Hopp til innhold

Marerittstart for norsk supertalent i belgisk sykkelritt – måtte bryte etter krasj

Den norske stortalentet Per Strand Hagenes skulle hjelpe superstjernen Wout Van Aert til seier i sykkelrittet E3 Classic fredag. I stedet endte dagen i en blodig krasj.

Rundt ti kilometer var unnagjort av 207,6 kilometer lange rittet med start og mål i Harelbeke da rundt ti ryttere gikk hardt i bakken. Legehjelp ble tilkalt.

Hagenes er blant rytterne som fikk et hardt møte med den belgiske asfalten.

Hagenes ser samtidig ut til å ha kommet noenlunde greit fra velten, men laget hans Visma-Lease a Bike opplyser at 20-åringen har brutt rittet.

Hagenes har de siste sesongene syklet for utviklingslaget til det stjernetunge nederlandsk-norske laget. Foran denne sesongen er han tatt opp i World Tour-troppen.

20-åringen skal etter planen sykle flere ritt i tiden som kommer. Søndag er han i utgangspunktet del av Visma-troppen til prestisjetunge Gent-Wevelgem. Spørsmålet er om fredagens velt påvirker den planen.

(NTB)

DavpLvnt5L8
Foto: NTB

Siste nytt

 • Millwall-keeper Matija Sarkic er død

  Montenegros landslagsmålvakt Matija Sarkic er død, 26 år gammel. Ifølge medier skal han ha blitt akutt syk på ferie i hjemlandet.

  – Klubben er fullstendig knust over nyheten om at Matija Sarkic er død. Alle i klubben sender vår kjærlighet til Matijas familie og venner, skriver Millwall på sine nettsider.

  Sarkic er født i Montenegro, men tok tidlig steget ut av landet i jakten på profflivet. Han signerte først for belgiske Anderlecht før han flyttet til England i 2017.

  Tre år senere ble han plukket opp av Premier League-klubben Wolverhampton og ble i etterkant lånt ut til en rekke klubber. I fjor sommer signerte han for Championship-klubben Millwall på en permanent avtale. (NTB)

  suayPzrTwnQ
  Foto: NTB
 • PSG signerte russisk landslagskeeper

  Matvej Safonov (25) er klar for å gi Gianluigi Donnarumma kamp om keeperplassen i Paris Saint-Germain.

  Russeren har signert en kontrakt med den franske hovedstadsklubben til 2029, skriver PSG på X.

  Safonov kommer fra den russiske klubben Krasnodar, hvor han har spilt i hele sin proffkarriere. Etter fem år på A-laget er fasiten 175 kamper.

  25-åringen har også notert seg for 14 A-landskamper for Russland.

  (©NTB)

  LzQafmbYJcU
  Foto: AFP
 • Lallana returnerer til Southampton: – Føles riktig

  Adam Lallana (36) gjør vender tilbake til Southampton ti år etter at han forlot klubben til fordel for Liverpool.

  Det bekrefter klubben på X.

  – Jeg visste med en gang at det føltes riktig, sier 36-åringen.

  Lallana gjorde proffdebuten sin i Southampton i 2006 og har siden spilt for klubber som Bournemouth, Liverpool og Brighton.

  I sin forrige periode i Southampton noterte briten seg for 60 mål og 45 målgivende på 265 kamper. Det sikret han en overgang til Liverpool i 2014, hvor han var fram til 2020. Da gikk turen videre til Brighton, som han har spilt for til og med forrige sesong.

  Southampton rykket forrige sesong opp til Premier League etter t de slo Leeds 1–0 i opprykksfinalen.

  (©NTB)

  NfY-j2lbpRU
  Foto: JOHN SIBLEY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal