Hopp til innhold

Magnus Carlsen vant på utrolig vis – klar for finale

Magnus Carlsen vant semifinalen mot Jan Nepomnjasjtsjij i den sjette Champions Chess-turneringen og er på vei mot en ny topplassering.

Etter remis i de to første partiene vant Carlsen det tredje med hvite brikker etter 47 trekk. Nepomnjasjtsjij måtte vinne det siste ordinære partiet og skaffet seg et stort overtak. På et tidspunkt sto han fem bønder over på brettet, men Carlsen forsvarte seg ypperlig i en tilsynelatende tapt stilling og sikret remis etter 129 trekk.

Carlsen har vunnet tre av de fire CCT-turneringene han har deltatt i tidligere i år, og ble nummer tre i den siste. Onsdag møter han Maxime Vachier-Lagrave i første finale.

Siden det spilles etter dobbelt utslagssystem, er det ikke over enten han vinner eller taper da. Vinner han, får han to muligheter til å sikre turneringsseieren mot vinneren av taperrunden.

Taper han for Vachier-Lagrave, må han vinne to kamper i taperrunden og deretter slå Vachier-Lagrave to ganger for å gå helt til topps. (NTB)

9NJzb0THUzc
Foto: NTB

Siste nytt

  • Wærenskjold økte ledelsen i Belgia rundt

    Søren Wærenskjold vant samtlige tre bonusspurter i løpet av én kilometer under den tredje etappen i Belgia rundt fredag.

    Nordmannen ble glimrende kjørt frem av lagkameratene i Uno-X og skaffet seg dermed ni bonussekunder. Det gjør at økte ledelsen i sammendraget fra to til elleve sekunder ned til tsjekkiske Mathias Vacek.

    Wærenskjold kom seg ikke i posisjon til å kjempe om etappeseieren, hvor Jasper Philipsen spurtet inn til etappeseier foran Olav Kooij og Gerben Thijssen.

    Etapperittet fortsetter med den antatt hardeste etappen lørdag og avsluttes søndag.

    Søren Wærenskjold
    Foto: AFP
  • Ny sjef for Ryerson

    Fredag ettermiddag kunne Borussia Dortmund bekrefte at Nuri Şahin overtar som ny trener for klubben. Det skriver klubben selv på X/Twitter.

    Det skjer dagen etter at Edin Terzic, som førte Dortmund til Champions League-finale i mai, trakk seg fra trenerjobben.

    Şahin har fungert som assistenttrener for Terzic det siste året, og var hovedtrener for tyrkiske Antalyaspor mellom 2021 og 2023.

    Som spiller har tyrkiske Şahin spilt for klubber som Dortmund, Real Madrid og Liverpool. 35-åringen har spilt flere perioder i Dortmund og har totalt notert seg for 26 mål og 49 målgivende pasninger på 274 kamper for klubben. Han var også en del av Dortmund-troppen som vant Bundesliga i 2010/11-sesongen og den tyske cupen i 2016/17.

    Det betyr altså at norske Julian Ryerson får ny hovedtrener.

    Nuri Şahin trener før Champions League-finalen på Wembley stadium i London.
    Foto: Lee Smith / Reuters
  • Kaos i EM-klare München – folk bes om å forlate torget

    Fotballsupportere har fått beskjed om å forlate Marienplatz i München. Skotter og andre fans har samlet seg i hopetall og varmer opp til EM-fest.

    – Marienplatz er overbefolket. Det blir ingen offentlig kampvisning der. Vær snille og spre dere til andre steder i byen, skriver Münchens offisielle konto på X.

    Marienplatz ligger i gamlebyen i München og er byens største torg. Bymyndighetene oppfordrer også folk til ikke å dra til olympiaparken i byen.

    EM sparkes i gang fredag kveld med vertsnasjon Tyskland mot Skottland i München.

    sHTsF8G68hs
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal