Solskjær: – Tromsø redder plassen

Nilsen-effekten uteblir foreløpig for Tromsø. Men Ole Gunnar Solskjær tror likevel nordlendingene redder plassen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ledet Molde til 1-0-seier over Tromsø. Likevel tror Solskjær at 'Gutan' redder plassen i Eliteserien.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde tok ledelsen allerede etter fire minutter. Fredrik Gulbrandsen dro seg innover i banen langs sekstenmeteren. Skuddet fra 21-åringen endret retning i Mika Koppinen og satte keeper Marcus Sahlman ut av spill.

Det ble også kampens eneste mål. Dermed fortsetter Molde den gode høstformen. Seieren var lagets fjerde på de fem siste kampene.

– Vi fortjente å vinne etter første-omgangen som vi leverte. Vi starter bra også etter pause. Men til slutt har Ole (Søderberg) et par fantastiske redninger som redder oss. Men det er lov å ha en god keeper, smilte Solskjær til C More etter kampen.

På spørsmål om han tror Tromsø redder plassen svarte Molde-treneren.

– Ja, jeg tror de redder plassen. Vi var heldige som ikke slapp inn mål i dag, sa nordmøringen.

Den nye Tromsø-treneren Steinar Nilsen var ingen slagen mann etter kampen.

– Det er tungt at vi ikke tar vare på flere store målsjanser. Jeg er fornøyd med de indviduelle prestasjonene. Vi får en uheldig scoring imot. Vi er på rett vei og skal fighte i de neste kampene, sa Nilsen til C More.

Moldskred burde scoret

Det ble en jevn første-omgang på Røkke-løkka. "Gutan" fra nord hadde flere sjanser til å utlikne. Først ved Znedek Ondrasek som ikke fikk satt foten på ballen fra fem meter etter et innlegg fra Morten Moldskred.

Samme Moldskred burde scoret etter 26 minutter. Vegard Forren klønet det til som bakerste mann. Det gav Moldskred fri bane mot Molde-målet. Men midtstopper Even Hovland ofret seg og fikk blokkert skuddet fra sunnmøringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Molde-Tromsø

Moldes midtstopper Even Hovland blokkerer skuddet fra Tromsø-spiss Morten Moldskred og hindrer en mulig Tromsø-utlikning.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tromsø sparket trener Agnar Christensen og ansatte Steinar Nilsen som ny sjef i forrige uke. Med Nilsen ved roret endret laget også formasjon fra 4-3-2-1 til klassiske 4-4-2.

Men trass spillemessig fremgang uteblir foreløpig Nilsen-effekten.

God Søderberg

Tromsø hadde sine sjanser også i andre omgang. Zdenek Ondrasek var nær etter 58 minutter, men headingen strøk utenfor.

Men nærmest utlikning var Thomas Drage. Skuddet fra 16 meter like før slutt hadde god retning mot hjørnet. Men keeper Ole Søderberg var kjapt nede med en fantomredning.

Men romsdalingene hadde også sine sjanser til å øke ledelsen både ved Magne Hoseth og Mats Møller Dæhli på overtid.

Med nederlaget taper Tromsø terreng mot de andre bunnlagene. Laget ligger fortsatt på kvalikkplass, fem poeng bak Sandnes Ulf, som spilte uavgjort mot Viking i går.


Siste nytt

 • Ruud: – Ekstremt tøff motstander

  Casper Ruud (22) skal prøve å tukte italieneren Matteo Berrettini i semifinalen i Madrid Open i kveld.

  Ruud storspilte da han slo kasakhstaneren Alexander Bublik 7-5, 6–1 i fredagens kvartfinale i Madrid Open. 22-åringen er i form og har vært det en stund.

  I kveldens semifinale venter en gammel kjenning i form av Berrettini. Tre ganger har de møtt hverandre tidligere. Sist gang var i Roma Masters i 2020. Casper Ruud har vunnet to og tapt ett av møtene.

  – Han er en ekstremt tøff motstander. Vi har hatt noen tøffe kamper. Vi har møtt hverandre tre ganger, og alle har vært harde. Spesielt den siste i Roma i kvartfinalen i fjor. Da ble det 7-6 i siste sett. Det ble så jevnt som man kan få det, og jeg kom til min første semifinale. Jeg må være klar for nye og harde server og tenke på å returnere godt, sa Ruud til NTB etter kvartfinaleseieren mot Bublik.

  ATP Masters 1000 - Madrid Open
  Foto: Sergio Perez / Reuters
 • Ny Zuccarello-assist

  Minnesota Wild trengte overtid for å tukte tabelljumbo Anaheim Ducks 4-3 i nattens NHL-kamp.

  Mats Zuccarello noterte seg for én assist i kampen, hans 22. totalt, og fikk totalt 17.21 minutter på isen.

  Minnesota Wild er allerede klare for sluttspillet.

  zucca
  Foto: Andy Clayton-King / AP
 • Foss klar for sin andre Giro-start

  I fjor fikk Tobias Foss debuten i prestisjetunge Giro d'Italia amputert som følge av koronasmitte i laget. Nå er han klar for det som føles som en ny debut.

  Lørdag står Foss på startstreken i Giro d'Italia som eneste nordmann.

  – Det er i del to av løpet det skjer mest med kroppen og hodet, så egentlig ser jeg på dette som min første Grand Tour. Det blir spennende å se hvordan kroppen og hodet responderer etter den siste uka, sier han til NTB.

  Foss
  Foto: Heiko Junge / Heiko Junge

Sendeplan

Kl. Program Kanal