NRK Meny
Normal

Mix-draktene sklir vekk: – Han blir dyrket i New York City

Mads Stokkelien er ikke overrasket over at kameraten Mikkel «Mix» Diskeruds drakt er blant bestselgerne i USA.

Mix Diskerud

HELT: Mikkel «Mix» Diskerud er brennhet i USA.

Foto: Adam Hunger / Reuters

– Har du hyggelige selgere og trofaste supportere så vinner du, eller kommer høyt opp på lista. En annen forklaring er at jeg spiller i en fantastisk klubb, med de peneste blå draktene, og vil du ha meg på ryggen så må du bare betale for tre bokstavtrykk, spøker Mix på en e-post til NRK.

Diskerud, som har en mor fra USA, valgte hennes hjemland da han skulle velge landslag, og noen år etter landslagsdebuten gikk han til amerikansk fotball og det nystartede laget New York City FC.

Mads Stokkelien

Mads Stokkelien gikk til Start i sommer, men har slitt sammen med laget i høstsesongen.

Foto: Geir Ingar Egeland/NRK

Der scoret han blant annet klubbens første mål noen sinne, og selv om han spiller i samme klubb som stjerner som Andrea Pirlo, David Villa og Frank Lampard, gjør nordmannen seg bemerket.

– Jeg er ikke overrasket. Han er en amerikansk landslagsspiller på et lag med mange profiler, men mange utenlandske profiler. Han er en av de de dyrker mest der borte, forteller Mads Stokkelien til NRK.

Har egen caps-kolleksjon

Start-spilleren returnerte til norsk fotball i sommer etter å ha spilt i New York Cosmos. Der fikk han se på nært hold at Mix hadde godt grep om fansen.

– Jeg merket det godt da jeg gikk med han i gatene i New York. Det er ikke så mange som blir stoppet der, for det er utrolig mye kjente folk i NY. Men Mix ble gjenkjent av mange og tok seg tid til å snakke med alle han møtte, forteller Stokkelien.

Han er imponert over hvordan Diskerud har klart å bygge sin egen status.

– Han har alltid vært flink til å lage seg selv et image, og har brukt en del tid på det både bevisst og ubevisst regner jeg med. Han var flink til det i Norge, og har vært veldig flink til det i New York. Han har til og med laget seg en egen caps-kolleksjon, forteller Stokkelien og poengterer at det viktigste først og fremst er ferdighetene hans på banen.

Laster Twitter-innhold

Her er de fire New York City-spillerne som kom inn på topp ti-listen over solgte drakter. Fra venstre: Mix Diskerud, Andrea Pirlo, David Villa, Frank Lampard.

– Lever ut drømmen

Diskerud ønsker ikke å spekulere i årsaker til høye draktsalget overfor NRK, men sier han ikke føler seg som noen stjerne i ligaen. Allikevel selger han flere drakter enn profilerte navn som Robbie Keane og Didier Drogba.

– Han lever ut drømmen han nå, sier Stokkelien, og fortsetter.

– Han spiller på et fantastisk lag. Naturligvis har de slitt litt i første sesongen i MLS, men jeg tror det laget kommer til å hevde seg allerede neste år. Det må være fantastisk gøy for han å spille side om side med verdensstjerner som Pirlo og Lampard og Villa og gjøre sakene sine bra i tillegg.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld