NRK Meny
Normal

Høiland: – Aldri opplevd applaus fra motstanderfansen før

ISTANBUL (NRK): Molde rundspilte Fenerbahce i Tyrkia torsdag. Hjemmefansen ble til slutt så oppgitt over eget lag at de reiste seg og hyllet Molde.

Molde sjokkerte de tyrkiske serielederne Fenerbahce i en kamp som endte 3-1 til moldenserne.

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ble en del gauling og roping i garderoben, men ikke mye. Vi var slitne, så etter 15 sekunder måtte vi sette oss ned igjen, forteller Molde-kaptein Daniel Berg Hestad (40) med et stort glis til NRK.

Fenerbahces spillere ble stående og måpe i heksegryta på Sükrü Saracoglu Stadion i Istanbul torsdag kveld. For stjernespillerne deres ble etter hvert utspilt av lille Molde, fra Norge - laget hele nasjonen hadde forventet å valse over i Europaligaens første runde.

Hjemmefansen var så oppgitt over egne spillere at de i en periode i andre omgang reiste seg og klappet, da Molde trillet ball i hatt med Fenerbahce-spillerne. Og da Robin van Persie ble byttet ut etter 69 minutter pep de.

– Utover i andre omgang begynte de å trille mye ball. De var rådville og visste ikke hvordan de skulle trenge mellom oss. Det så ut som de ble frustrert. Da fikk vi troen, sier Berg Hestad.

På de 40 siste kampene i serie og europacup hadde Fenerbahce kun tapt én gang på hjemmebane før Molde kom på besøk. Og foruten van Persie stilte hjemmelaget med kjente navn som Nani, Raul Meireles og Bruno Alves i startelleveren.

Arrogant «Panenka»-scoring

Det var ofte utskjelte Tommy Høiland som for mange ble den aller største helten i Istanbul. Først scoret jærbuen 1-0 med en arrogant «Panenka»-straffe - keeperen gikk en vei og ballen i en vakker bue midt i mål - til tross for massiv pipekonsert fra de 50.000 elleville tyrkerne på tribunen.

– Jeg forsøkte å ikke tenke for mye. Det gjaldt å blokke ut tyrkerne som pep, holde hodet kaldt og tenke på det jeg skulle gjøre, forteller Høiland til NRK etter kampslutt.

– Pipingen påvirket meg ikke. Men jeg måtte se på dommeren, for det var ikke enkelt å høre at han blåste, forklarer Molde-spissen.

Måten scoringen kom var en flott måte å bryte straffe-spøkelset til klubben. På de seks siste straffesparkene i Europa hadde nemlig Molde bommet på fem!

Molde-dominans etter pause

Nani utlignet for vertene rett før pause, men det var i den andre omgangen Molde virkelig satte seg i respekt blant tyrkerne.

Etter 52 minutter slo Høiland inn en vakker crosser fra høyre. Inn foran mål kom Mohamed Elyounoussi flygende. Angriperen stupheadet ballen rett i nota fra fem meter, bak en utspilt Fabiano i Fenerbahce-målet.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Molde tar ledelsen på straffe

Så skulle man tro at tyrkerne ville komme tilbake. Det gjorde de ikke. Dette var nemlig Moldes store kveld.

25 minutter før slutt gjorde Martin Linnes, som lenge har vært jaktet av tyrkiske klubber, en soloprestasjon i Cristiano Ronaldo-klassen. Høyrebacken rundet først en motspiller, før han fra nesten 20 meter klinket ballen mellom beina på en forsvarer og ned i høyre hjørne, til sluttresultatet 3-1 - med venstrebeinet!

Dermed var Fenerbahces tredje hjemmetap siden desember 2013 et faktum.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien fotball: Sarpsborg 08 - Odd