Hopp til innhold

Trenerne i munnhuggeri etter kvalikdrama: – Ikke vær så hårsår

Sogndal snudde kampen på to minutter, men en ny snuoperasjon fra Mjøndalen sørget for at bruntrøyene kunne juble for eliteseriespill i 2021.

Det ble et ellevilt drama de siste ti minuttene av kvalikfinalen. Mjøndalen så lenge ut til å ri i land en 1-0-seier, men da klokka rundet 80 minutter tok det fyr.

Først snudde Sogndal kampen i løpet av to minutter, men rett før slutt steg Ole Amund Sveen til værs på bakerste stolpe og headet inn utligningen.

Sju minutter på overtid kom avgjørelsen da Markus Nakkim stusset inn seiersmålet og sendte Mjøndalen til himmels.

Kontroversiell utligning

Ting kunne imidlertid sett annerledes ut hvis linjedommeren hadde sett at Sveen sto i offside på utligningsmålet. Det var naturligvis tungt å svelge for Sogndal-trener Eirik Bakke.

– Man blir ekstra frustrert når det blir avgjort på den måten. Linjedommeren skal se det der, og da blir det ekstra surt. Fotballen er brutal. Feil avgjør kamper, og nok en gang går det utover oss, sier Bakke til NRK.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

OFFSIDE: Her roper Sivert Mannsverk på offside etter at Ole Amund Sveen utlignet for Mjøndalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

I intervjusonen havnet de to trenerne i et aldri så lite munnhuggeri. Bakke var frustrert over at Hansen og Mjøndalen ikke kom og takket for kampen.

– Det er respektløst, sa Bakke til Mjøndalen-treneren.

– Ikke vær så hårsår. Nå må du skjerpe deg, var Hansens beskjed tilbake.

Begge trenerne tonet det hele ned i etterkant, men Hansen var fornøyd med at de endelig fikk en dommeravgjørelse med seg.

– Jeg var ikke klar over at det var offside før du sa det til meg nå. Men det var vel på tide at vi fikk noe med oss. Vi er nok laget med færrest avgjørelser med oss denne sesongen, sier Hansen.

Rørt Hansen

Men det var ikke dommeren Hansen var mest opptatt av etter kamp. Etter en vanskelig høst, klarte han nok en gang å redde Mjøndalen fra nedrykk.

– Jeg har aldri hatt det så vondt under en kamp før. Det er ikke for alle, det skal jeg love deg. Vi har valgt dette livet, men akkurat den belastningen som var i dag, tror jeg ikke er sunt, sier Vegard Hansen til NRK etter kampen.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

RØRT: Vegard Hansen slet med å holde tårene tilbake etter å ha sikret eliteserieplassen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Jeg har vært i Mjøndalen i 15 år, og det har vært hektisk hvert eneste år. Men jeg kan ikke huske at det har vært like ille som denne sesongen. Det har vært krevende, men dette er så viktig for oss som klubb, fortsetter han.

Mjøndalen-heltene Markus Nakkim og Ole Amund Sveen slet også med å holde tårene tilbake.

– Det er den mest følelsesrike kampen jeg har vært med på. Vi spiller sikkert vår dårligste kamp denne høsten, men vi er der vi skal når det gjelder, sier Nakkim.

Mjøndalen åpnet best

Det var helt åpent om hvem som skulle ta den siste eliteserieplassen i 2021. Sogndal kom fra tredjeplass i 1. divisjon og seier i kvalikkampen mot Ranheim, mens Mjøndalen reddet kvalikplassen i siste serierunde i Eliteserien.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

TRØSTES: Igoh Ogbu trøstes av Sondre Solholm Johansen og Markus Nakkim etter kampen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Og det var eliteserielaget som startet best og tok ledelsen allerede etter ni minutter. Etterpå var det Sogndal som var det førende laget, uten å skape de helt store farlighetene.

Men utover i andreomgang nærmet Eirik Bakkes menn seg mer og mer, og da klokka rundet 80 minutter, var kampen plutselig snudd på to minutter. Først utlignet Akor Jerome Adams på straffe, så klemte Tomas Kristoffersen til fra utenfor 16-meteren og sendte Sogndal i ledelsen.

Men Mjøndalen ga seg ikke. Noen minutters trykk endte med en ny dødballscoring. Nok en gang var det Ole Amund Sveen som headet inn Mjøndalen-scoringen.

Og i kampens siste minutt steg altså Markus Nakkim til værs og sendte Vegard Hansens menn til himmels.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Cricket vil på OL-programmet

  Det internasjonale cricketforbundet (ICC) søkjer om å få plass i sommar-OL i Los Angeles i 2028. Men det er mest for å posisjonere seg til OL i Brisbane i 2032, skriv gamesbids.com.

  – Vi har over ein milliard cricket-fans rundtom i verda, og talet er veksande seier cricketpresident Greg Barclay.

  Han innser at det kan bli vanskeleg å kome med i Los Angeles, der baseball og softball nesten heilt sikkert er tilbake, og at det derfor blir svært vanskeleg å få endå ein lagidrett på programmet.

  Men Barclay meiner det er nødvendig å søkje for å markere interessa.

  Det eigentlege målet er OL i 2032. I Australia er cricket-interessa enorm, og Brisbanes historiske cricketarena The Gabba skal oppgraderast for ein milliard australske dollar før OL.

 • Graham Hansen og Hegerberg topp ti i verden

  Den amerikanske sportskanalen ESPN har lagt ut en kåring over de 50 beste kvinnelige fotballspillerne i verden. Der er Norge representert to ganger med Caroline Graham Hansen (27) og Ada Hegerberg (26).

  Ada Hegerberg ligger rangert som nummer 10, mens Caroline Graham Hansen så vidt falt utenfor pallen med en 4. plass på rankingen.

  Året før ble Graham Hansen rangert som nummer 9 i samme liste. Hegerberg som ble satt ut av en korsbåndsskade i januar 2020 var i fjor ikke med på listen over de best rangerte spillerne.

  Barcelonas Alexia Putellas (28) vant kåringen.

  Fra treningen tirsdag under EM fotball kvinner.
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Djokovic med Wimbledon-seier nummer 80

  Novak Djokovic ble mandag den første til å vinne 80 kamper i hver av de fire Grand Slam-turneringene med seieren over sørkoreanske Kwon Soo-woo.

  Serberen er i gang med å forsvare tittelen for tredje gang på rad og vant kampen 6-3, 3-6, 6-3, 6-4. Med det kunne han juble for sin 80. triumf på gresset i London. Han er alene til å nå den milepælen.

  – Nå har vi 80 seirer, la oss gå for 100, sa Djokovic etter kampen.

  Han har også 80 triumfer i Roland-Garros, US Open og Australian Open.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste