Solskjær: – Tromsø redder plassen

Nilsen-effekten uteblir foreløpig for Tromsø. Men Ole Gunnar Solskjær tror likevel nordlendingene redder plassen.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær ledet Molde til 1-0-seier over Tromsø. Likevel tror Solskjær at 'Gutan' redder plassen i Eliteserien.

Molde tok ledelsen allerede etter fire minutter. Fredrik Gulbrandsen dro seg innover i banen langs sekstenmeteren. Skuddet fra 21-åringen endret retning i Mika Koppinen og satte keeper Marcus Sahlman ut av spill.

Det ble også kampens eneste mål. Dermed fortsetter Molde den gode høstformen. Seieren var lagets fjerde på de fem siste kampene.

– Vi fortjente å vinne etter første-omgangen som vi leverte. Vi starter bra også etter pause. Men til slutt har Ole (Søderberg) et par fantastiske redninger som redder oss. Men det er lov å ha en god keeper, smilte Solskjær til C More etter kampen.

På spørsmål om han tror Tromsø redder plassen svarte Molde-treneren.

– Ja, jeg tror de redder plassen. Vi var heldige som ikke slapp inn mål i dag, sa nordmøringen.

Den nye Tromsø-treneren Steinar Nilsen var ingen slagen mann etter kampen.

– Det er tungt at vi ikke tar vare på flere store målsjanser. Jeg er fornøyd med de indviduelle prestasjonene. Vi får en uheldig scoring imot. Vi er på rett vei og skal fighte i de neste kampene, sa Nilsen til C More.

Moldskred burde scoret

Det ble en jevn første-omgang på Røkke-løkka. "Gutan" fra nord hadde flere sjanser til å utlikne. Først ved Znedek Ondrasek som ikke fikk satt foten på ballen fra fem meter etter et innlegg fra Morten Moldskred.

Samme Moldskred burde scoret etter 26 minutter. Vegard Forren klønet det til som bakerste mann. Det gav Moldskred fri bane mot Molde-målet. Men midtstopper Even Hovland ofret seg og fikk blokkert skuddet fra sunnmøringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Molde-Tromsø

Moldes midtstopper Even Hovland blokkerer skuddet fra Tromsø-spiss Morten Moldskred og hindrer en mulig Tromsø-utlikning.

Tromsø sparket trener Agnar Christensen og ansatte Steinar Nilsen som ny sjef i forrige uke. Med Nilsen ved roret endret laget også formasjon fra 4-3-2-1 til klassiske 4-4-2.

Men trass spillemessig fremgang uteblir foreløpig Nilsen-effekten.

God Søderberg

Tromsø hadde sine sjanser også i andre omgang. Zdenek Ondrasek var nær etter 58 minutter, men headingen strøk utenfor.

Men nærmest utlikning var Thomas Drage. Skuddet fra 16 meter like før slutt hadde god retning mot hjørnet. Men keeper Ole Søderberg var kjapt nede med en fantomredning.

Men romsdalingene hadde også sine sjanser til å øke ledelsen både ved Magne Hoseth og Mats Møller Dæhli på overtid.

Med nederlaget taper Tromsø terreng mot de andre bunnlagene. Laget ligger fortsatt på kvalikkplass, fem poeng bak Sandnes Ulf, som spilte uavgjort mot Viking i går.

• Bytyqi terminerte kontrakten i Tyrkia

Zymer Bytyqi bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at han har terminert kontrakten sin med den tyrkiske toppklubben Antalyaspor.

– Det har vært litt av en prosess og mye stress de siste dagene. Jeg har ikke tenkt så mye på framtiden nå. Akkurat nå ser jeg fram til ro, sier 27-åringen til Aftenbladet.

Bytyqi gjorde i 2021 overgang fra Viking til Konyaspor, før reisen gikk videre til Olympiakos to år senere. I fjor sommer reiste han tilbake til Tyrkia og signerte for Antalyaspor, hvor han endte med to mål og fire målgivende på 33 kamper.

Kantspilleren ønsker imidlertid ikke å oppgi noen årsak for hvorfor kontrakten er terminert. Hans opprinnelige kontrakt varte til sommeren 2026.

• Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

– Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

– Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

– Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

– Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.