NRK Meny
Normal

Mamelund etter basketak: – Vet ikke hva han tenker med

Det kokte over for Erlend Mamelund da Elverum-spiller Martin Karlsson dyttet han i ryggen etter et straffekast i sluttminuttene. Haslum er nå ute av sluttspillet.

Elverum-spiller Martin Karlsson og Haslum-spiller Erlend Mamelund fikk begge rødt kort på tampen av den tredje semifinalen i sluttspillet.

AMPERT: Både Elverums Martin Karlsson (nr. 27) og Haslums Erlend Mamelund fikk rødt kort etter denne situasjonen. Bildene vises med tillatelse fra TV 2.

– Jeg vet ikke hva han tenker med. Han prøver vel å ødelegge. Han er jo så dum at han må stå over finalen nå, sier Mamelund til NRK.

Elverum vant 34-31 i den tredje og avgjørende semifinalen søndag, og kampen var i praksis avgjort da dramaet oppsto:

Mamelund

BLE RASENDE: Haslum-spiller Erlend Mamelund.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Mamelund hadde brent et straffekast med 52 sekunder igjen å spille, men etter å ha sett Elverum-keeperen plukke ballen, fikk 31-åringen en kraftig dytt i ryggen av Karlsson.

– Driter i det

Mamelund reiste seg opp og svarte med en ny dytt – før både Elverum- og Haslum-spillere ble nødt til å holde ham igjen.

– Det er en kortslutning. Jeg tror han har flere kortslutninger i løpet av kampen, sier Mamelund.

– Har dere snakket sammen etterpå?

– Jeg driter jo i det. Jeg vet ikke hva han tenker med. Det er disse greiene som gjør at vi og ingen andre liker Elverum, sier Mamelund.

NRK har ikke lykkes å få tak i Karlsson, men Elverum-trener Mikael Apelgren er sikker på at Karlsson ikke gjør det med vilje.

– Han mener selv at han blir knuffet og må ta seg imot. Han er ikke ute etter å skade eller håne noen. At vi får direkte rødt kort, er litt strengt. Men jeg skjønner at Mamelund blir forbannet, siden han ikke ser hva som skjer, sier Apelgren.

– Klønete

TV 2s bilder viser at det ikke står noen bak Karlsson når han går inn i Mamelund. Det kan imidlertid se ut som Elverum-spilleren blir dratt litt i armen av August Baskår Pedersen når spillerne jager returen.

– Mamelund mener det er en kortslutning?

– Han burde ikke havne i den situasjonen, og det hele er klønete. Men han mener selv han blir knuffet. Karlsson er ikke forbannet eller ute etter ham, sier Apelgren.

Treneren sier at Elverum etter all sannsynlighet vil protestere hvis Karlsson blir utestengt i finalen.

– Det føles urettferdig hvis han skal miste finalen på grunn av den situasjonen, sier Apelgren.

 • Enig eller uenig? Se situasjonen øverst og bedøm selv.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag