Hopp til innhold

En person kjørt til legevakten etter masseslagsmålet før Oslo-oppgjøret

Fotballsupportere barket sammen ved Bislett stadion før lokaloppgjøret i cupen mellom Vålerenga og Lyn. Et oppgjør som Vålerenga til slutt vant klart 4-0.

Slagsmål ved Bislett stadion.

DRAMATISK: Det ble kastet bord, stoler og flasker mellom supporterne.

Foto: Daniel Croucher / NRK

Brage Skaret, Henrik Bjørdal, Henrik Udahl og Tobias Christensen scoret i 4-0-seieren.

Før kampen gikk det imidlertid mer voldsomt for seg.

Opptakten til Oslo-derbyet mellom Vålerenga og Lyn ble nemlig preget av slagsmål mellom lagenes supportere.

Vitner beskrev et slagsmål mellom fotballsupportere på Bislett stadion, hvor Vålerenga og Lyn, et klassisk lokaloppgjør i Oslo, søndag møttes til første runde av cupen.

– Vi var relativt kjapt på stedet, forteller innsatsleder Thomas Broberg til NRK.

Fanny Falkenberg

Lyn-supporter Fanny Falkenberg forteller at det var en venn av henne som ble skadet.

Foto: Andreas Lekang / NRK

Det ble kastet bord, stoler og flasker mellom supporterne.

En person, en Lyn-supporter, fikk skader i hodet og ble behandlet av ambulanse på stedet. Han ble etter hvert kjørt til legevakten for sårbehandling, melder politiet til NRK.

– Det er også en del andre som er påført slag, men det er ikke meldt om andre alvorlige skader.

NRK har søndag kveld vært i kontakt med personen som ble sendt til legevakt. Han er utskrevet fra legevakten og er i god form.

– Trist

Fanny Falkenberg forteller at det var en venn av henne som ble skadet og sendt på legevakten.

– Det var noen som kastet glass. Jeg synes det er trist at det skal skje på det som egentlig er en gledens dag for norsk fotball, sier hun.

Kampen er altså over nå. NRKs reporter forteller at Lyns supportere måtte bli igjen på stadion i 20 minutter etter kampen.

Politiet melder i tillegg på Twitter at det skal ha vært episoder og uroligheter inne på stadion under lokaloppgjøret.

Saken fortsetter under video

En person arrestert

Politiet forteller at rundt 100 personer var involvert i bråket, men presiserer at ikke alle disse har deltatt i slåsskampen.

– Det dreier seg om noen risikosupportere fra Vålerengas tilhengerskare, sier vakthavende operasjonsleder Tor Gulbrandsen til VG.

En person, en VIF-supporter, er arrestert etter slagsmålet.

Innsatsleder Thomas Broberg og politibiler utenfor bislett stadion i anledning Lyn - Vålerenga

Innsatsleder Thomas Broberg.

Foto: Andreas Lekang / NRK

– Kastet nødbluss

Ifølge et annet vitne NRK har snakket med satt Lyn-supportere på uteserveringen til Bislett bad da de plutselig ble angrepet av Vålerenga-fans. Vitnet forteller at det ble kastet nødbluss og flasker mot Lyn-fansen.

– Slik vi har forstått det, har det oppstått munnhuggeri, forteller Broberg.

Politiet har kontroll på situasjonen nå.

Det var klokka 15.34 at politiet meldte fra om masseslagsmålet ved Bislett stadion.

Siste nytt

 • Flere overraskelser i Spanias bruttotropp til EM

  Landslagssjef Luis de la Fuente kom med flere overraskelser da han presenterte Spanias bruttotropp til sommerens fotball-EM i Tyskland.

  Ayoze Pérez, Fermín Lopez, Aleix Garcia og Álex Baena var kanskje de største overraskelsene i De la Fuentes tropp. Perez kommer fra en sterk sesong i Betis, hvor han har notert seg for ni mål og én målgivende på 31 kamper.

  Lopez har også gjort sakene sine godt denne sesongen, hvor han har fått sitt store gjennombrudd i Barcelona.

  Garcia og Baena har begge vært innom landslaget tidligere. Begge debuterte mot Kypros i november i fjor, mens Baena også fikk et innhopp mot Colombia i mars.

  Det er også en rekke spillere som var forventet å kjempe om en EM-plass, som ikke er med i bruttotroppen. Blant de største navnene finner vi Real Madrid-stjernen Lucas Vázquez og PSG-profilen Marco Asensio.

  Hele troppen:

  Målvakter: Unai Simón (Athletic Bilbao), Álex Remiro (Real Sociedad) og David Raya (Arsenal).

  Forsvarsspillere: Dani Carvajal (Real Madrid), Jesús Navas (Sevilla), Álex Grimaldo (Leverkusen), Marc Cucurella (Chelsea), Robin Le Normand (Real Sociedad), Pau Cubarsí (Barcelona), Nacho Fernández (Real Madrid), Daniel Vivian (Athletic Bilbao) og Aymeric Laporte (Al-Nassr).

  Midtbanespillere: Rodri Hernandez (Manchester City), Martín Zubimendi (Real Sociedad), Mikel Merino (Real Sociedad), Pedri (Barcelona), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Fermín Lopez (Barcelona), Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain), Aleix Garcia (Girona) og Álex Baena (Villarreal).

  Angrepsspillere: Lamine Yamal (Barcelona), Dani Olmo (Leipzig), Nico Williams (Athletic Bilbao), Álvaro Morata (Atlético Madrid), Joselu (Real Madrid), Mikel Oyarzabal (Real Sociedad), Ferrán Torres (Barcelona) og Ayoze Pérez (Real Betis).

  Mesterskapet spilles mellom 14. juni og 14. juli i Tyskland. (NTB)

  Spanias landslagssjef
  Foto: NTB
 • Ingebrigtsen dropper Bislett: – En tøff og vanskelig vurdering

  Henrik Ingebrigtsen stiller ikke til start under Bislett Games torsdag. Det gjør heller ikke Magnus Tuv Myhre, opplyser stevnesjef Steinar Hoen.

  TV2 omtalte saken først.

  Mandag ettermiddag får imidlertid NRK følgende forklaring via Ingebrigtsens mediekontakt Espen Skoland:

  – Henrik har gjort en tøff og vanskelig vurdering. Han kjenner på stigende form, og velger å prioritere langsiktig. Han tror og håper at det kommer store muligheter fremover, og vil prioritere å bygge form i riktig tempo. Han vil fortsatt være tilsted og hjelpe Jakob under hans forberedelser.

  Magnus Tuv Myhre har slitt etter koronasykdom, og har ennå ikke innledet sesongen. Begge skulle ha løpt 5000 meter på Bislett. På den distansen har det vært en intens kamp de siste ukene om en plass på det norske EM-laget.

  Laget presenteres kl. 14 torsdag, altså noen timer før Bislett Games. Bislett-løpet ville sånn sett ikke påvirket EM-uttaket.

  I helgen løp Henrik Ingebrigtsen 5000 meter i belgiske Brüssel på tiden 13.26,92. Det gjør at det sannsynligvis står mellom ham og Awet Kibrab om den siste plassen på EM-laget. Kibrab har løpt på 13.25,48 i år.

  Jakob Ingebrigtsen har friplass, Narve Gilje Nordås er sterkest av de øvrige, mens Per Svela med 13.19,87 har en bedre tid enn Awet Kibrab og Henrik Ingebrigtsen på 5000 meter denne sesongen.

  EM starter 7. juni, og det vises på NRK.

  Heller ikke Filip Ingebrigtsen deltar på Bislett. Han klarte ikke å kvalifisere seg til EM på noen distanse og sliter med en hofteskade, ifølge Skoland.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN
 • Ruud fortsetter å håve inn millioner

  Med finaleplass i prestisjetunge Roland-Garros vil Casper Ruud allerede ha tjent mer penger denne sesongen enn det han gjorde i løpet av hele fjorårssesongen.

  Dagen før nordmannen går i gang i storturneringen i Paris, har han tjent om lag 2,43 millioner dollar. Finaleplass i Roland-Garros vil bety ytterligere 1,2 millioner dollar. Det vil ta nordmannen opp i 3,5 millioner, snaue 400.000 mer enn det som var tilfelle for hele fjoråret.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De fire første årene endte det med 2. runde og 3. runde (tre ganger). De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Ruud har tidvis demonstrert stjernetakter i årets sesong. I februar tok han seg til to strake finaler i Mexico, før han i Masters-turneringen i Indian Wells nådde kvartfinalen.

  I begynnelsen av april nådde han finale i Masters-turneringen i Monte-Carlo, der blant andre Djokovic ble beseiret på veien. Finaletapet mot Stefanos Tsitsipas ble revansjert i Barcelona en uke senere. For få dager siden gikk han til topps i Genéve.

  Øverst på inntjeningstoppen denne sesongen har Jannik Sinner en solid luke til sine konkurrenter. Den italienske verdenstoeren har tjent 4,46 millioner euro, mye av det takket være finaletriumfen i Australian Open. (NTB)

  Casper Ruud etter seieren i ATP250-turneringen i Genève
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal