Hopp til innhold

Mesterliga-finalen til Oslo i 2026

Finalen i Mesterligaen for kvinner i 2026 skal spilles på Ullevaal Stadion. Det melder Norges Fotballforbund i en pressemelding.

– Dette er fantastisk for hele norsk fotball. Utviklingen i internasjonal kvinnefotball går i rekordfart, med de beste lagene på et veldig høyt nivå. Det er i enorm vekst sportslig, kommersielt og publikumsmessig, så det er en ære å få mulighet til å arrangere den største kampen av dem alle, sier fotballpresident Lise Klaveness.

– Vi håper og tror at dette vil inspirere flere unge jenter og kommende generasjoner til å spille fotball. Ringvirkningene av et slikt arrangement vil komme barn og unge i Oslo til gode, noe som er et klart mål for kommunen, sier byrådsleder i Oslo, Eirik Lae Solberg.

Onsdag bestemte også det europeiske fotballforbundet (Uefa) at finalen i Mesterligaen for menn skal spilles i Budapest i 2026.

Ullevaal Stadion har i en årrekke blitt brukt som landslagsarena og har en kapasitet på 27.182 tilskuere.

Ullevaal
Foto: BILDBYRÅN

Siste nytt

  • Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel

    Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine.

    Det er ordfører Benoit Hellings i den belgiske hovedstaden som opplyser at de ikke ønsker å arrangere den aktuelle landskampen. Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

    Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

    – I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse.

    Brussel har vært i sikkerhetsberedskap siden før krigen i Gaza startet, og Belgia har gjentatte ganger vært rammet av ekstremistiske angrep.

    Belgia spiller for tiden EM i Tyskland. Der tapte laget sin første gruppekamp mot Slovakia.

    (NTB)

    RFmVJph0cvs
    Foto: AP
  • Brussel sier nei til å arrangere Belgia-kamp mot Israel – Gaza-krigen skaper frykt

    Myndighetene i Brussel ønsker ikke å være vertskap for nasjonsligamøtet mellom Belgia og Israel i fotball. Det sier ordføreren i den belgiske hovedstaden, Benoit Hellings.

    Planen var at oppgjøret skulle spilles på Stade Roi Baudouin i Brussel 6. september.

    Krigen i Gaza skaper en sikkerhetshodepine. Hundrevis av propalestinske demonstranter har gjentatte ganger tatt til gatene i Brussel siden starten av krigen mellom Israel og Hamas i fjor. I forrige måned ble billettsalget til nasjonsligakampen satt på pause på grunn av sikkerhetshensyn.

    Ordføreren opplyser at tjenestemenn i Brussel har hatt en grundig diskusjon med regjeringen, politiet og fotballforbundet URBSFA rundt mulighetene for å arrangere fotballkampen.

    – I dag synes det klart at gjennomføringen av en slik kamp i hovedstaden vår utvilsomt vil provosere fram store demonstrasjoner og kompromittere sikkerheten til både tilskuere, spillere, beboere og våre politistyrker, sier Hellings i en uttalelse. (NTB)

    Belgia
    Foto: AP
  • Jørgen Skjelvik klar for Stabæk

    Det bekrefter klubben på sin nettside onsdag.

    Forsvarsveteranen returnerer til Stabæk etter et opphold i kypriotiske Apollon Limassol.

    – Det føles veldig bra å være tilbake. Det er ikke mye som er forandret her, så det føles som å komme hjem igjen. Det har vært et ønske hele tiden at det er Stabæk jeg vil tilbake til og komme hjem til. Nå var timingen bra, sier Skjelvik til klubben.

    Skjelvik har signert på en avtale ut 2026. Han slutter seg til troppen allerede nå, og er spilleklar når Stabæk møter Raufoss 20. juli.

    Jørgen Skjelvik
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal