Hopp til innhold

Dahlqvist flørter med flytting til Norge – ønskes velkommen av trønderne

Sveriges skistjerne Maja Dahlqvist overrasket stort i NRK-intervjuet etter målgang i Toppidrettsveka. Hun avslørte at hun kunne tenke seg å flytte til Norge.

Toppidrettsveka

SPRINTSUKSESS: Maja Dahlqvist vant sprinten i Aure fredag. Flytter hun til Trondheim for å være best mulig forberedt til Trondheim-VM i 2025?

Foto: Claes-Tommy Herland/Norges Skiforbund / NTB

Dahlqvist vant sist sesongs fire første sprinter og dro hjem fra Beijing med tre OL-medaljer i sekken. At hun vant fredagens sprint i Aure var nesten selvskrevent, og det var heller ikke et stort sjokk at hun spurtet best i hovedfeltet på Toppidrettsvekas siste dag.

Men intervjuet etterpå vekket oppsikt. For på spørsmål fra NRK om hvordan Toppidrettsveka hadde vært for henne, svarte hun følgende:

– Det har vært veldig bra. Jeg er sugen på å flytte til Trondheim nå. Jeg har hørt så mye bra om treningen her og har fått en god opplevelse.

Da hun blir spurt om det var seriøst eller fleipete ment, forklarer hun bakgrunnen for det overraskende ønsket.

– Litt begge deler kanskje, det er kanskje ikke at jeg kommer til å flytte, men jeg blir giret i alle fall.

Kan ta med seg kjæresten

– Hvorfor?

– Det er mye Kevin også. Han har vært her fem sommere og trent og vært rundt og syntes det er den beste stedet å trene. Og nå når jeg har vært her synes jeg det har vært fint, sier Dahlqvist til NRK.

Skidor, Dam, Sverigepremiären, Sprint

FANT HVERANDRE I SPORET: Maja Dahlqvist og Kevin Bolger sammen i Gällivare i fjor vinter.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Hun er sammen med den amerikanske landslagsløperen Kevin Bolger, som altså trives utmerket med treningsforholdene i Trøndelag. Amerikaneren deltok selv på sprinten i Aure fredag og røk ut i kvartfinalen.

– Om jeg skulle flyttet noen gang mens jeg holder på, så skulle jeg flyttet hit, sier Dahlqvist, som ikke utelukker å tilbringe mer tid i området før VM i 2025.

– Jeg kjenner jeg må venne meg med bakken litt mer, så det er nok ikke en så dum ide.

FORNØYD: Her røper Dahlqvist «nyheten».

Ønskes velkommen av de norske

Anne Kjersti Kalvå vant Toppidrettsveka foran Mari Hartz Melling. Den trønderske landslagsløperen har fått med seg flyttesnakkisen, og tar gladelig imot selskap fra nabolandet.

– Jeg hørte rykter om det, jeg ønsker henne hjertelig velkommen, jeg. Jeg tror det hadde vært bra både for oss og hun. Vi har VM her om noen år, så hun er velkommen til å prøve løypene før det.

– Hva gjør Trondheim til en god plass å trene?

– Vi har kanskje verdens beste rulleskiløype, i tillegg har vi marka rett bak oss og mange fine muligheter til å gå på rulleski. Og så bygger vi et bra jentemiljø i byen. Jeg tror vi er innpå noe bra nå, sier Kalvå.

Toppidrettsveka rulleski i Granåsen

VANT TO AV TO: Anne Kjersti Kalvå (midten) vant både den individuelle starten og jaktstarten på Toppidrettvekas siste dag. Marte Skaanes (til høyre) ble nummer tre på 10 kilometer fristil.

Foto: Claes-Tommy Herland / Norges Skiforbund / NTB

Marte Skaanes – som er oppvokst noen voksne steinkast fra Granåsen – er samstemt med landslagskollega Kalvå:

– Vi sier velkommen. Det hadde vært kjempemessig å få henne i byen, en konge treningskamerat hadde det vært. Jeg skjønner at hun vil hit, sier Skaanes, som peker ut mot det som bør friste henne mest med Trondheim:

– Den løypa er det ingen som slår, samt at trøndermyren ligger rett bak i høgget. Det er kjempemessig, sier Skaanes.

PS! Harald Østberg Amundsen vant Toppidrettsveka i herreklassen, foran franske Richard Jouve og Martin Løwstrøm Nyenget.

Les også Svensk supertalent skaper overskrifter – får Northug-ros

Petter Northug jr. og Sveriges Alvar Myhlback

Sportsnyheter

Jan Jönsson

Treneren stormet banen, ble utvist og prøvde å klemme dommer: – Ikke akseptabel oppførsel

I kampen mellom Vålerenga og Stabæk ble det baluba på overtid. I sentrum: Stabæk-trener Jan Jönsson.

Siste nytt

  • Grøvdal vraker 10.000 meter i EM – går for ny distanse

    Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) endrer konkurranseplanen for sommerens europamesterskap i Roma.

    Hun dropper 10.000 meter og planlegger for å løpe halvmaraton.

    Det bekrefter hun overfor NRK.

    Nå satser hun på å løpe 5000 meter fredag 7. juni og halvmaraton 9. juni – og regnes som en sterk medaljekandidat på begge distansene.

    – Det kan være en morsom kombo det, sier Grøvdal, som presiserer at hun vil ta en endelig avgjørelse etter det første løpet.

    Hun vant nylig New York halvmaraton på tiden 1.09.09 minutter. Hun er rangert som den femte beste europeeren i kategoriene 5000 meter og gateløp.

    Grøvdal har vel å merke ikke tatt EM-kravet på 32 minutter på 10.000 meter, men det ville vært for en formalitet å regne. Hun har løpt minuttet raskere to ganger på asfalt, men måtte tatt på seg piggsko for å kvalifisere seg til europamesterskapet. Det ønsker hun ikke å prioritere i en viktig treningsperiode inn mot EM- og OL-sesongen.

    Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

    Halvmaraton er ikke en tradisjonell mesterskapsøvelse, men arrangeres i EM i år som sammenfaller med OL.

    PS! EM i Roma og OL i Paris ser du på NRK.

    Friidretts-VM 2023: Pressetreff
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB
  • Storhamar sikret gullet etter «sliteseier»: – Ekstrem lettelse

    Storhamar vant den femte NM-finalen med 4-3 over Vålerenga i forlengning. Med 4-1 i kamper kunne vertene juble for tittelen.

    Eirik Salsten ble helten med scoring 50 sekunder ut i spilleforlengelsen. Da eksploderte det på Hamar – som hadde «mætt fjøs» med over 7100 tilskuere.

    For veteran Patrick Thoresen ble det ekstra spesielt å vinne foran familien på tribunen.

    – Det er helt magisk. Jeg har jo vært med på veldig mange finaler, dessverre tapt veldig mange de siste par åra, så det var en ekstrem lettelse å få være med å vinne. Jeg har drømt om dette. Dette har vært et stort, stort mål de siste åra mine, sier Thoresen til NRK.

    – Det er helt sykt at det er 7000 mennesker her som har fulgt oss i tykt og tynt mer eller mindre i hele år.

    Med tirsdagens triumf er Storhamars åttende kongepokal i boks. Vålerenga er fortsatt ledende i Norge med sine 26 «bøtter».

    Tross tapet, lar Storhamar-trener Petter Thoresen seg imponere av motstanden og kaller tirsdagens kamp for en «sliteseier».

    – Imponert av Vålerenga. De har mistet flere sentrale spillere og kriget mot Oilers i syv kamper. Jeg er faktisk imponert over det de leverer, skal jeg være helt ærlig, sier Thoresen til NRK.

    Og det var gjestene fra hovedstaden som kom best i gang i den femte kampen i NM-sluttspillet. Lagets storscorer Thomas Olsen satte 1-0 etter tre og ett halvt minutt. Da Storhamar fikk muligheten i overtall i midtperioden satte Peter Quenneville inn utligningen. Storhamar gikk så opp til 2-1, før Magnus Brekke Henriksen utlignet for Vålerenga.

    55 minutter og 25 sekunder ut i kampen sendte Jakob Berglund Storhamar nok en gang opp i ledelsen, men 12 sekunder før slutt sikret Vålerenga spilleforlengelse da Christopher Bengtson satte 3-3. I spilleforlengelsen sørget Saltsten for seier til Storhamar. (NRK/NTB)

    NM finale Ishockey Storhamar IL - Vålerenga IF i CC Amfi. SIL - VIF
    Foto: Cornelius Poppe / NTB
  • Sævik med ny scoring da Vålerenga beholdt tabelltoppen

    Både Karina Sævik og Iris Omarsdottir scoret sitt fjerde mål for sesongen da Vålerenga slo Stabæk 3-2 på hjemmebane i Toppserien tirsdag.

    Kampen skulle opprinnelig spilles i september, men ble framskyndet for å legge til rette for Vålerengas deltakelse i mesterligakvalifiseringen. Med tirsdagens seier ligger Vålerenga og Rosenborg på topp med tolv poeng, men VIF har bedre målforskjell. Deretter følger Røa med ni.

    Vålerengas hjemmeseier tirsdag kom etter scoringer av Olaug Tvedten, Ylinn Tennebø og Sævik, som scoret sitt fjerde mål for sesongen. For gjestene sto spisstalentet Omarsdottir for begge nettkjenningene – den siste fem minutter før slutt. 20-åringen har i likhet med Sævik scoret fire ganger denne sesongen.

    Stabæk står med seks poeng etter to seirer og tre tap hittil. Vålerenga har byderby mot Lyn til helgen, mens Stabæk får besøk av Brann. (NTB)

    Toppserien fotball 2023: Vålerenga - LSK Kvinner
    Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal