NRK Meny
Normal

Matchvinner med sitt første mål

Andy Sertich ble matchvinner med sitt første eliteseriemål da Stavanger snudde kampen og vant 2-1 over Storhamar.

Andy Sertich

JUBLER FOR SEIERSMÅL: Andy Sertich har nettopp satt inn 2-1-målet og gitt Stavanger seieren

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– En lett scoring for meg, sa Sertich til TV 2 rett etter kampslutt. Josh Soares' skudd traff en skøyte og spratt til Setich som satte pucken i åpent mål.

– Det var godt å vinne. Kampen var tett og hard, men det er det som er hockey, sa han.

Det ble en jevnspilt, men ikke velspilt batalje i Hamar OL-amfi mellom de to NM-finalistene forrige sesong. Da vant Stavanger med seier hjemme i den sjuende kampen.

Avgjørelse i overtallsspill

Avgjørelsen tirsdag falt i et overtallsspill i 3. periode da Andy Sertich satte pucken i mål. Det var ikke mye som tydet på at det ville bli noen målfest foran 5230 tilskuere.

– Vi spilte mye bedre enn mot Stjernen, og vi var mye bedre defensivt, sa matchvinneren til TV 2.

I åpningen av kampen virket det nærmest som om lagene var ute og spilte den 8. NM-finalen. Ingen av lagene tok nemlig noen særlig sjanser i egen sone, og det var veldig avventende spill.

Det tente imidlertid til i et mætt fjøs da hjemmelaget utnyttet en feil av Stavanger i midtsonen. Storhamars toppscorer forrige sesong, Joakim Jensen, kunne sette sin annen fulltreffer for sesongen.

Mange i Hamar har så langt i sesongen etterlyst flere scoringer av Storhamars 1. rekke. Intensiteten tok seg noen hakk opp da Storhamars Martin Rønnild og Stavangers Nick Bruneteau røk i tottene på hverandre. Det endte med tre ganger to minutter på hver av spillerne.

Utlikning

I midtperioden var det Stavanger som fikk anledningen til å utnytte en feil av motstanderlaget. En Storhamar-spiller mistet pucken i offensive sone, Dan Kissel snappet den og fant Rudolfs Balcers på blålinjen med sin diagonalpasning. Den unge latvieren nettet sikkert alene med Oscar Östlund. Det var den tredje strake scoringen for 18-åringen.

Stavanger hadde ett overtallsspill mer enn Storhamar og det var det som skilte lagene denne gangen.

Siste nytt

 • VG: Northug vraka til v-cupen

  Petter Northug blir ikkje tatt ut til verdscup-opninga i langrenn i Ruka komande helg, melder VG.

  Fem løparar er forhåandsutteke, fem andre skal takast ut i morgon. Northug er ikkje blant desse, etter det avisa erfarer.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

Sendeplan

Kl. Program Kanal