Mamelund etter basketak: – Vet ikke hva han tenker med

Det kokte over for Erlend Mamelund da Elverum-spiller Martin Karlsson dyttet han i ryggen etter et straffekast i sluttminuttene. Haslum er nå ute av sluttspillet.

Elverum-spiller Martin Karlsson og Haslum-spiller Erlend Mamelund fikk begge rødt kort på tampen av den tredje semifinalen i sluttspillet.

AMPERT: Både Elverums Martin Karlsson (nr. 27) og Haslums Erlend Mamelund fikk rødt kort etter denne situasjonen. Bildene vises med tillatelse fra TV 2.

– Jeg vet ikke hva han tenker med. Han prøver vel å ødelegge. Han er jo så dum at han må stå over finalen nå, sier Mamelund til NRK.

Elverum vant 34-31 i den tredje og avgjørende semifinalen søndag, og kampen var i praksis avgjort da dramaet oppsto:

Mamelund

BLE RASENDE: Haslum-spiller Erlend Mamelund.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Mamelund hadde brent et straffekast med 52 sekunder igjen å spille, men etter å ha sett Elverum-keeperen plukke ballen, fikk 31-åringen en kraftig dytt i ryggen av Karlsson.

– Driter i det

Mamelund reiste seg opp og svarte med en ny dytt – før både Elverum- og Haslum-spillere ble nødt til å holde ham igjen.

– Det er en kortslutning. Jeg tror han har flere kortslutninger i løpet av kampen, sier Mamelund.

– Har dere snakket sammen etterpå?

– Jeg driter jo i det. Jeg vet ikke hva han tenker med. Det er disse greiene som gjør at vi og ingen andre liker Elverum, sier Mamelund.

NRK har ikke lykkes å få tak i Karlsson, men Elverum-trener Mikael Apelgren er sikker på at Karlsson ikke gjør det med vilje.

– Han mener selv at han blir knuffet og må ta seg imot. Han er ikke ute etter å skade eller håne noen. At vi får direkte rødt kort, er litt strengt. Men jeg skjønner at Mamelund blir forbannet, siden han ikke ser hva som skjer, sier Apelgren.

– Klønete

TV 2s bilder viser at det ikke står noen bak Karlsson når han går inn i Mamelund. Det kan imidlertid se ut som Elverum-spilleren blir dratt litt i armen av August Baskår Pedersen når spillerne jager returen.

– Mamelund mener det er en kortslutning?

– Han burde ikke havne i den situasjonen, og det hele er klønete. Men han mener selv han blir knuffet. Karlsson er ikke forbannet eller ute etter ham, sier Apelgren.

Treneren sier at Elverum etter all sannsynlighet vil protestere hvis Karlsson blir utestengt i finalen.

– Det føles urettferdig hvis han skal miste finalen på grunn av den situasjonen, sier Apelgren.

 • Enig eller uenig? Se situasjonen øverst og bedøm selv.

Siste nytt

 • Får prøveperiode etter Lahti-drama

  Etter episoden der Aleksandr Bolsjunov først slo etter finske Joni Mäki, og senere kroppstaklet finnen i målområdet på stafetten i Lahti i januar, har FIS (Det internasjonale skiforbundet) nå kommet med en klar advarsel til russeren.

  I en uttalelse fredag skriver FIS at de etter hendelsen for en måned siden satte ned en egen gruppe. for å etterforske hendelsen.

  «Etter å ha gått gjennom alle fakta, har gruppen bestemt at Bolsjunov skal ha en prøveperiode de neste fem konkurransene (verdenscup og VM)».

  «Hvis det ikke blir mer usportslig oppførsel rundt utøveren de neste fem konkurransene, så gjør vi ingenting. Men hvis det oppstår et tilfelle, så vil utøveren bli suspendert to verdenscuparrangementer, i tillegg til andre mulige sanksjoner».

  Alexandr Bolsjunov
  Foto: JUSSI NUKARI / AFP
 • Oliver Solberg debuterte i WRC

  Oliver Solberg debuterte fredag på øverste nivå i WRC. Han kjører vanligvis på nest øverste nivå, WRC2.

  Han havnet 31.1 sekunder bak Ott Tänak fra Estland på den første av totalt ti etapper i Arctic Rally Finland.

  – Det var veldig, veldig vanskelig. Men jeg lærer hele tiden. Det var veldig vanskelig og forhjula mine var helt ferdig. Det gikk ikke så bra, men det var veldig gøy. På et punkt måtte jeg stoppe og rygge. Der tapte jeg sikkert 10–12 sekunder, forklarer Solberg i et intervju med WRCs egen kanal gjengitt av Eurosport.

  Neste etappe går også på fredag. Seks etapper blir kjørt på lørdag, mens de to siste blir kjørt på søndag.

  Andreas Mikkelsen, Eyvind Brynhildsen og Ole Christian Veiby representerer Norge i WRC2-klassen i samme rally.

  Oliver Solberg
  Foto: Micke Fransson/TT / Micke Fransson/TT
 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal