúl Jiménez. Minutter senere fikk King mulighet til å avgjøre, men bommet på straffesparket.

  King.
  Foto: John Walton / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal