Hopp til innhold

Trenerne i munnhuggeri etter kvalikdrama: – Ikke vær så hårsår

Sogndal snudde kampen på to minutter, men en ny snuoperasjon fra Mjøndalen sørget for at bruntrøyene kunne juble for eliteseriespill i 2021.

Det ble et ellevilt drama de siste ti minuttene av kvalikfinalen. Mjøndalen så lenge ut til å ri i land en 1-0-seier, men da klokka rundet 80 minutter tok det fyr.

Først snudde Sogndal kampen i løpet av to minutter, men rett før slutt steg Ole Amund Sveen til værs på bakerste stolpe og headet inn utligningen.

Sju minutter på overtid kom avgjørelsen da Markus Nakkim stusset inn seiersmålet og sendte Mjøndalen til himmels.

Kontroversiell utligning

Ting kunne imidlertid sett annerledes ut hvis linjedommeren hadde sett at Sveen sto i offside på utligningsmålet. Det var naturligvis tungt å svelge for Sogndal-trener Eirik Bakke.

– Man blir ekstra frustrert når det blir avgjort på den måten. Linjedommeren skal se det der, og da blir det ekstra surt. Fotballen er brutal. Feil avgjør kamper, og nok en gang går det utover oss, sier Bakke til NRK.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

OFFSIDE: Her roper Sivert Mannsverk på offside etter at Ole Amund Sveen utlignet for Mjøndalen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

I intervjusonen havnet de to trenerne i et aldri så lite munnhuggeri. Bakke var frustrert over at Hansen og Mjøndalen ikke kom og takket for kampen.

– Det er respektløst, sa Bakke til Mjøndalen-treneren.

– Ikke vær så hårsår. Nå må du skjerpe deg, var Hansens beskjed tilbake.

Begge trenerne tonet det hele ned i etterkant, men Hansen var fornøyd med at de endelig fikk en dommeravgjørelse med seg.

– Jeg var ikke klar over at det var offside før du sa det til meg nå. Men det var vel på tide at vi fikk noe med oss. Vi er nok laget med færrest avgjørelser med oss denne sesongen, sier Hansen.

Rørt Hansen

Men det var ikke dommeren Hansen var mest opptatt av etter kamp. Etter en vanskelig høst, klarte han nok en gang å redde Mjøndalen fra nedrykk.

– Jeg har aldri hatt det så vondt under en kamp før. Det er ikke for alle, det skal jeg love deg. Vi har valgt dette livet, men akkurat den belastningen som var i dag, tror jeg ikke er sunt, sier Vegard Hansen til NRK etter kampen.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

RØRT: Vegard Hansen slet med å holde tårene tilbake etter å ha sikret eliteserieplassen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Jeg har vært i Mjøndalen i 15 år, og det har vært hektisk hvert eneste år. Men jeg kan ikke huske at det har vært like ille som denne sesongen. Det har vært krevende, men dette er så viktig for oss som klubb, fortsetter han.

Mjøndalen-heltene Markus Nakkim og Ole Amund Sveen slet også med å holde tårene tilbake.

– Det er den mest følelsesrike kampen jeg har vært med på. Vi spiller sikkert vår dårligste kamp denne høsten, men vi er der vi skal når det gjelder, sier Nakkim.

Mjøndalen åpnet best

Det var helt åpent om hvem som skulle ta den siste eliteserieplassen i 2021. Sogndal kom fra tredjeplass i 1. divisjon og seier i kvalikkampen mot Ranheim, mens Mjøndalen reddet kvalikplassen i siste serierunde i Eliteserien.

Kvalifisering til Eliteserien 2021: Mjøndalen - Sogndal

TRØSTES: Igoh Ogbu trøstes av Sondre Solholm Johansen og Markus Nakkim etter kampen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB

Og det var eliteserielaget som startet best og tok ledelsen allerede etter ni minutter. Etterpå var det Sogndal som var det førende laget, uten å skape de helt store farlighetene.

Men utover i andreomgang nærmet Eirik Bakkes menn seg mer og mer, og da klokka rundet 80 minutter, var kampen plutselig snudd på to minutter. Først utlignet Akor Jerome Adams på straffe, så klemte Tomas Kristoffersen til fra utenfor 16-meteren og sendte Sogndal i ledelsen.

Men Mjøndalen ga seg ikke. Noen minutters trykk endte med en ny dødballscoring. Nok en gang var det Ole Amund Sveen som headet inn Mjøndalen-scoringen.

Og i kampens siste minutt steg altså Markus Nakkim til værs og sendte Vegard Hansens menn til himmels.

Siste nytt

 • Bekreftet: Horner får fortsette som Red Bull-sjef

  Det har vært stor usikkerhet rundt fremtiden til Christian Horner etter at en kvinnelig kollega anklaget ham for trakassering, men onsdag bekrefter Red Bull at briten får fortsette som lagsjef for Formel-1-laget.

  – Den eksterne etterforskningen av anklagene mot Horner er fullført, og Red Bull kan bekrefte at anklagen er avvist, står det i en uttalelse fra Red Bull.

  Horner ble gransket tidligere denne måneden, og 50-åringen ble avhørt 9. februar. Briten har hele tiden avvist anklagene, og er altså frikjent for de rett før sesongstart.

  Horner har vært lagsjef i Red Bull siden 2005, og har blant annet vært med på tre strake VM-titler til Max Verstappen. Denne helgen starter 2024-sesongen i Bahrain.

  Christian Horner i Bahrain under Pre-Season Testing
  Foto: HAMAD I MOHAMMED / Reuters
 • Frey tok gull i junior-VM i skiskyting

  Isak Frey bommet to ganger på standplass, men gikk likevel inn til gull på sprinten under junior-VM i skiskyting i estiske Otepää onsdag.

  Bærumsløperen hadde til slutt 10,6 sekunder tilgode på sølvvinner Jan Gunka fra Polen. Tyske Linus Kesper fulgte på tredjeplass, slått med 25,8 sekunder av Frey.

  Sivert Gerhardsen ble nest beste nordmann på fjerdeplass. Han var slått med et drøyt halvminutt av lagkameraten.

  På kvinnenes sprint ble Maren Sofie Brännare-Gran best av de norske med niendeplass. Hun hadde Gro Randby på plassen bak seg. De bommet begge én gang.

  Gullet gikk til svenske Sara Andersson. (NTB)

 • Slind og Kalvå syke - står over i Lahti

  Astrid Øyre Slind og Anne Kjersti Kalvå stiller ikke til start under helgens verdenscuprenn i Finland.

  Det opplyser Skiforbundet i en pressemelding.

  – Vi har dessverre fått to sykdomstilfeller natt til i dag. Både Astrid og Anne Kjersti våknet med sår hals og må derfor stå over Lahti, sier fagsjef Per Elias Kalfoss i pressemeldingen.

  Hedda Østberg Amundsen og Anna Svendsen kommer inn i troppen for å gå distanserenn, mens Julie Bjervig Drivenes skal gå sprint.

  BjmE-RAt5Q8
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal