Hopp til innhold

Michael Jordans sko solgt for 8 millioner dollar

Seks sko legenden Michael Jordan brukte i avslutningen av sesongene han vant NBA med Chicago Bulls, er solgt på auksjon for rekordhøye 8 millioner dollar.

Ifølge auksjonshuset Sotheby's satte vinnerbudet prisrekord for sko som er brukt i kamp. Samlingen som ble solgt fredag, besto av én Air Jordan-sko fra hver av de siste basketballkampene i 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 og 1998.

– Dette er både en påminnelse om det varige inntrykket Michael Jordan har gjort og et konkret uttrykk for hans legendestatus, noe som blir ytterligere forsterket av sluttresultatet, sier Brahm Wachter fra Sotherby's i en uttalelse.

Det er ikke kjent hvem som har kjøpt samlingen med halve skopar, og selgeren beskrives kun som «en privat amerikansk samler» som fikk tak i skoene fra en tidligere leder i Chicago Bulls.

Jordan begynte med å gi én sko til en person i klubbledelsen etter kampen som sikret tittelen i 1991. Deretter ble det en tradisjon, forteller Sotheby's. Fredagens skokjøper får også med seg bilder av Jordan som går i én sko mens han feirer titlene.

I tillegg til å være en av basketballsportens største profiler – av mange regnet som tidenes beste spiller – bidro Jordan også til fornying av idrettssko og kulturen rundt dem da han sammen med Nike skapte Air Jordan-skoene midt på 1980-tallet. (NTB)

Michael Jordan sko
Foto: AP

Siste nytt

 • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

  Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

  Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

  Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

  Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • Storhamar med råsterk borteseier mot Vålerenga

  Storhamar tok et langt stek mot NM-gull i ishockey da Vålerenga ble slått 4-2 i Oslo søndag kveld.

  De gulkledde leder nå 3-1 i kamper og kan sikre NM-gullet med hjemmeseier på Hamar tirsdag.

  NM-sluttspillet ishockey menn, 4. finalekamp: Vålerenga - Storhamar
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Glimt gikk på sesongens første poengtap

  Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

  Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

  Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

  De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

  Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
  Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal