Hopp til innhold

Sportsnyheter

Tror den greske sensasjonen kan ta VM-medalje: – Alt kan skje

Få hadde hørt om greske AJ Ginnis før slalåmrennet i Chamonix. I dag tok han sin første pallplass i verdenscupen. Nå tror den regjerende verdensmesteren at han også kan overraske i VM.

Siste nytt

 • Norge ute av Davis Cup-kvalifiseringen

  Viktor Durasovic og Herman Høyeraal greide ikke å forlenge det norske håpet i kvalifiseringen til tennisturneringen Davis Cup.

  Durasovic og Høyeraal tapte doublekampen for Nikola Cacic og Filip Krajinovic med sifrene 4-6, 6-3, 3-6. Det var Norges tredje strake tap i best av fem-serien, og dermed er håpet ute.

  rFFJZQlVmCI
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Norsk totaldominans i generalprøven før VM – Golberg vant

  De norske herrene herjet med resten av verdenscupsirkuset i den siste individuelle konkurransen før VM braker løs i slutten av februar.

  Til slutt ble det syvdobbelt norsk på 10 kilometeren. foran Pål Golberg vant foran Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.

  Distansen skal ikke gås i VM i Planica, da skal det gås 15 kilometer. Likevel blir det et tøft uttak for landslagsledelsen, mener ekspertene. Kun fire mann får plass, unntatt regjerende mester Hans Christer Holund som har friplass.

  – Det er helt umulig. Alle de åtte nordmennene er medaljeutøvere, mener NRKs ekspert Torgeir Bjørn.

  Dagens vinner, Pål Golberg, sier at han er uaktuell for den distansen i VM.

  – Det er ingen som vinner i VM og vinner i generalprøven, sier Golberg med glimt i øyet.

  – Står du på at du ikke skal gå?

  – Ja, det står jeg på. Forholdene kommer til min fordel i dag. Det er raskt føre. Det er tøffe forhold og tøff løype i VM. Da står jeg på at andre er bedre enn meg, mener Golberg.

  Men helnorsk pall var altså ikke nok. Bak fulgte de på rekke og rad: Harald Østberg Amundsen, Didrik Tønseth, Hans Christer Holund og Iver Tildheim Andersen okkuperte de neste plassene før franske Hugo Lapalus tok den åttendeplassen.

  Bak han ble Sjur Røthe nummer ti og gjorde at det var åtte norske menn blant de ti beste.

  France FIS Cross Country World Cup
  Foto: Salvatore Di Nolfi / AP
 • Ødegaard og Arsenal snublet - tapte mot Everton

  Arsenal var store favoritter mot et Everton-lag som har vært i fritt fall. Men lørdag snublet serielederen ordentlig.

  Everton-midtstopper James Tarkowski steg til værs, knuste Martin Ødegaard i lufta og ble kampens eneste målscorer. Foran et ekstatisk Goodison Park-publikum påførte Everton Arsenal deres andre ligatap denne sesongen.

  Sean Dyche, Evertons nyansatte trener, fikk en drømmestart som manager for «The Toffees». Blåtrøyene fremsto som et helt annet lag enn tidligere i sesongen og kriget, kastet seg inn i alle dueller og løp som besatte.

  Selv om serieleder Arsenal skapte noen sjanser klarte de aldri å dokinere som vi har sett dem gjøre tidligere i seosngen, og dermed ble det tap.

  Ødegaard, som ikke spilte sin beste kamp, ble byttet ut et kvarter før full tid.

  Nå inviteres Manchester City for alvor inn i gullkampen og vil med seier over Tottenham søndag bare være to poeng bak. Og fortsatt skal Manchester City og Arsenal møtes to ganger i ligaen.

  Everton tar på sin side steget over nedrykksstreken og Everton-supporterne tar med seg litt mer optimisme inn i vårsesongen.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Jon Super / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste