Hopp til innhold

Magnussen med kjempeløp på 500-meteren i sprint-VM: – Helt enormt

Bjørn Magnussen klokket inn på 34,57 og ble nummer fire på 500-meteren i sprint-VM skøyter i tyske Inzell fredag. Håvard Holmefjord Lorentzen leverte også.

Magnussen forbedret seg med et halvt sekund fra torsdagens 500 meter, da han ble nummer 13. Fredagens løp sender ham inn i kampen om en topplassering i sprint-VM, som avsluttes med 1000 meter senere fredag.

Magnussen senket nylig sin personlige rekord på distansen til 34,28, noe som er delt norsk rekord sammen med Håvard Holmefjord Lorentzen.

Lorentzen lå som nummer 13 i sammendraget før 500-meteren fredag. Han var der avhengig av et sterkere løp enn torsdag, da han ble nummer 15 på samme distanse. Fredag fikk han opp tiden 34,73 og endte på 8.-plass.

Lorentzen er nummer åtte også sammenlagt før siste distanse. Magnussen er nummer 13.

(NTB)

l8AAg4Obpz0
Foto: NTB

Siste nytt

 • Merlier tok thrillerspurten i Giroen

  I en rotete spurt ble det til slutt belgieren Tim Merlier som krysset mållinjen først på den 18. etappen i Giro d'Italia.

  Torsdagens brudd ble kjørt inn med 10,3 kilometer igjen til mål. Da hadde det lenge ligget an til at det kom til å ende med en massespurt.

  Der var det mange om beinet, men det var Soudal-QuickStep-rytteren Merlier som var best i den hektiske avslutningen med Jonathan Milan fra Lidl-Trek på plassen bak. Deretter fulgte Kaden Groves (Alpecin) og Christian Scaroni (Astana).

  Etappen på 178 kilometer fra Fiera di Primiero til Padova ble unnagjort på 3.45.44 timer.

  Sammenlagtleder Tadej Pogacar holdt lav profil gjennom etappen og kom udramatisk inn sammen med et samlet hovedfelt.

  Sloveneren ligger fortsatt komfortable 7.42 minutter foran Daniel Felipe Martínez i sammendraget. Bak dem følger Geraint Thomas. (NTB)

  Tim Merlier jubler for seier på 18. etappe av Giro d'Italia
  Foto: Gian Mattia D'Alberto / AP
 • Vipers-profil forlater klubben

  Karine Emilie Dahlum har gitt Vipers Kristiansand beskjed om at hun gir seg i den norske storklubben etter sesongen. Danske Sønderjyske blir neste stopp.

  Dahlums kontrakt med Vipers utløper i sommer. Hun kom til Vipers fra Våg Håndball i 2020 og har vært med på voldsomme fremganger de siste sesongene.

  Inneværende sesong ble kort for bakspilleren som allerede i tredje serierunde røk korsbåndet. Hun har siden gjennomgått en lang opptrening.

  På Vipers hjemmesider takker 24-åringen for fire år i klubben.

  – Dette føles ikke som et farvel, men heller som et på gjensyn, sier Dahlum.

  Sønderjyske bekrefter på sin side at Kristiansand-kvinnen er klar for klubben fra neste sesong. Hun har signert en toårsavtale. (NTB)

  Karine Emilie Dahlum
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Ruud åpner Roland-Garros mot tsjekkisk stortalent

  Casper Ruud skal opp mot tsjekkiske Jakub Mensik i første kamp av Grand Slam-turneringen Roland-Garros.

  18 år gamle Mensik er nummer 76 på verdensranking, og med det den høyest rangerte spilleren under 19 år. Han har aldri møtt Ruud tidligere.

  Ruud er 7.-seedet i Roland-Garros.

  Alejandro Davidovich-Fokina blir trolig motstander i 2. runde om det blir seier for Ruud over Mensik. Han møter en kvalifiseringsspiller i 1. runde.

  Det blir sjette gang Ruud setter føttene sine på grusen i den første runden i Paris. De to siste årene har han tatt seg til finalen.

  Rafael Nadal har vunnet Roland-Garros rekordmange 14 ganger. Årets utgave blir 37-åringens siste, og han får en knalltøff kamp i 1. runde mot fjerdeseedede Alexander Zverev.

  1. runde vil også inneholde en kamp mellom veteranene Andy Murray (37) og Stan Wawrinka (39).

  Kampene i den 1. runden spilles fra søndag 26. mai til tirsdag 28. mai. (NTB)

  Jakub Mensik
  Foto: CLIVE BRUNSKILL / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal