Hopp til innhold

Siste nytt

 • Saudiarabisk fond har fått tennisavtale

  Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har inngått en femårsavtale med ATP, den internasjonale organisasjon for herrenes profftennis.

  Med det øker kongedømmets innflytelse på internasjonal sport.

  Avtalen som ble kjent onsdag, omtales som et «flerårig strategisk partnerskap». I en felles uttalelse melder fondet og ATP at partnerskapet innebærer en «betydelig delt forpliktelse til å fremme tennis globalt».

  Noen sum for investeringen er ikke kjent, men avtalen innebærer at PIF blir offisiell navnesponsor for ATPs rankingliste. Fondet går også inn som partner for ATP-turneringene i Indian Wells, Miami, Madrid og Beijing, samt ATP-sluttspillet.

  Siden 2021 har det saudiske fondet investert tungt i flere store idretter, inkludert opprettelsen av PGA-rivalen LIV innen golf og oppkjøpet av Premier League-klubben Newcastle. Saudi-Arabia blir også arrangør av VM-sluttspillet i fotball i 2034.

  Landet har blitt beskyldt for «sportsvasking» ved å bruke idrett til å bedre sitt renommé internasjonalt etter massiv kritikk for håndteringen av menneskerettigheter og klimaspørsmål. (NTB)

  Tennisarena i Saudi-Arabia
  Foto: AP
 • Saltvik Pedersen treer i Østerrike

  Jesper Saltvik Pedersen ble nummer tre i onsdagens slalåmrenn i verdenscupen paraalpint i Wildschönau i Østerrike.

  Han greide ikke helt å følge opp tirsdagens 2.-plass samme sted. Begge dager ble italienske René Silvestro vinner, onsdag ble nordmannen slått også av nederlandske Jeroen Kampschreur.

  Pedersen var nummer to etter første omgang, men sjette beste tid i finaleomgangen holdt bare til 3.-plass, 1,81 sekund bak vinneren og 19 hundredeler bak toeren.

  Magnus Valø Balchen kjørte ut begge dager. (NTB)

  Jesper Saltvik Pedersen
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Murray vil delta i OL før karrierestopp

  Den britiske tennisstjernen Andy Murray erkjenner at karrieren går mot slutten, men vil i hvert fall spille OL i Paris før han legger rackerten på hylla.

  Etter at Murray tok årets andre seier i en ATP 500-turnering i Dubai tirsdag, uttalte han at det er «få måneder» igjen av karrieren.

  I et intervju med BBC onsdag, forteller OL-gullvinneren fra 2012 og 2016 om håpet om å delta i sine siste olympiske leker til sommeren.

  – Forhåpentligvis kan jeg få muligheten til å konkurre i én til, sier Murray.

  36-åringen er ikke sikker på nøyaktig når karrieren er over, eller om OL blir hans siste turnering.

  – Når tidspunktet er riktig, vil jeg sannsynligvis si noe før jeg spiller min siste kamp eller turnering, sier skotten.

  Tennisturnering under OL i Paris spilles fra 27. juli til 4. august.

  Andy Murray
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal