Hopp til innhold

Medier: Premier League-klubbene skal stemme over forslag om å fjerne VAR

Ifølge The Athletic og The Telegraph har Wolverhampton sendt inn et forslag til Premier League-klubbenes generalforsamling om å skrote VAR (Video Assistant Referee).

The Athletic skriver videre at forslaget skal stemmes over på generalforsamlingen neste måned.

Nettstedet har også fått tilgang på en uttalelse fra Wolverhampton, hvor klubben skriver:

– Det er ingen sin feil, vi er bare på søken etter det som er den beste løsningen for fotballen. Alle interessentene har jobbet hardt for at det å innføre mer teknologi skal være en suksess, men etter fem sesonger med VAR i Premier League, så er det på tide med en konstruktiv debatt om VARs fremtid.

Wolverhampton summerer sitt ståsted opp med at de mener «den lille økningen i nøyaktighet» gjennom VAR strider mot fotballens verdier og at VAR derfor bør fjernes fra neste sesong.

Premier League svarer i en uttalelse at de bekrefter at de skal diskutere VAR på generalforsamlingen i juni, og at de ønsker å bruke VAR også fremover.

VAR har vært gjenstand for debatt ved en rekke anledninger denne og tidligere sesonger i Premier League. I Norge har også spørsmålet om VAR vært oppe en rekke årsmøter det siste året. Medlemmene i store klubber som Rosenborg og Brann var blant dem som stemte for å arbeide imot VAR.

VAR Premier League
Foto: Reuters

Siste nytt

 • Oleksandr Usyk vant historisk boksekamp

  Den ukrainske bokseren Oleksandr Usyk (37) vant natt til søndag boksekampen mot britiske Tyson Fury (35) på poeng, melder BBC.

  De to møttes til duell om tungvektsmestertittelen i Riyadh i Saudi-Arabia.

  Kampen sto om alle de fire mest prestisjefylte mesterbeltene: WBC, WBO, WBA og IBF. Usyk overtok de tre sistnevnte fra briten Anthony Joshua i 2021, mens Fury har hatt WBC-beltet siden han slo amerikanske Deontay Wilder for fire år siden.

  Forrige gang en tungvektsbokser ble kåret til ubestridt mester var da Lennox Lewis beseiret Evander Holyfield i 1999.

  Opprinnelig skulle Usyk og Fury gjøre opp om tittelen allerede i februar, men kampen ble utstt da Fury pådro seg et kutt under trening, skriver NTB.

  Saudi Arabia Boxing Fury Usyk
  Foto: Nick Potts / AP
 • Hovland med i seierskampen i PGA-mesterskapet

  Viktor Hovland spilte en solid runde fem under par under lørdagens 18 hull i majorturneringen PGA Championship.

  Dermed er nordmannen med i seierskampen før siste dag.

  Med dagens runde er Hovland på en foreløpig delt tredjeplass. Han er totalt 13 slag under par, mens lederne, Xander Schauffele og Colon Morikawa er 14 slag under par.

  Nordmannen kom til Louisville etter å ha gjort en ny trenerendring i jakten på fjorårsformen. Han har gjenopptatt samarbeidet med Joe Mayo, som hjalp ham til stor suksess i fjor.

  Hovland har vunnet en del store turneringer i sin karriere, men har aldri vunnet en major. Det kan han gjøre når turneringen avsluttes søndag.

  PGA Championship Golf, Viktor Hovland
  Foto: Matt York / AP
 • Kloster sesongåpnet med sisteplass

  Line Kloster var også på plass under Continental Gold Tour-stevnet i Los Angeles, og stilte på 400 meter hekk. Der endte hun sist med tiden 57,53 - noe som er langt bak både personlig rekord og EM- og OL-krav.

  Amerikanske Anna Cockrell vant med tiden 53,75.

  Line Kloster
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal