Hopp til innhold

Medier: Premier League-klubbene skal stemme over forslag om å fjerne VAR

Ifølge The Athletic og The Telegraph har Wolverhampton sendt inn et forslag til Premier League-klubbenes generalforsamling om å skrote VAR (Video Assistant Referee).

The Athletic skriver videre at forslaget skal stemmes over på generalforsamlingen neste måned.

Nettstedet har også fått tilgang på en uttalelse fra Wolverhampton, hvor klubben skriver:

– Det er ingen sin feil, vi er bare på søken etter det som er den beste løsningen for fotballen. Alle interessentene har jobbet hardt for at det å innføre mer teknologi skal være en suksess, men etter fem sesonger med VAR i Premier League, så er det på tide med en konstruktiv debatt om VARs fremtid.

Wolverhampton summerer sitt ståsted opp med at de mener «den lille økningen i nøyaktighet» gjennom VAR strider mot fotballens verdier og at VAR derfor bør fjernes fra neste sesong.

Premier League svarer i en uttalelse at de bekrefter at de skal diskutere VAR på generalforsamlingen i juni, og at de ønsker å bruke VAR også fremover.

VAR har vært gjenstand for debatt ved en rekke anledninger denne og tidligere sesonger i Premier League. I Norge har også spørsmålet om VAR vært oppe en rekke årsmøter det siste året. Medlemmene i store klubber som Rosenborg og Brann var blant dem som stemte for å arbeide imot VAR.

VAR Premier League
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Tre Kronor til VM-semifinale – slo Finland i forlengning

  Storfavoritt Sverige slet med å score i VM-kvartfinalen i ishockey mot Finland, men Joel Eriksson Ek ordnet 2-1 etter 5.54 i forlengningen.

  Mats Zuccarellos klubbkamerat i Minnesota Wild styrte inn et skudd fra Victor Hedman i spill fire mot tre mens finske Konsta Helenius satt utvist.

  Sverige møter vertslandet Tsjekkia som også er klare for semifinale etter at Pavel Zacha scoret kampens eneste mål mot USA.

  Canada og Sveits vant tidligere torsdag og sørget for at tre av fire semifinalister er fra Norges gruppe. (NTB)

  Sverige
  Foto: AFP
 • Jonas Svensson cupmester med Besiktas

  Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

  Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

  Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

  Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

  – Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

  Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

  I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

  Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

  Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal