NRK Meny
Normal

Mix-draktene sklir vekk: – Han blir dyrket i New York City

Mads Stokkelien er ikke overrasket over at kameraten Mikkel «Mix» Diskeruds drakt er blant bestselgerne i USA.

Mix Diskerud

HELT: Mikkel «Mix» Diskerud er brennhet i USA.

Foto: Adam Hunger / Reuters

– Har du hyggelige selgere og trofaste supportere så vinner du, eller kommer høyt opp på lista. En annen forklaring er at jeg spiller i en fantastisk klubb, med de peneste blå draktene, og vil du ha meg på ryggen så må du bare betale for tre bokstavtrykk, spøker Mix på en e-post til NRK.

Diskerud, som har en mor fra USA, valgte hennes hjemland da han skulle velge landslag, og noen år etter landslagsdebuten gikk han til amerikansk fotball og det nystartede laget New York City FC.

Mads Stokkelien

Mads Stokkelien gikk til Start i sommer, men har slitt sammen med laget i høstsesongen.

Foto: Geir Ingar Egeland/NRK

Der scoret han blant annet klubbens første mål noen sinne, og selv om han spiller i samme klubb som stjerner som Andrea Pirlo, David Villa og Frank Lampard, gjør nordmannen seg bemerket.

– Jeg er ikke overrasket. Han er en amerikansk landslagsspiller på et lag med mange profiler, men mange utenlandske profiler. Han er en av de de dyrker mest der borte, forteller Mads Stokkelien til NRK.

Har egen caps-kolleksjon

Start-spilleren returnerte til norsk fotball i sommer etter å ha spilt i New York Cosmos. Der fikk han se på nært hold at Mix hadde godt grep om fansen.

– Jeg merket det godt da jeg gikk med han i gatene i New York. Det er ikke så mange som blir stoppet der, for det er utrolig mye kjente folk i NY. Men Mix ble gjenkjent av mange og tok seg tid til å snakke med alle han møtte, forteller Stokkelien.

Han er imponert over hvordan Diskerud har klart å bygge sin egen status.

– Han har alltid vært flink til å lage seg selv et image, og har brukt en del tid på det både bevisst og ubevisst regner jeg med. Han var flink til det i Norge, og har vært veldig flink til det i New York. Han har til og med laget seg en egen caps-kolleksjon, forteller Stokkelien og poengterer at det viktigste først og fremst er ferdighetene hans på banen.

Laster Twitter-innhold

Her er de fire New York City-spillerne som kom inn på topp ti-listen over solgte drakter. Fra venstre: Mix Diskerud, Andrea Pirlo, David Villa, Frank Lampard.

– Lever ut drømmen

Diskerud ønsker ikke å spekulere i årsaker til høye draktsalget overfor NRK, men sier han ikke føler seg som noen stjerne i ligaen. Allikevel selger han flere drakter enn profilerte navn som Robbie Keane og Didier Drogba.

– Han lever ut drømmen han nå, sier Stokkelien, og fortsetter.

– Han spiller på et fantastisk lag. Naturligvis har de slitt litt i første sesongen i MLS, men jeg tror det laget kommer til å hevde seg allerede neste år. Det må være fantastisk gøy for han å spille side om side med verdensstjerner som Pirlo og Lampard og Villa og gjøre sakene sine bra i tillegg.

Siste nytt

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Lillehammer nærmer seg finale

  Lillehammer kan bli klare for NM-finale i ishockey til torsdag, etter at de vant sin tredje strake kamp i semifinalen mot Sparta Sarpsborg. Tirsdag endte det 5-3. Vinneren av semifinalen møter enten Storhamar eller Frisk Asker i finalen.

  3. semifinale Sparta-Lillehammer
  Foto: Atle Svendsrud

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag