Hopp til innhold

Mbappé med hat trick for PSG

Kylian Mbappé fikset PSG-seier over Stade Reims lørdag ettermiddag. Franskmannen scoret alle tre målene i 3-0-seieren.

Scoringer i det tredje, 59. og 82. minutt sørget for tre mål og tre nye poeng for den franske hovedstadsklubben.

PSG topper Ligue 1 med 27 poeng og er ett poeng for OGC Nice.

Kylian Mbappé
Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

Sportsnyheter

2024 European Athletics Championships, day 2

Utviklinga har eksplodert: – Visste ikkje at ein kunne verte gode

Jakob Ingebrigtsen hylla Henrik Ingebrigtsen etter det første EM-gullet. Sidan det første gullet til familien i 2012, har utviklinga tatt fullstendig av.

tKuA0UMr3Zc

Da Siri (45) fikk jobben, skapte utlysningen debatt: – Trodde vi var kommet lenger i 2024

NFF slår tilbake mot dem som mener deres nye toppfotballsjef Siri Nordby er ukvalifisert. Nå snakker hun ut i langt intervju med NRK.

Henriette Jæger ble rørt av lagvenninnene etter fjerdeplassen på 200 meter i EM.

Nedbrutt Jæger rørt av lagvenninnenes gest: – Hva har jeg gjort for å fortjene dette?

Henriette Jæger var irritert og skuffet etter å ha løpt inn til fjerdeplass på 200 meter i EM. Humøret snudde raskt da hun ble møtt av det norske stafettlaget.

Siste nytt

  • Torstein Træen med prestisjeseier: Første norske seier på øverste nivå på to år

    Torstein Træen har hatt en rekke utfordringer det siste året. Nordmannen krasjet på den første etappen i Tour de France-debuten i fjor og fikk et brudd i albuen.

    Til tross for bruddet kom han seg gjennom rittet, men var ute i flere uker i etterkant.

    Før sesongen byttet han ut det norske laget Uno-X med verdenstourlaget Bahrain Victorious, men i debuten i Tour Down Under i Australia i januar gikk han igjen i bakken og måtte etter hvert bryte.

    Etter det jobbet han seg inn mot Giro d'Italia, hvor han igjen veltet på den første etappen. Træen brøt da etter tre etapper og har startet rolig i ukens Sveits rundt.

    Men på onsdagens etappe utnyttet han sjansen: Han kom seg med i et åttemannsbrudd på den fjerde etappen og viste seg der som den klart sterkeste i bruddet opp mot toppen av Sankt Gotthard-passet.

    Adam Yates forsøkte å kjøre seg opp til Træen fra hovedfeltet, men nordmannen holdt unna og kunne dermed juble for karrierens første og største seier på proffnivå.

    Seieren kom som en overraskelse for Træen, som seneste i går bemerket at han ikke hadde de beste beina, sier han i et intervju vist på Discovery+.

    Samtidig var det også en spesiell seier for Træen og Bahrain Victorious. I fjor døde lagets rytter Gino Mäder etter en velt på den femte etappen. Tilbake i 2021 vant han etappen til Andermatt, med målgang etter en kort utforkjøring ned fra Sankt Gotthard-passet.

    – Det er for Gino. Det er på Ginos fjell, sier Træen.

    Seieren er den første norske seieren på verdenstouren på to år. Den forrige seieren på øverste nivå kom da Andreas Leknessund vant den andre etappen i Sveits rundt i 2022.

    Seieren til Træen kommer også rett i overkant av to år etter at han fikk påvist testikkelkreft.

    Torstein Træen
    Foto: NTB
  • Ingebrigtsen-rival tiltalt for doping-tukling

    Spanske Mohamed Katir ble tidligere i år utestengt i to år for brudd på meldeplikten. Nå har også friidrettens integritetsenhet tatt ut tiltale mot ham for tukling.

    Det opplyser de selv på egne nettsider.

    Verdens antidopingbyrå (Wada) definerer tukling som blant annet bestikkelser for å gjennomføre eller ikke gjennomføre en handling, at man forhindrer at en dopingprøve blir innhentet, at man påvirker testen eller gjør den umulig å analysere, at man forfalsker papirer eller at man gir feilaktige vitneopplysninger.

    Katir var før utestengelsen blant de beste mellomdistanseløperne i verden, med VM-sølv på 5000 meter bak Jakob Ingebrigtsen i fjor. Han har også fremdeles den europeiske rekorden på distansen, med tiden 12.45,01.

    Katir tok også VM-bronse på 1500 meter i 2022.

    Nordås Ingebrigtsen
    Foto: ATTILA KISBENEDEK / AFP
  • Australsk svømmestjerne satte verdensrekord

    Med halvannen måned igjen til OL i Paris har den australske svømmeren Ariarne Titmus (23) funnet toppformen. Hun smadret verdensrekorden på 200 meter fri.

    I kvalifiseringsstevnet i Brisbane i Australia svømte hun inn til tiden 1.52,32. Det var mer enn et halvt sekund raskere enn den nå tidligere rekorden på 1.52,85.

    Den forrige rekorden sto Mollie O'Callaghan for, også hun fra Australia. Hun ble nummer to. Tiden hennes hadde også holdt til å slå rekorden.

    – Verdensrekorder er en bonus, sa Titmus.

    I Paris skal Titmus forsvare OL-gullene fra Tokyo i 2021 på 200 og 400 meter fri. Hun fikk også med seg en sølvmedalje fra lekene. OL starter 26. juli. (NTB)

Sendeplan

Kl. Program Kanal