Mamelund sliter etter kampfiksingsskandalen i egen klubb

RICA NIDELVEN/TRONDHEIM (NRK.no): Oktober har vært en blytung måned for håndballproffen Erlend Mamelund. Kampfiksingssaken som henger over hans franske klubb Montpellier ødelegger mye av proffeventyret.

Mamelund

Erlend Mamelund (t.v.) sammen med lagkameratene Mickael Robin (midten) og Wissem Hmam under seriekampen mot Toulouse i starten av oktober. Nordmannen legger ikke skjul på at han hadde det bedre på banen før flere Montpellier-spillere ble mistenkt for kampfiksing.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Det har vært tungt etter at alt det tullet oppsto. Det har overhodet ikke vært noen fordel for meg, sier Erlend Mamelund til NRK.

Det har gått en måned siden en av håndballhistoriens største kampfiksingsskandaler rammet hans nye franske klubb Montpellier.

30. september ble ni av klubbens spillere, blant andre stjernen Nikola Karabatić, pågrepet og mistenkt for kampfiksing.

– Lyn fra klar himmel

– Det kom som lyn fra klar himmel på meg, sier Mamelund som ikke var i klubben da den mistenkte kampen ble spilt.

28-åringen er nå på landslagssamling i Trondheim der Norge åpner EM-kvalifiseringen mot Tyrkia onsdag.

Mamelund

Erlend Mamelund smiler sammen med Montpellier-keeper Mickael Robin i en mesterligakamp mot Flensburg. Tre dager etter at dette bildet ble tatt ble flere av klubbens spillere pågrepet og mistenkt for kampfiksing.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

En seier vil smake godt for Montpellier-spilleren som nå jakter en opptur på håndballbanen.

Stor nedtur

Mamelund hadde knapt rukket å spille seg varm i fransk håndball før kampfiksingssaken traff klubben. Nedturen var stor for nordmannen som hadde en god start i fransk håndball.

– Jeg fikk spille mye før han (Karabatic) ble arrestert. Det gikk veldig bra og jeg hadde det topp på banen, forteller 28-åringen.

Karabatic tilbake

Karabatic er nå tilbake på Montpellier-trening, men er fortsatt under etterforskning.

Mistankene om kampfiksing går tilbake til seriekampen mot Cesson-Sevinge i mai i år. Montpellier - som på det tidspunkt hadde sikret seg seriemesterskapet - tapte overraskende med tre mål.

Samtidig ble det spilt uvanlig mye på det resultatet rett før kampen. I timene før avkast ble det plassert rundt 80.000 euro (omtrent 600.000 kroner).

– Det er en rar situasjon og det er veldig spesielt med med alle ryktene rundt klubben, forteller Mamelund.

Aldri opplevd lignende

Montpellier er regjerende seriemester og Frankrikes desidert største håndballklubb.

– Sånn sett kan du si at dette har preget fransk håndball, sier Mamelund som tidligere har spilt i både Tyskland og Danmark.

– Har du merket kampfiksing i håndball tidligere?

– Nei. Jeg har aldri fått verken tilbud eller hørt om dette tidligere, sier nordmannen.

Sportsnyheter

Pique

Barcelona blir latterleggjort etter meisterliga-exit: – Trist å sjå

Det spanske laget skal ikkje spele sluttspel i Meisterligaen for første gong på 17 år. Det blei rått parti mot Bayern München, som har vore fullstendig overlegne i gruppespelet.

Siste nytt

 • Chelsea stanget mot Juventus

  Guro Reiten og resten av Chelsea stanget og stanget mot Juventus onsdag kveld. Vertene fra London hadde en haug med sjanser, men de maktet ikke å overliste Juventus-keeper Pauline Peyraud Magnin. Dermed endte kampen 0-0, og spenningen i gruppa lever.

  Mesterliga, Chelsea, Guro Reiten
  Foto: PETER CZIBORRA / Reuters
 • United rotet vekk seieren

  En perle signert Mason Greenwood gjorde at et svært reservepreget Manchester United tok ledelsen tidlig i mesterligakampen mot Young Boys onsdag kveld.

  Gjestene svarte imidlertid rett før hvilen, da Fabian Rieder limte ballen i vinkelen. Kampen endte 1-1. Det betyr exit for Young Boys, som måtte vinne for å ha mulighet til å avansere, men hjemmelaget fra Manchester var allerede klare for utslagsrundene.

  Hvem som slår følge med dem, blir avklart først torsdag, da snøkaos i Italia satte en foreløpig stopper for gruppens skjebnekamp.

 • Tottenham-kamp utsatt etter utbrudd

  Torsdagens serieligakamp mellom Tottenham og Rennes er utsatt på grunn av et koronautbrudd i London-laget. Det bekrefter klubben selv.

  – Vi har dialog med UEFA, og vi kommer med flere oppdateringer etter hvert, lyder meldingen.

  Tottenham Stadium
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal