Hopp til innhold

Både arkitekt og målscorer – Ødegaard sendte Real Sociedad nærmere cupfinale

Martin Ødegaard var nok en gang toneangivende da Real Sociedads cupeventyr fortsatte i semifinalens første oppgjør onsdag. 21-åringen sendte «La Real» et stort skritt nærmere finalen i den spanske cupen.

Martin Ødegaard

MATCHVINNER: Martin Ødegaard ble matchvinner i semifinalen i den spanske cupen.

Foto: Ander Gillenea / AFP

Det ble ansett som en drømmetrekning for Real Sociedad da det ble klart at Mirandés ble semifinalemotstander, men laget fra nivå to har slått ut store lag på veien til semifinalen.

Klubben som har slått ut Sevilla, Celta Vigo og Villareal på veien til semifinalen ga Martin Ødegaard og co en real konkurranse på Anoeta.

Ødegaard som ble hvilt i Real Sociedads 2-1 seier over Athletic Bilbao i helgen, til tross for at 21-åringen var friskmeldt, var tilbake i startoppstillingen i kveldens oppgjør mot Mirandés.

I Real Sociedads første semifinale siden 2014, skulle nordmannen igjen markere seg for de blå og hvit stripede.

Ødegaard ble matchvinner etter denne scoringen:

Ødegaard har vært i fantastisk form i den spanske cupen i år og har vært viktig for at Real Sociedad nå nærmer seg en finale. Med tre scoringer og tre målgivende på fire kamper er 21-åringen på god vei til å bli den store cuphelten for baskerne.

Torsdag kveld tok Ødegaard og Real Sociedad det første steget mot en ny cuptriumf. Sist gang klubben fra San Sebastián vant den spanske cupen var i 1987.

Laster Twitter-innhold

Ødegaard-feil og revansj

Hjemmelaget fikk en drømmestart på kampen. Christian Portu ble felt i boksen etter bare 8 spilte minutter. Dommer Jesus Gil pekte kontant på straffemerket og Mikel Oyarzabal var iskald fra straffemerket. Mirandés-keeper Jesus Limones ble stående og hjemmelagets nummer 10 kunne trille ballen enkelt til side.

Mirandés kom seg tilbake etter det tidlige baklengsmålet og var hvassest i den andre delen av førsteomgangen, selv om de aldri kom til de store sjansene. Nivåforskjellen mellom lagene var ikke klar og «La Real» slet med å skape de store mulighetene.

Hjemmelagets spillere ble stadig mer frustrerte og Mirandés kunne utligne. Real Sociedads Igor Zubeldia spilte mot en møtende Martin Ødegaard. Nordmannen var ukonsentrert et lite øyeblikk og bortelagets Mickael Malsa brøt pasningen. Malsa fant spissen Matheus Aias foran mål som vendte opp og utlignet for Mirandés.

Men like etterpå skulle Ødegaard få en aldri så liten revansj. 21-åringen tok med seg ballen fra midtsirkelen og fyrte fra ca. 20 meter. Skuddet duppet og keeper Limones måtte gi retur.

Portu snappet opp returen, men Mirandés-keeperen leverte nok en kjemperedning. Returen havnet riktignok hos Ødegaard som dunket ballen tilbake i hjørnet den kom fra. Limones var utspilt og Real Sociedad tok tilbake ledelsen bare minutter etter utligningen.

Laster Twitter-innhold

Går mot Basker-derby

Mirandés slet mer i andreomgang og hjemmelaget fikk kontroll på kampen. Ødegaard ble mer involvert i det offensive spillet, men nivå to-klubben holdt godt unna.

Nordmannen viste frem overblikket ved et par anledninger. Mikel Oyarzabal fikk muligheten til å sette sitt andre for kvelden, men kom ikke forbi Mirandés-keeper Limones da spanjolen prøvde å flikke ballen i mål.

Syv minutter før slutt satt Ødegaard opp Mikel Merino i god posisjon. Merino fikk aldri nok kontroll på ballen til å få til et hardt skudd og nok en sjanse var misbrukt for Real Sociedad.

Real Sociedad får en siste mulighet til å øke ledelsen før det andre oppgjøret. Men Limones hadde stengt buret for kvelden.

Dermed vant Real Sociedad 2-1 i semifinalens første oppgjør i den spanske cupen. Returoppgjøret spilles 4. mars.

I en eventuell finale kan det bli basker-derby i Sevilla 18. april. Athletic Bilbao vant 1-0 mot Granada i sin første semifinale tirsdag.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Mbappé får tyn etter ny CL-smell

    Kylian Mbappé (25) greide heller ikke i år å vinne Champions League med Paris Saint-Germain. Han kommer dårlig ut på børsen etter semifinaleexiten.

    I en nådeløs dom gir L'Équipe angriperen en toer på en skala som går til ti. «Slutten på drømmen», skriver den franske avisen i overskriften etter tirsdagens 0-1-tap hjemme mot Borussia Dortmund.

    Mbappé ble i sin tid hentet til PSG for enorme summer. Målet var at han skulle skyte klubben til suksess i den gjeveste europacupen, men det gikk aldri veien. Nærmest var laget som tapende finalist i 2020.

    Dortmund er bare nummer fem i ligaen i Tyskland, men danket ut PSG 2-0 sammenlagt.

    «Slike kvelder blir arven hans. Sju år med feilede forsøk», skriver britiske Daily Mail om Mbappé. I spanske Sport står det at «Mbappé er ute av stand til å ikle seg helterollen».

    Mbappé forlater PSG når kontrakten løper ut etter sesongen, og neste stoppersted blir trolig Real Madrid. «Han tar farvel med den franske hovedstaden med mer smerte enn ære», skriver den Madrid-baserte storavisen Marca.

    (NTB)

    Mbappé
    Foto: AP
  • Fotballkamper utsatt etter katastrofeflommen i Brasil

    Ekstreme nedbørsmengder gjør det umulig å spille seriekamper i fotball i den brasilianske delstaten Rio Grande do Sul.

    Brasils fotballforbund har hittil utsatt ti oppgjør for tre av eliteklubbene fra regionen. Det gjelder Internacional, Gremio og Juventud.

    Delstatshovedstaden Porto Alegre står under vann, og det er der Internacional og Gremio holder til.

    Minst 90 personer er meldt omkomne, opplyser myndighetene i Rio Grande do Sul. I tillegg er 131 ikke blitt gjort rede for, og 155.000 mennesker har mistet hjemmet sitt.

    De voldsomme regnbygene som begynte i forrige uke, har forårsaket flom i elver, lagt hele landsbyer under vann og ødelagt veier og broer.

    Flommen regnes som delstatens verste ekstremværkatastrofe. Det er meldt mer regn i dagene som kommer.

    (NTB)

    imwC_nnuYmA
    Foto: AP
  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal