Mamelund sliter etter kampfiksingsskandalen i egen klubb

RICA NIDELVEN/TRONDHEIM (NRK.no): Oktober har vært en blytung måned for håndballproffen Erlend Mamelund. Kampfiksingssaken som henger over hans franske klubb Montpellier ødelegger mye av proffeventyret.

Mamelund

Erlend Mamelund (t.v.) sammen med lagkameratene Mickael Robin (midten) og Wissem Hmam under seriekampen mot Toulouse i starten av oktober. Nordmannen legger ikke skjul på at han hadde det bedre på banen før flere Montpellier-spillere ble mistenkt for kampfiksing.

Foto: PASCAL PAVANI / Afp

– Det har vært tungt etter at alt det tullet oppsto. Det har overhodet ikke vært noen fordel for meg, sier Erlend Mamelund til NRK.

Det har gått en måned siden en av håndballhistoriens største kampfiksingsskandaler rammet hans nye franske klubb Montpellier.

30. september ble ni av klubbens spillere, blant andre stjernen Nikola Karabatić, pågrepet og mistenkt for kampfiksing.

– Lyn fra klar himmel

– Det kom som lyn fra klar himmel på meg, sier Mamelund som ikke var i klubben da den mistenkte kampen ble spilt.

28-åringen er nå på landslagssamling i Trondheim der Norge åpner EM-kvalifiseringen mot Tyrkia onsdag.

Mamelund

Erlend Mamelund smiler sammen med Montpellier-keeper Mickael Robin i en mesterligakamp mot Flensburg. Tre dager etter at dette bildet ble tatt ble flere av klubbens spillere pågrepet og mistenkt for kampfiksing.

Foto: FABIAN BIMMER / Reuters

En seier vil smake godt for Montpellier-spilleren som nå jakter en opptur på håndballbanen.

Stor nedtur

Mamelund hadde knapt rukket å spille seg varm i fransk håndball før kampfiksingssaken traff klubben. Nedturen var stor for nordmannen som hadde en god start i fransk håndball.

– Jeg fikk spille mye før han (Karabatic) ble arrestert. Det gikk veldig bra og jeg hadde det topp på banen, forteller 28-åringen.

Karabatic tilbake

Karabatic er nå tilbake på Montpellier-trening, men er fortsatt under etterforskning.

Mistankene om kampfiksing går tilbake til seriekampen mot Cesson-Sevinge i mai i år. Montpellier - som på det tidspunkt hadde sikret seg seriemesterskapet - tapte overraskende med tre mål.

Samtidig ble det spilt uvanlig mye på det resultatet rett før kampen. I timene før avkast ble det plassert rundt 80.000 euro (omtrent 600.000 kroner).

– Det er en rar situasjon og det er veldig spesielt med med alle ryktene rundt klubben, forteller Mamelund.

Aldri opplevd lignende

Montpellier er regjerende seriemester og Frankrikes desidert største håndballklubb.

– Sånn sett kan du si at dette har preget fransk håndball, sier Mamelund som tidligere har spilt i både Tyskland og Danmark.

– Har du merket kampfiksing i håndball tidligere?

– Nei. Jeg har aldri fått verken tilbud eller hørt om dette tidligere, sier nordmannen.

Siste nytt

 • Tiltalt for spark i ansiktet

  RBK-spiller Nicklas Bendtner er tiltalt for først å ha slått en taxisjåfør i ansiktet med knyttet neve og deretter sparket ham i ansiktet da han lå nede. Det viser tiltalen som Adresseavisen har fått innsyn i. Taxisjåføren på sin side er tiltalt for forsøk på vold. Rettssaken går 2. nov i København.

  Norway Bendtner
  Foto: Terje Pedersen / AP
 • Petter Northug friskmeldt

  Petter Northug er kvitt magesjuka og kan være tilbake i trening allerede onsdag på høydesamlinga i Val Senales. – Northug har spist igjen. Pilen peker bratt oppover, sier landslagstrener Arild Monsen til TV2 tirsdag ettermiddag.

  Medietreff Langrenn Menn Elite Sprint & Allround
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Jansrud dropper verdenscupåpninga

  Kjetil Jansrud står over verdenscupåpninga i storslalåm i Sölden kommende helg, fordi han har piroritert fartsdisiplinene på trening. – Storslalåmformen ikke er helt der den skal være, sier landslagstrener Christian Mitter til NRK.

  SKI-ALPINE-WORLD-MEN-SUPER G
  Foto: ANDERS WIKLUND / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport og musikk: oppdateringer fra Mesterligaen i fotball